Boekenplank:
Kies

Boeken van Helene Flood

Meer over Helene Flood

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Helene Flood Aakvaag

Geboren: 1982

Geboorteland: Noorwegen


Overzicht

  • De man van nummer 12 - Elskeren
  • De therapeut - Terapeuten

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe man van nummer 12

Een prachtig appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo wordt het middelpunt van een moordonderzoek als het lichaam van een bewoner van een van de vier appartementen wordt gevonden. Al snel wordt duidelijk dat de dader toegang heeft gehad tot het pand, waarmee de vier gezinnen in het pand speelbal worden van verdachtmakingen. Is een van hen de moordenaar?

Terwijl elders in de wijk de bewoners zich druk maken om huiskatten die verdwijnen, blijkt dat de vier gezinnen in het complex allemaal een motief hadden, en een van de bewoners vraagt zich af hoelang ze met haar geheim kan leven.

Schrijver: Helene Flood
Oorspronkelijke titel: Elskeren
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403172019
Ebook: 9789403173016
Uitgever: Cargo
De therapeut

Het huis is leeg zonder haar man. Maar waarom heeft ze het idee dat ze niet alleen is?

Sara is psychologe en werkt in haar praktijk vooral met getroebleerde tieners. In haar vrije tijd klust ze samen met haar man Sigurd aan het grote huis dat ze van zijn opa geërfd hebben. Het is een onmogelijk project dat veel langer duurt dan ze gehoopt hadden.

Dan verdwijnt Sigurd plots spoorloos, vlak nadat hij een lief berichtje aan Sara stuurde. Het grote, half gerenoveerde huis voelt opeens leeg en vijandig. Willekeurige dingen lijken verplaatst te zijn of te verdwijnen, en ’s nachts klinken voetstappen op de lege zolder boven Sara’s slaapkamer.

Wanneer ze erachter komt dat Sigurd vermoord is, verliest Sara de grip op haar eigen leven. Kan ze als psychologe haar eigen geheugen en gevoel wel vertrouwen? En is ze nog veilig?

Schrijver: Helene Flood
Oorspronkelijke titel: Terapeuten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403186603
Uitgever: Cargo