Boekenplank:
Kies

Boeken van Simone Foekens

Simone Foekens schrijft zowel romans als kinderboeken. Foekens woont met haar gezin in Almelo.

NB. De kinderboeken van Simone Foekens zijn niet opgenomen op deze website.

Meer over Simone Foekens

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Beschadigde tijd
 • Dansen in de regen
 • Dubbelspel
 • Geef me de moed
 • Gevonden droom
 • Het roer om
 • Kringen in het water
 • Mijn leven na jou
 • Nooit meer stil
 • Onvervangbaar
 • Ster van hoop
 • Tweede kans
 • Verscheurd
 • Winst voor het leven
 • Zoals je bent

Hostel aan Zee

 1. Hostel aan zee
 2. Familiehuis aan zee

Zwart - Wit

 1. Glinster zwart
 2. Schelpenwit

E-books

 • Op weg
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeschadigde tijd

Ties is na zijn scheiding niet bewust op zoek naar een nieuwe relatie, maar dan ontmoet hij Linda. Er is echter één probleem: Linda wil absoluut geen kinderen in haar leven - terwijl hij er al drie heeft. Ties hoopt dat ze zal bij draaien, maar Linda vindt het te moeilijk.

Daar legt hij zich echter niet zomaar bij neer en dus gaat hij op zoek naar de reden waarom Linda geen kinderen wil. Kan de liefde tussen Ties en Linda toch een kans krijgen?

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020545531
Ebook: 9789020545548
Uitgever: Z&K
Dansen in de regen

Liever dansen in de regen dan huilen in de zon...

Pas na de dood van haar ziekelijke, negatief ingestelde moeder, realiseert Minne zich hoezeer ze haar leven altijd door haar heeft laten bepalen. Nu ze al lang en breed volwassen is - ze is begin dertig - moet ze leren haar eigen keuzes te maken en haar eigen weg te kiezen. Dat is voor haar niet altijd even makkelijk, want dat heeft ze nooit eerder hoeven doen.

Gaandeweg leert ze dat ze haar plek mag innemen in de wereld en mag genieten van het leven, ook al is het niet perfect. Dansen in de regen is nog altijd mooier dan huilen in de zon.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401910132
Ebook: 9789401910149
Uitgever: Z&K
Dubbelspel

Niemand weet, niemand weet... dat ze naast Maaike ook Imke heet...

Maaike werkt op de HR-afdeling van een foodproducent. Wat niemand behalve haar directe baas weet, is dat ze de vragenrubriek verzorgt in het bedrijfsblad. Maaike is nogal introvert en teruggetrokken, dus niemand vermoedt dat zij achter 'Lieve Imke' zit, maar door haar turbulente privéleven voelt Maaike meestal feilloos aan wat ze de vraagsteller moet adviseren.

Als Maaike - of eigenlijk Imke - wordt gevraagd om een bijdrage te leveren aan een ochtendprogramma op de regionale omroep, doet ze dat. Ze vervormt haar stem om niet herkend te worden en zo komt het dat zelfs presentator Fred niet weet wie zij in werkelijkheid is, als hij Maaike ontmoet via zijn kookclub. Hij vraagt zich af hoe het kan dat hij zich tot beiden voelt aangetrokken. Door een raar voorval durft zij echter niet te bekennen dat ze allebei ís.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020537222
Ebook: 9789020537239
Uitgever: Z&K
Geef me de moed

Wat als een ziekte je leven bepaalt?

Jantine en Karel staan aan de vooravond van hun pensioen. Waar Jantine geniet van hun kleinkinderen en uitkijkt naar meer tijd samen, voelt Karel zich vaak gesloopt. Hij heeft een chronische ziekte, sarcoïdose. Zelf vindt hij dit lastig om mee om te gaan, maar Jantine heeft het er mogelijk nóg moeilijker mee.

De single Corné lijdt aan dezelfde ziekte. Hij is bewust vrijgezel omdat hij vindt dat hij een vrouw zijn ziekte niet kan aandoen. Als hij dan toch verliefd wordt, en het is wederzijds, wordt hij gedwongen om zijn overtuigingen te herzien.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020540215
Ebook: 9789020540222
Uitgever: Z&K
Gevonden droom

Ze delen een soortgelijk verdriet... zonder dat van elkaar te weten.

