Boekenplank:
Kies

Boeken van Franco Faggiani

Franco Faggiani is journalist. Hij werkte als verslaggever in de meest kritieke gebieden van de wereld, schreef over economie, het milieu, sport en recent over eten en wijn. Faggiani schreef sportboeken, biografieën en essays en wisselde zijn schrijven altijd af met lange, eenzame wandelingen door de bergen.

Meer over Franco Faggiani

Genre: Roman

Italië

Overzicht

  • Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween - Il guardiano della collina dei ciliegi
  • Tussen twee werelden - La manutenzione dei sensi

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween

Shizo groeit aan het einde van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen.

Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft na deze schande niet terug naar huis. Hij trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

Schrijver: Franco Faggiani
Oorspronkelijke titel: Il guardiano della collina dei ciliegi
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789056726485
Ebook: 9789044978483
Uitgever: Signatuur
Tussen twee werelden

De vijftigjarige Leo worstelt met het verdriet om de dood van zijn vrouw Chiara. Dan ontmoet hij Martino: een eenkennige, autistische jongen. In leeftijd en afkomst verschillen ze, maar hun zwijgzame en mysterieuze karakter is hetzelfde. Leo besluit de zorg voor Martino op zich te nemen.

Om te ontsnappen aan hun problemen verhuizen ze samen van Turijn naar een afgelegen huis in de Piemontse Alpen. Daar leven ze in hun eigen tempo, ver weg van de stad. En juist in de eenzaamheid van de bergen ontwikkelen ze hun eigen, eenvoudige en oprechte leven.

Schrijver: Franco Faggiani
Oorspronkelijke titel: La manutenzione dei sensi
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789056726164
Uitgever: Signatuur