Boekenplank:
Kies

Boeken van Alan Evans

Meer over Alan Evans

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1939

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


David Smith

  1. Eenzaam duel - Thunder at dawn
  2. In de vuurlinie - Ship of force
  3. In vijandig water - Sevenoaks

gedetailleerd overzicht

David SmithEenzaam duel
Het is 1917. David Smith, commandant van de kruiser Thunder, die voor de kust van Zuid-Amerika patrouilleert, heeft zich de woede van de Admiraliteit op de hals gehaald. Smith heeft namelijk de Gerda, een neutraal schip, tot zinken gebracht.

Maar Smith, wiens toch al wankele reputatie hierdoor de genadeslag lijkt te krijgen, is er heilig van overtuigd dat zijn actie gerechtvaardigd is. Volgens zijn informatie is de Gerda een van de bevoorradingsschepen van de Duitse oorlogsschepen Kondor en Wolf. Deze schepen zouden zich in de buurt van de kust ophouden en zodoende een levensgrote bedreiging vormen voor de Britse schepen in de Stille Oceaan.

De verwoede pogingen van Smith om zijn gelijk te bewijzen lopen echter uit op een ware nachtmerrie. De Duitse schepen gaan tot aanval over, een hevige strijd ontbrandt. En de oude, langzaam manoeuvrerende Thunder moet onder een moordend aanvalsvuur het vege lijf zien te redden.
Schrijver: Alan Evans
Oorspronkelijke titel: Thunder at dawn
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789010031716
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
In de vuurlinie
In de vuurlinie speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog. Engeland dreigt de slag op zee te verliezen en geïsoleerd te raken. Commandant David Smith krijgt de onmenselijke opdracht met een onvolwaardig flottielje Duitse duikboten te vernietigen.

Smith komt tijdens een van zijn acties achter een Duits complot om de hele Belgische kustlijn te veroveren. Hij beraamt een waanzinnig plan om de Duitsers met zijn geringe materieel te verrassen. Met krankzinnig veel geluk en een overdosis moed doorstaan ze de beslissende zeeslag.

Bron: Biblion
Schrijver: Alan Evans
Oorspronkelijke titel: Ship of force
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789010034540
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
In vijandig water
Oktober 1917. Kapitein David Smith krijgt de opdracht om met een klein eskader de geallieerde konvooien in het Middellandse-Zeegebied te beschermen tegen Duitse duikboten. Een taak die het uithoudingsvermogen en de moed van Smith en zijn bikkelharde bemanning tot het uiterste op de proef stelt...
Schrijver: Alan Evans
Oorspronkelijke titel: Sevenoaks
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789010038890
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.