Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Kim Faber & Janni Pedersen

Boeken van Kim Faber & Janni Pedersen

Kim Faber (1955) is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft eerder non-fictie geschreven.

Janni Pedersen (1968) is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie.

Meer over Kim Faber & Janni Pedersen

Genre: Thriller / Spanning

Denemarken


Martin Juncker

  1. Winterland - Winterland
  2. Hoogzomer - Satans sommer

gedetailleerd overzicht

Martin JunckerWinterland

Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Zijn enige uitdaging: de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plots een gouden tip krijgt.

Ondertussen belandt er tot Junckers grote verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi's, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. En de winter in Kopenhagen is pas net begonnen...

Schrijver: Kim Faber & Janni Pedersen
Oorspronkelijke titel: Winterland
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704891
Ebook: 9789402759433
Uitgever: HarperCollins
Hoogzomer

Inspecteur Martin Juncker is nog altijd verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord is in het stadspark en Juncker het onderzoek moet leiden.

Ondertussen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die zes maanden eerder plaatsvond in Kopenhagen had voorkomen kunnen worden. Haar ex-man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen.

Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers oude partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Maar als er een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek...

Schrijver: Kim Faber & Janni Pedersen
Oorspronkelijke titel: Satans sommer
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402707243
Ebook: 9789402761399
Uitgever: HarperCollins