Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Christine Féret-Fleury

Boeken van Christine Féret-Fleury

Christine Féret-Fleury (Frankrijk) studeerde literatuur en werkte daarna als docent aan de universiteit. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek en in 1999 haar eerste roman.

Meer over Christine Féret-Fleury

Genre: Roman

Geboren: 1961


Overzicht

Juliette of het geluk van boeken

Het leven van Juliette, een jonge en dromerige Parisienne, is saai en voorspelbaar. Haar uitlaatklep: boeken. Elke dag op weg naar haar werk gebruikt ze haar tijd in de metro om te lezen. Soms observeert ze de mensen om zich heen, die net als zij in verhalen verdiept zijn. Het oude vrouwtje dat langzaam bladert. De man met de insectenencyclopedie. Een vrouw die altijd precies op pagina 247 in huilen uitbarst. Het fascineert Juliette wat boeken met mensen doen.
In een opwelling besluit ze op een dag twee haltes eerder uit te stappen. Daar ontmoet ze Soliman, een vereenzaamde man die zich omringt met boeken. Hij is ervan overtuigd dat verhalen levens kunnen veranderen... als ze maar bij de juiste persoon terechtkomen. Door hem wordt Juliette een professionele bookcrosser, iemand die boeken brengt bij mensen die ze goed kunnen gebruiken. En zo begint de missie die niet alleen het leven van Juliette, maar ook dat van vele anderen kleur zal geven.

Schrijver: Christine Féret-Fleury
Oorspronkelijke titel: La fille qui lisait dans le métro
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402701524
Uitgever: HarperCollins