Boekenplank:
Kies

Boeken van Franco Faggiani

Franco Faggiani is journalist. Hij werkte als verslaggever in de meest kritieke gebieden van de wereld, schreef over economie, het milieu, sport en recent over eten en wijn. Faggiani schreef sportboeken, biografieën en essays en wisselde zijn schrijven altijd af met lange, eenzame wandelingen door de bergen.

Meer over Franco Faggiani

Genre: Roman

Italië


Overzicht

  • De jongen die met wolken speelde - Non esistono posti lontani
  • Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween - Il guardiano della collina dei ciliegi

Leonardo & Martino

  1. Tussen twee werelden - La manutenzione dei sensi
  2. De komst van een vreemde lente - L'arrivo di una strana primavera

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe jongen die met wolken speelde

Rome, 1944. Archeoloog Filippo Cavalcanti heeft van de overheid de opdracht gekregen om een aantal kunstwerken naar Duitsland te verschepen. Cavalcanti gruwt bij het idee dat hij deze kostbare schilderijen en beeldhouwwerken aan de nazi’s moet geven.

Als de oude professor een jongen uit Ischia, genaamd Quintino, ontmoet, besluiten de twee in een opwelling de kunstwerken naar Rome te smokkelen. Het is de start van een spannend avontuur, die het tweetal langs de bergen van de Apennijnen van het noorden naar het zuiden van Italië brengt.

Schrijver: Franco Faggiani
Oorspronkelijke titel: Non esistono posti lontani
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789056726836
Ebook: 9789044932195
Uitgever: Signatuur
Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween

Shizo groeit aan het einde van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen.

Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft na deze schande niet terug naar huis. Hij trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

Schrijver: Franco Faggiani
Oorspronkelijke titel: Il guardiano della collina dei ciliegi
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789056726485
Ebook: 9789044978483
Uitgever: Signatuur

Leonardo & MartinoTussen twee werelden

De vijftigjarige Leo worstelt met het verdriet om de dood van zijn vrouw Chiara. Dan ontmoet hij Martino: een eenkennige, autistische jongen. In leeftijd en afkomst verschillen ze, maar hun zwijgzame en mysterieuze karakter is hetzelfde. Leo besluit de zorg voor Martino op zich te nemen.

Om te ontsnappen aan hun problemen verhuizen ze samen van Turijn naar een afgelegen huis in de Piemontse Alpen. Daar leven ze in hun eigen tempo, ver weg van de stad. En juist in de eenzaamheid van de bergen ontwikkelen ze hun eigen, eenvoudige en oprechte leven.

Schrijver: Franco Faggiani
Oorspronkelijke titel: La manutenzione dei sensi
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789056726164
Ebook: 9789044977448
Uitgever: Signatuur
De komst van een vreemde lente

De hoofdrolspelers van Tussen twee werelden zijn terug in dit korte verhaal van Franco Faggiani.

Hoe is het leven ten tijde van het coronavirus in het afgelegen huis in de Dolomieten van vader Leonardo Guerrieri en zijn pleegzoon Martino Rochard?

Wanneer het nieuws van de epidemie hen bereikt, verandert er voor de twee niet zoveel: ze zijn gewend om geïsoleerd te leven, in de bergen aan de rand van het bos, om weinig mensen te zien en om hun dagen in te delen volgens het ritme dat de seizoenen hun opleggen.

Tot Leonardo op een dag uit het raam kijkt en een tentje ziet staan. En de volgende dag nog een... Tussen hen: twee onverwachte gasten, Federico en Pietruccio. Twee broers die van plan zijn een ongebruikelijke, maar speciale missie te voltooien.

Schrijver: Franco Faggiani
Oorspronkelijke titel: L'arrivo di una strana primavera
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789044932232
Uitgever: Signatuur