Boekenplank:
Kies

Boeken van J.T. Ellison

Meer over J.T. Ellison

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: J.T. Ellison


Overzicht

 • Lieg tegen me - Lie to me

Samantha Owens

 1. Moord voor moord - A deeper darkness
 2. Vergelding - Edge of black

Taylor Jackson

 1. En dat is zeven... - All the pretty girls
 2. Sterf voor mij - 14
 3. Oog om oog - Judas kiss
 4. Dodencel - The cold room
 5. De onsterfelijken - The immortals
 6. Dodelijke omhelzing - So close the hand of death
 7. Teken aan de wand - Where all the dead lie
 8. Openbaring - Field of graves
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtLieg tegen me

Hun leven is gebouwd op leugens...

Voor de buitenwereld lijkt het leven van Sutton en Ethan Montclair perfect. Twee mooie, slimme en succesvolle schrijvers, die al jaren dolverliefd op elkaar zijn. Maar achter de perfecte façade ligt een akelige waarheid.

Op een dag verdwijnt Sutton. Het enige wat ze achterlaat is een briefje waarop staat dat Ethan haar niet moet gaan zoeken. Ethan is wanhopig. Hij vermoedt dat Sutton zelfmoord heeft gepleegd, maar de politie gelooft dat híj verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw.

Tijdens het politieonderzoek komen in een razend tempo de leugens van het echtpaar aan het licht. Wanneer er een lichaam wordt gevonden - onherkenbaar verminkt, maar met Suttons trouwring om - lijkt het net zich rond Ethan te sluiten. En dan doet de politie nog een schokkende ontdekking...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: Lie to me
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789034739100, IBS thriller 146
Ebook: 9789402536232
Uitgever: Harlequin

Samantha OwensMoord voor moord

Patholoog-anatoom Sam Owens weet als geen ander dat de dood niet te begrijpen valt, en alleen door haar eigen grote verdriet weg te stoppen kan ze haar werk doen. Als de paniek toch dreigt toe te slaan, wast ze dwangmatig haar handen, en telt ze: eenentwintig, tweeëntwintig, drieëntwintig...

Dan wordt Eddie Donovan, haar jeugdliefde, vermoord tijdens een carjacking. Gekweld door de gedachte dat er wéér iemand om wie ze veel gaf is weggevallen, besluit Sam uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Sam vermoedt dat zijn dood iets te maken heeft met zijn tijd in Afghanistan. Ze graaft steeds dieper in zijn verleden en ontdekt een paar schokkende zaken.

Als er vervolgens steeds meer mensen uit Eddies directe omgeving worden vermoord en zijzelf wordt bedreigd, moet ze nogmaals concluderen dat de dood inderdaad niet valt te begrijpen, de dood komt je halen. En zij is de volgende op de lijst. Eenentwintig, tweeëntwintig, drieëntwintig...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: A deeper darkness
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789034753137, IBS thriller 66
Ebook: 9789402520279
Uitgever: Harlequin
Vergelding

Een studente wordt onwel tijdens een college van patholoog-anatoom Samantha Owens. Sam brengt haar naar het ziekenhuis, waar blijkt dat tientallen mensen zich hebben gemeld met dezelfde verschijnselen. Oorzaak: een aanslag op de metro met een zich snel verspreidend maar onbekend gif. Washington staat op scherp, maar een ramp blijft uit. Toch vallen er drie dodelijke slachtoffers.

Wanneer Sam gaat graven in het verleden van deze drie, neemt de zaak een verrassende wending. Is er sprake van een terroristische aanslag, zijn de slachtoffers werkelijk willekeurig, of heeft de dader een heel ander doel voor ogen?

Sam voegt zich bij haar vriend, Xander Whitfield, die vermoedt dat de dader zich in de bossen van Colorado ophoudt. Het is het begin van een levensgevaarlijke zoektocht...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: Edge of black
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789034753380, IBS thriller 91
Ebook: 9789402505245
Uitgever: Harlequin

Taylor JacksonEn dat is zeven...

En dat is zeven...

