Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Jessica Fellowes

Boeken van Jessica Fellowes

Jessica Fellowes is journalist en auteur. Ze schreef voor vele kranten en tijdschriften en is bekend van de officiële boeken die ze schreef over de serie Downton Abbey.

Meer over Jessica Fellowes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jessica Fellowes


De Mitford Moorden / The Mitford Murders

  1. De Mitford moorden - The Mitford murders
  2. Pamela - Bright young dead
  3. Diana - The Mitford scandal
  4. Unity - The Mitford trial
  5. Jessica - The Mitford vanishing
  6. Deborah - The Mitford secret

De Mitford Moorden Serie

De Mitford-moorden is een klassieke whodunit die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het is een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal in een verhaal vol intriges, schandalen, liefde en moord. En dat alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig.

gedetailleerd overzicht

De Mitford Moorden / The Mitford MurdersDe Mitford moorden

Het is 1920 en Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen. Ze krijgt een baan als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford.

Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie.

Schrijver: Jessica Fellowes
Oorspronkelijke titel: The Mitford murders
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021417028
Ebook: 9789021418735
Uitgever: Volt
Pamela

Het is 1925 en de kranten staan vol met roddels over de extravagante feesten van een groep losbandige aristocraten die de Bright Young Things worden genoemd. Pamela Mitfords achttiende verjaardag wordt geheel in de stijl van deze sensatie gevierd met een gemaskerd bal en een speurtocht, maar de avond eindigt in een tragedie wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen.

De politie verdenkt al snel een bediende, Dulcie Long, maar Louisa Cannon, kindermeisje en chaperonne van de Mitford-zussen, vertrouwt het onderzoek niet. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, in de hoop Dulcies naam te zuiveren. Ondertussen loopt de echte moordenaar vrij rond, en die is misschien wel dichterbij dan Louisa denkt…

Schrijver: Jessica Fellowes
Oorspronkelijke titel: Bright young dead
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021417523
Uitgever: Volt
Diana

Tijdens een groot feest van de rijke Guinness-familie in 1928 komt een van de bediendes door een val om het leven. Het voorval wordt al snel afgeschreven als een tragisch ongeluk.

Erfgenaam Bryan Guinness is ondertussen gecharmeerd geraakt van Diana Mitford. Hij vraagt haar ten huwelijk en in de jaren die volgen reist het stel Europa rond, van Parijs tot Venetië en Berlijn. Een groep vrienden en familie reist met hen mee, evenals Louisa Cannon, die als dienstmeisje Diana vergezelt.

Als er meer mensen uit de kring rondom Diana en Bryan overlijden, begint Lousia te vermoeden dat de verschillende sterfgevallen met elkaar in verband staan, en dat er misschien wel een moordenaar in hun midden is.

Schrijver: Jessica Fellowes
Oorspronkelijke titel: The Mitford scandal
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021421919
Uitgever: Volt
Unity

Het is 1933 en voormalig Mitford-dienstmeisje Louisa Cannon is dolgelukkig: ze is getrouwd met haar grote liefde, rechercheur Guy Sullivan, en doet een opleiding tot stenograaf. Maar dan wordt ze benaderd door een geheimzinnige man die haar vraagt om de Mitford-zussen Diana en Unity, die lid zijn van de Britse Unie van Fascisten, te bespioneren tijdens een cruise die ze een paar weken later zullen maken.

In eerste instantie weigert ze, maar de man benadrukt dat de toekomst van Engeland op het spel staat.

Schrijver: Jessica Fellowes
Oorspronkelijke titel: The Mitford trial
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021425009
Uitgever: Volt
Jessica

Het is 1937 en de wereld is onrustig. In Spanje woedt een burgeroorlog en er dreigt oorlog met Duitsland. Binnen de Mitford-familie is het al niet veel rustiger: de verschillende zussen staan lijnrecht tegenover elkaar in hun politieke opvattingen en zijn daardoor meer verdeeld dan ooit. Als Jessica ‘Decca’ Mitford spoorloos verdwijnt besluit haar oudste zus Nancy om contact op te nemen met hun voormalige kindermeisje en chaperonne, Louisa Cannon.

Louisa en haar man, ex-politieagent Guy Sullivan, hebben hun eigen detectivebureau geopend en dat is redelijk succesvol, maar zo’n belangrijke zaak als deze hebben ze nog niet aan de hand gehad. Al snel wordt duidelijk dat de communistische Decca mogelijk naar de oorlog in Spanje is vertrokken - en niet alleen. Wanneer er vervolgens een tweede, aparte vermissingszaak wordt geopend, ontdekken Louisa en Guy dat elk huwelijk geheimen kent, maar dat sommige dodelijker zijn dan andere...

Schrijver: Jessica Fellowes
Oorspronkelijke titel: The Mitford vanishing
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021461649
Uitgever: Volt


Deborah

Het is 1941; de Mitford-familie is versplinterd door de gevolgen van de oorlog. Om iedereen zo veel mogelijk bij elkaar te brengen stelt Deborah, de jongste Mitford-zus, voor om kerst te vieren in het landhuis van haar schoonouders in Derbyshire. Ze nodigt ook Louisa Cannon uit, hun voormalige kindermeisje en chaperonne, en inmiddels een vertrouweling van de familie en privédetective.

Op een avond staat er een vrouw voor de deur die beweert een medium te zijn. Ze heeft een bericht ontvangen voor Deborah: kijk in de vestibule. Bij wijze van entertainment besluit het hele gezelschap op verkenningstocht te gaan, maar de sfeer slaat snel om als ze in de vestibule een bebloede muts aantreffen.

Louisa’s nieuwsgierigheid is gewekt. Van wie is die muts, en hoe wist die mysterieuze vrouw waar hij was? Is er sprake van een misdaad, misschien zelfs een moord? En kan ze de waarheid wel achterhalen in een huis vol mensen die niets liever willen dan hun geheimen begraven?

Schrijver: Jessica Fellowes
Oorspronkelijke titel: The Mitford secret
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021463476
Uitgever: Volt