Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Kim Faber & Janni Pedersen

Boeken van Kim Faber & Janni Pedersen

Kim Faber (1955) is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft eerder non-fictie geschreven.

Janni Pedersen (1968) is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Faber en Pedersen zijn een echtpaar.

Meer over Kim Faber & Janni Pedersen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Denemarken


Juncker & Kristiansen

  1. Winterland - Winterland
  2. Hoogzomer - Satans sommer
  3. Stikdonker - Kvæler
  4. Schaduwrijk - Skyggeriget

gedetailleerd overzicht

Juncker & KristiansenWinterland

Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Zijn enige uitdaging: de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plots een gouden tip krijgt.

Ondertussen belandt er tot Junckers grote verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi's, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. En de winter in Kopenhagen is pas net begonnen...

Schrijver: Kim Faber & Janni Pedersen
Oorspronkelijke titel: Winterland
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704891
Ebook: 9789402759433
Uitgever: HarperCollins
Hoogzomer

Inspecteur Martin Juncker is nog altijd verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord is in het stadspark en Juncker het onderzoek moet leiden.

Ondertussen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die zes maanden eerder plaatsvond in Kopenhagen had voorkomen kunnen worden. Haar ex-man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen.

Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers oude partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Maar als er een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek...

Schrijver: Kim Faber & Janni Pedersen
Oorspronkelijke titel: Satans sommer
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402707243
Ebook: 9789402761399
Uitgever: HarperCollins
Stikdonker

Na zijn tijdelijke ballingschap in Sandsted keert inspecteur Martin Juncker terug naar Kopenhagen. Meteen krijgt hij een nieuwe moordzaak toegewezen: een jonge vrouw is gewurgd en halfnaakt achtergelaten in een struik. Haar kleren liggen netjes opgevouwen naast het lichaam. Hoewel er geen duidelijke aanwijzingen zijn om te volgen, doet de moord Juncker direct aan een onopgeloste zaak van tien jaar eerder denken. Zou dit dezelfde moordenaar zijn?

Rechercheur Signe Kristiansen is blij dat haar partner terug is. Ze doet onderzoek naar de moord op een jonge neonazi tijdens een politieke actie. Als blijkt dat de twee zaken een link hebben, moeten Juncker en Kristiansen hun krachten bundelen. Maar de waarheid achterhalen kan levensgevaarlijke gevolgen hebben...

Schrijver: Kim Faber & Janni Pedersen
Oorspronkelijke titel: Kvæler
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402710564
Ebook: 9789402766165
Uitgever: HarperCollins
Schaduwrijk

Een ogenschijnlijk onschuldige man komt tijdens een explosie in Nordjyllandsværket - een van de laatste kolengestookte elektriciteitscentrales van Denemarken - om het leven. Een radicale organisatie eist de schuld op voor de aanslag; Denemarken is getroffen door zijn eerste geval van milieuterrorisme.

Diezelfde ochtend wordt de zoon van de klimaatminister dood aangetroffen in een luxevilla in het noorden van Kopenhagen. Uit de autopsie blijkt dat de overledene een zware cocaïneverslaving had, en onderzoek toont aan dat hij nauwe banden had met een onbekende drugsbende.

Is er een verband tussen de twee zaken? Inspecteur Juncker en rechercheur Kristiansen staan voor een raadsel, tot hun collega’s een ontdekking doen die alles volledig op zijn kop zet...

Schrijver: Kim Faber & Janni Pedersen
Oorspronkelijke titel: Skyggeriget
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402712889
Ebook: 9789402768930
Uitgever: HarperCollins