Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Mareike Fallwickl

Boeken van Mareike Fallwickl

Meer over Mareike Fallwickl

Genre: Roman

Geboren: 1983

Geboorteland: Oostenrijk


Overzicht

  • Donkergroen bijna zwart - Dunkelgrün fast schwarz
  • Het licht is hier veel feller - Das Licht ist hier viel heller

gedetailleerd overzicht

OverzichtDonkergroen bijna zwart

Raffael, zelfverzekerd en charismatisch, en Moritz, gevoelig en loyaal. Sinds hun eerste ontmoeting als jonge kinderen zijn de jongens onafscheidelijk. Moritz en zijn moeder Marie zijn nieuw in het eenzame bergdorp en Marie zou blij moeten zijn met de vriendschap. Maar ze vertrouwt Raffael niet, met zijn makkelijke glimlach en ijskoude blauwe ogen.

Wanneer Johanna bij de twee vrienden op school komt ontstaat er een fatale driehoek, die de vriendschap onder druk zet tot hij met een knal uit elkaar spat.

Zestien jaar later staat Raffael op een avond plotseling bij Moritz voor de deur. Nog één keer zal alles op het spel gezet worden.

Schrijver: Mareike Fallwickl
Oorspronkelijke titel: Dunkelgrün fast schwarz
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789046825181
Ebook: 9789046825198
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Het licht is hier veel feller

Maximilian Wenger, ooit gevierd bestsellerauteur, slijt zijn dagen onderuitgezakt op de bank van zijn kleine huurwoning. Zijn vrouw heeft hem ingeruild voor een fitnessinstructeur, zijn kinderen blijven liever uit de buurt, en hij vindt maar geen inspiratie voor wat zijn grote comeback moet worden.

Wanneer Wenger brieven begint te lezen die aan de vorige huurder geadresseerd zijn, raakt hij gefascineerd door de onbekende vrouw die zo vurig schrijft. Hij weet niet dat zijn zeventienjarige dochter Zoey de brieven ook leest. Wanneer Zoey in een #MeToo-situatie belandt en geen hulp vindt, inspireren de brieven haar tot een radicaal besluit. Tegelijkertijd drijven de brieven Wenger ook tot een keuze waarvan geen weg terug bestaat.

Schrijver: Mareike Fallwickl
Oorspronkelijke titel: Das Licht ist hier viel heller
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789046826362
Ebook: 9789046826379
Uitgever: Nieuw Amsterdam