Lila stopt van het ene op het andere moment met haar studie. Ze ontdekt een oud, leegstaand boerderijtje en is op slag verliefd. Het blijkt het eigendom te zijn van een Nederlandse familie die in Amerika woont. Ze besluit het roer helemaal om te gooien.

Thom komt op zijn beurt voor een opdracht over uit Amerika. Hij rekent erop dat hij zolang in hun boerderij kan verblijven, maar dat blijkt een misrekening. Toch komt er een oplossing en Lila en Thom lijken elkaar gevonden te hebben. Maar dan komen er wolken voor de zon...

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401904773
Ebook: 9789401904780
Uitgever: Z&K


Het roer om

Christine erft een enorm geldbedrag en ze besluit haar leven om te gooien. Ze neemt ontslag, verhuist naar Twente en begint in een een oude boerderij een bed and breakfast. 

De zaken lopen al snel goed en ze gaat een samenwerkingsverband aan met Jochem, de eigenaar van een restaurant. Naast het gezelschap van Jochem heeft Christine het meer dan druk met al haar kleurrijke B&B-gasten.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020548099
Ebook: 9789020548105
Uitgever: Z&K
Kringen in het water

Pas geweigerd...

Als alleenstaande moeder Suze haar boodschappen niet kan afrekenen, schiet een onbekende dame haar te hulp. Suze wil haar terugbetalen, maar de vrouw zegt: doe in plaats daarvan iets voor een ander. Met haar goede daad heeft de onbekende vrouw een steen in het water geworpen en zo breiden de kringen zich uit.

Maar Suze weet nog altijd niet wie de vrouw is. Totdat ze onverwachts weer aan de kassa verschijnt.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020541304
Ebook: 9789020541311
Uitgever: Z&K
Mijn leven na jou

Op de vlucht voor haar gewelddadige ex John komt Kimberly terecht in Twentfort. Daar begint ze een nieuw leven, onder een andere identiteit. Al snel vormt ze een band met kapster Desi en wijkagent Jack, maar ze houdt haar verleden angstvallig voor hen verborgen.

Als Jack interesse in haar toont, weet Kim niet of ze het aandurft om een relatie aan te gaan. Ze is vastbesloten om te voorkomen dat John haar opspoort, zelfs als dat betekent dat ze haar kans op een nieuwe liefde op het spel zet.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789020554885
Ebook: 9789020554892
Uitgever: Z&K
Nooit meer stil

Het eldorado blijkt ook na je vijfenzestigste niet te bestaan...

Na de vijfenzestigste verjaardag van Jan Daalders willen hij en zijn vrouw Ria gaan genieten van hun rust. Ze verkopen hun bistro en Ria stort zich op haar muziekhobby.

Jan echter heeft na een jaar genoeg van het leven van niets hoeven en gaat maar wat graag in op de vraag van een voormalige zakenrelatie om orde op zaken te stellen bij een pizzarestaurant. Net als het voor hem de goede kant op gaat omdat hij weer iets omhanden heeft, krijgt Ria last van oorsuizen.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401909297
Ebook: 9789401909303
Uitgever: Z&K
Onvervangbaar

De wereld krijgt honderdduizend kleuren als ze de liefde van haar leven ontmoet...

Als de jonge Elvira tijdens een avondje uit zoent met een getrouwde man, komt haar leven op zijn kop te staan. Hoewel hij er zelf ook bij was, weet hij het zo te draaien dat het allemaal haar schuld is. Elvira begrijpt dat ze fout is geweest en betuigt spijt, maar ze vindt nauwelijks gehoor omdat John eerder was met zijn versie van het verhaal en mensen hun oordeel al snel klaar hebben.

Dan ontmoet ze Job en al snel blijkt dat hij haar een heleboel kan leren over het leven, en vooral dat niets ooit zwart-wit is. Het voelt alsof ze eindelijk iemand heeft gevonden met wie ze een onverbrekelijke band heeft.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401912167
Ebook: 9789401912174
Uitgever: Z&K


Ster van hoop

Els wil niemand meer leren kennen... totdat ze hem ontmoet.

De zwangere Els Groote heeft een paar vervelende maanden achter de rug. Zo vervelend dat ze besluit te verhuizen naar een plek waar ze niemand kent en niemand wil leren kennen. Dan kan ze ook nooit meer door anderen teleurgesteld worden.