Zeven jonge vrouwen heb ik voor je vermoord. Ik heb hun kelen dichtgedrukt tot ze dood waren. Ik heb hun handen afgehakt. Ik heb gedichten achtergelaten op de plaatsen waar ik ze heb gedumpt. Ik heb er alles aan gedaan om aandacht op de moorden te vestigen, en dat is gelukt. De FBI heeft de zaak opgepikt en is nu wanhopig op zoek naar mij, de dader. Ze noemen me de Southern Strangler, maar ze hebben geen idee wie ik ben. Heb jij het inmiddels wel begrepen?

Dit is je kans. Deze zaak is zo groot dat dit je doorbraak kan zijn. Dat wil je toch zo graag? Dat is toch jouw doel? Ik help je. Ik zorg voor je. Ik doe alles wat ik kan om jouw leven beter en mooier te maken. Ik doe dat omdat je belangrijk voor me bent. De belangrijkste persoon op aarde.

Ik vraag er maar weinig voor terug. Erken dat ik besta en hou van mij...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: All the pretty girls
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789034752529, IBS thriller 5
Ebook: 9789461702777
Uitgever: Harlequin
Sterf voor mij

Er wordt een meisje gevonden met een witte huid en ravenzwart haar. Haar mond is slordig met rode lippenstift bewerkt, en haar hals is van oor tot oor doorgesneden. In hoog tempo volgen nog negen slachtoffers, allemaal meisjes die op Sneeuwwitje lijken. Dan, even plotseling als het is begonnen, houdt het moorden op.

Twintig jaar later wordt Nashville opnieuw opgeschrikt door een reeks moorden met de signatuur van de Snow White Killer. Iets zegt rechercheur Taylor Jackson dat dit niet het werk van de originele moordenaar is, maar dat het voortkomt uit een nog perverser, nog misdadiger brein. Deze keer, zweert ze, zal haar team de dader te pakken zal krijgen.

Verbeten stort ze zich op de zaak, alles aan de kant schuivend, zelfs de voorbereiding van haar huwelijk met profiler John Baldwin...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: 14
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789034752543, IBS thriller 7
Ebook: 9789461702791
Uitgever: Harlequin
Oog om oog

Corinne Wolff - mooi, jong en zwanger - ligt met ingeslagen schedel op de vloer van haar slaapkamer. Door het hele huis staan bloederige voetstapjes, en naast haar lichaam zit een verdwaasde peuter. De pers springt boven op de zaak, en reporters verlekkeren zich aan de gruwelijke details.

Inspecteur Taylor Jackson, die de taak heeft de moord op te lossen, ergert zich dood aan de sensatiezucht van de media. Haar ergernis slaat om in verbijstering als ze opeens zelf op tv verschijnt - op een bijzonder nare manier die haar carrière ernstig kan schaden. Het mediaschandaal dat losbarst, maakt het voor Taylor steeds moeilijker om haar werk te doen.

En dan vertelt haar verloofde, FBI profiler John Baldwin, haar ook nog dat haar leven in gevaar is. Opeens lijkt het alsof ze van alle kanten wordt aangevallen, en ze voelt zich steeds meer in het nauw gedreven. Maar het grootste gevaar loert binnen in haar eigen politiekorps...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: Judas kiss
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789034752581, IBS thriller 11
Ebook: 9789461702838
Uitgever: Harlequin
Dodencel

Een dode jonge vrouw is met een grote dolk aan een houten pilaar gespietst. Aan een muur vlak bij het slachtoffer hangt een Picasso waarop hetzelfde tafereel te zien is. De volgende dag wordt er weer een dode gevonden, en ook met haar lijk is een bekend schilderij uitgebeeld.

Rechercheur Taylor Jackson heeft inmiddels heel wat gezien en meegemaakt, maar een moordenaar die zijn slachtoffers als kunst gebruikt, is nieuw voor haar. Als bovendien blijkt dat er in Italië en Engeland soortgelijke moorden zijn gepleegd, besluit ze de hulp in te roepen van haar verloofde, FBI profiler John Baldwin.

Terwijl ze samen proberen de dader op te sporen, stuurt iemand Taylor een persoonlijke boodschap. De afzender is een seriemoordenaar die zich niet alleen met hun zaak bemoeit, maar die vooral ook geïnteresseerd is in één bepaalde prooi: Taylor Jackson...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: The cold room
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789034752741, IBS thriller 27
Ebook: 9789461702999
Uitgever: Harlequin
De onsterfelijken

Het is Halloween. In een rustige buitenwijk van Nashville wordt een zeventienjarige jongen levenloos op bed gevonden. Op hetzelfde moment blijken er nóg zeven tieners te zijn vermoord, allemaal op precies dezelfde manier. Hun blauwe lippen wijzen op een overdosis drugs, en met een vlijmscherp mes is een pentagram in hun naakte huid gekerfd. Enige tijd later verschijnt op YouTube een filmpje van de moorden, afgewisseld met beelden van afgevijlde hoektanden, druipend van bloed.

