Boekenplank:
Kies
 • Home
 • E
 • Mariana Enriquez

Boeken van Mariana Enriquez

Mariana Enriquez is journaliste en schrijfster.

Meer over Mariana Enriquez

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Argentinië


Overzicht

 • De gevaren van roken in bed - Los peligros de fumar en la cama
 • Dingen die we verloren in het vuur - Las cosas que perdimos en el fuego
 • Ons deel van de nacht - Nuestra parte de noche

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gevaren van roken in bed

Welkom in Buenos Aires, een stad die gebukt gaat onder moordneigingen en morbide verlangens. Waar vermiste kinderen terugkeren uit de dood en opgegraven beenderen een vreselijke vloek herbergen. Waar een zomerse dag aan een meer ontaardt in een explosie van geweld.

In deze briljante, gothic aandoende verhalenbundel schrijft de internationaal zeer succesvolle Argentijnse schrijver over wraak, hekserij, jaloezie, moord en verdwijningen, en vooral over vrouwen en meisjes die hun duisterste neigingen niet langer kunnen negeren.

Schrijver: Mariana Enriquez
Oorspronkelijke titel: Los peligros de fumar en la cama
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403105512
Uitgever: De Bezige Bij
Dingen die we verloren in het vuur

Stel je een eenentwintigste-eeuwse remix voor van dirty realism, Edgar Allan Poe, Julio Cortázar en Shirley Jackson. Mariana Enriquez durft álles, haar werk is tegelijkertijd klassiek en volstrekt modern, heftig origineel, feministisch, anti-feministisch, politiek, apathisch, afstotend, verslavend, duister, komisch.

Enriquez weigert bovendien van haar personages slachtoffers te maken en daarom zijn ze zo geloofwaardig. Hoeveel vrouwen er ook worden misbruikt, de meeste zijn bepaald geen toonbeeld van deugdzaamheid. Ze vechten, zijn jaloers, of soms gewoon gemeen op een terloopse manier. En ze moraliseert evenmin, ze geeft je niet eens altijd een exact idee van wat er aan de hand is, maar haar personages blijven nog lang en levendig in je geheugen hangen. Het vaak horrorachtige, onderhuids dreigende in haar verhalen contrasteert ze met een subtiele, gortdroge humor.

Dingen die we verloren in het vuur bevat de korte verhalen:

 1. Het vervuilde jongetje - El chico sucio
 2. Het Hotel - La Hostería
 3. De jaren onder invloed - Los años intoxicados
 4. Het huis van Adela - La casa de Adela
 5. Pablo sloeg de spijker op zijn kop: een evocatie van het Kleintje met de Flaporen - Pablito clavó un clavito: una evoacación del Petiso Orejudo
 6. Spinnenweb - Tela de araña
 7. Einde van het schooljaar - Fin de curso
 8. Ontvleesde lijven - Nada de carne sobre nosotras
 9. De patio van de buurman - El patio del vecino
 10. Onder het zwarte water - Bajo el Agua negra
 11. Groen rood oranje - verde rojo anaranjado
 12. Dingen die we verloren in het vuur - Las cosas que perdimos en el fuego

Schrijver: Mariana Enriquez
Oorspronkelijke titel: Las cosas que perdimos en el fuego
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789025448356
Ebook: 9789025448363
Uitgever: Atlas Contact
Ons deel van de nacht

Een vader en zoon maken een lange reis door Argentinië, van Buenos Aires naar de Iguazú-watervallen, aan de noordelijke grens met Brazilië. Het is het einde van de jaren zeventig, de tijd van de militaire dictatuur, de Vuile Oorlog en de mensen die zomaar 'verdwijnen'.

Juan wil zijn zoon Gaspar beschermen tegen het mogelijke noodlot dat hem te wachten staat. Zijn moeder stierf onder mysterieuze omstandigheden, misschien een ongeluk, maar misschien ook niet.

Net als zijn vader is Gaspar voorbestemd om een medium te worden in het geheime genootschap de Orde. De oorsprong van de Orde, geleid door de machtige familie van Gaspars moeder, dateert van vele eeuwen geleden, toen de ontdekking van de Duisternis vanuit het hart van Afrika naar Engeland reisde, en vervolgens in Argentinië terechtkwam. Het genootschap maakt door middel van rituelen contact met de Duisternis om de mysteries van het eeuwige leven te ontrafelen.

In Ons deel van de nacht wordt het bovennatuurlijke gespiegeld aan ware gebeurtenissen uit heden en verleden. Het is een duizelingwekkend en fantasierijk epos over vaders en zonen, liefde en vriendschap, strijd en macht en het gewicht van een gruwelijke erfenis.

Schrijver: Mariana Enriquez
Oorspronkelijke titel: Nuestra parte de noche
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403105413
Ebook: 9789403150918
Uitgever: De Bezige Bij