Onmiddellijk beseft inspecteur Taylor Jackson dat de daders wel heel zieke geesten moeten hebben, en om ze te traceren zal ze moeten doordringen in een voor haar onbekende wereld - een duister domein vol bezweringen, heidense rituelen... en dorst naar macht en bloed.

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: The immortals
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789034752857, IBS thriller 38
Ebook: 9789461700919
Uitgever: Harlequin


Dodelijke omhelzing

Sinds de Pretender haar pad heeft gekruist, lijdt inspecteur Taylor Jackson aan slapeloze nachten. Ze heeft geen idee waarom, maar deze psychopathische moordenaar heeft het op haar gemunt. Hij speelt een spel met haar, waarbij hij de mensen treft die haar dierbaar zijn. Om haar dichterbij te lokken... tot de val dichtklapt. Maar Taylor laat niet met zich sollen. Geen prooi is ze, maar een jager, en ze zal niet rusten voor ze de Pretender, wie hij ook mag zijn, persoonlijk heeft uitgeschakeld.

Ondertussen gaan ook de moorden op schijnbaar willekeurige slachtoffers door - en ze worden niet door één dader gepleegd. Het lijkt of er een wedstrijd aan de gang is: wie is de beste copycat van drie beruchte seriemoordenaars uit het verleden?

Langzaam maar zeker wordt duidelijk wie zich achter het masker van de Pretender schuilhoudt - en hij blijkt dichterbij te zijn dan Taylor ooit kon vermoeden...

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: So close the hand of death
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789034752932, IBS thriller 46
Ebook: 9789461707185
Uitgever: Harlequin
Teken aan de wand

Voor het ontmaskeren van de Pretender heeft Taylor Jackson een hoge prijs betaald. Ze heeft de schotwond in haar hoofd overleefd, maar zal ze ooit weer de oude worden? Zal ze haar werk weer kunnen oppakken? En het allerbelangrijkste: zal ze ooit weer kunnen praten? Ze zit gevangen in stilte, en het feit dat ze moet communiceren via notitieblokken en haar laptop valt haar zwaar.

Wanneer Memphis Highsmythe, een oude vriend, haar een verblijf op zijn landgoed in Schotland aanbiedt, besluit ze dan ook te gaan. Even weg zijn van alles zal haar goeddoen, denkt ze. Aanvankelijk lijkt het erop dat ze tot rust komt, maar na een paar dagen komen de muren op haar af. De mensen om haar heen durft ze niet te vertrouwen en nog veel erger: ze heeft het gevoel dat ze wordt omringd door geesten. Is ze aan het doordraaien? Of wordt ze daadwerkelijk opgejaagd door iemand... of iets?

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: Where all the dead lie
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789034753045, IBS thriller 57
Ebook: 9789461992963
Uitgever: Harlequin
Openbaring

Inspecteur Taylor Jackson is nog aan het bijkomen van een aantal persoonlijke problemen op haar werk als ze wordt opgeschrikt door een zeer wrede moord. Een studente van de chique Vanderbilt University in Nashville wordt dood gevonden, naakt en ceremonieel neergelegd in een park. Taylor en haar team beginnen onmiddellijk een diepgaand onderzoek, maar dan wordt er nog een lichaam gevonden, en weer is het een studente van de universiteit.

Op slag vergeet Taylor haar eigen problemen wanneer de kille waarheid tot haar doordringt: dit lijkt op het werk van een seriemoordenaar - die het op studentes heeft voorzien. Samen met FBI profiler John Baldwin, die met zijn eigen demonen worstelt, stort ze zich op de zaak. Zullen ze op tijd zijn om een volgend slachtoffer te voorkomen?

Schrijver: J.T. Ellison
Oorspronkelijke titel: Field of graves
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402527858, IBS thriller 125
Ebook: 9789402527858
Uitgever: Harlequin