Vrijwel direct na haar verhuizing komt ze echter in contact met Rick. Ondanks haar voornemens lukt het haar niet om hem op afstand te houden. Maar alle wisselende signalen die Rick van haar krijgt - dan weer hartelijk, dan weer afwerend - brengen ook hem danig in de war.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789020532272
Ebook: 9789020532289
Uitgever: Z&K
Tweede kans

Niet één, niet twee, maar drie nieuwe vlammen. En dan wil haar ex haar ook nog terug!

Roos-Marijn beseft nog niet echt dat ze toe is aan een nieuwe relatie, of de mannen komen al spontaan op haar af. De eigengereide Ewout, die een site runt met als doel de samenhorigheid in de wijk te vergroten. De gedistingeerde Corentin, die van oorsprong uit Frankrijk komt. De vrolijke en nuchtere Bram, de nieuwe buurman van Roos-Marijns ouders.

Terwijl ze nog in de verkennende fase zit met deze ontmoetingen, wil ineens haar ex haar ook nog terug. Eh... hoe heeft ze hierin verzeild kunnen raken?

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401911498
Ebook: 9789401911504
Uitgever: Z&K
Verscheurd

Leert de jonge fysiotherapeute op eigen benen te staan?

Annemieke is net klaar met haar studie fysiotherapie en vindt al snel een baan. In de praktijk waar ze terechtkomt heeft ze het erg naar haar zin. Ze geniet van het contact dat ze heeft met haar collega's en haar patiënten, en haar baas is heel tevreden over haar.

Haar vriend Kees heeft er echter moeite mee dat ze ook mannelijke patiënten behandelt. Hij zou het liefst zien dat ze hen overdraagt aan haar mannelijke collega's, maar Annemieke peinst er niet over.

Tegelijkertijd kost het haar moeder moeite om te wennen aan het feit dat haar dochter is, ook al woont ze nog bij haar ouders thuis. Maar Annemieke vindt meer en meer haar eigen weg.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401914567
Ebook: 9789401914574
Uitgever: Z&K
Winst voor het leven

Wanneer Chantals moeder overlijdt, komen haar goed bewaarde geheimen bovendrijven...

Wanneer Chantals moeder overlijdt, vinden de nichtjes Miranda en Chantal een overlijdensverklaring van een kindje dat op dezelfde dag is gestorven als geboren en dat roept veel vragen op. Ze beginnen een zoektocht naar het verloren kindje en de bijbehorende vader. Hierdoor komen echter meer familiegeheimen aan het licht dan verwacht.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020550580
Ebook: 9789020550597
Uitgever: Z&K
Zoals je bent

'Wat is er gebeurd met onze dromen en voornemens?'

Als vriendinnen Bernadette, Anna en Agnes tegen de vijftig lopen, maken ze de balans op. Is het leven geworden waar ze van droomden? Helaas niet. Is er tijd om hun dromen alsnog te verwezenlijken? Dat zeker!

De drie vriendinnen stellen een bucketlist op om uit het leven te halen wat erin zit. Ze ondernemen verschillende uitjes, doen mee aan workshops en gaan samen op reis. Ondanks alle gezelligheid worden ze ook gedwongen om de confrontatie met het verleden aan te gaan. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401915250
Ebook: 9789401915267
Uitgever: Z&K

Hostel aan ZeeHostel aan zee

Sara is onverwacht getuige van een geheimzinnige familiegeschiedenis...

Sara heeft een eigen winkeltje in een gehucht in het oosten van het land, maar de zaken gaan slecht. Daarom besluit ze de deuren in de luwe zomermaanden te sluiten. Om toch wat geld te verdienen neemt ze seizoenswerk aan in het hostel op het landgoed van de familie Van Ommele tot Tollenbosch aan de Noord-Hollandse kust.

Na het overlijden van zijn vader begint jongste zoon Coen een hostel om het landgoed te redden. Samen met zijn broer Alex moet hij alles op alles zetten om het rendabel te maken. Sara heeft het hier erg naar haar zin en kan het goed vinden met de familie, maar hoe beter ze hen leert kennen, hoe meer ze erachter komt dat er grote geheimen verborgen zijn.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020536898
Ebook: 9789020536904
Uitgever: Z&K
Familiehuis aan zee

Het hostel van Coen en Sara loopt als een trein. Hun relatie lijkt juist steeds minder vaart te maken. Coen heeft Sara nog altijd niet ten huwelijk gevraagd.

Misschien komt dat wel omdat zijn blik steeds meer wordt getrokken door Mila, de onmisbare kracht van het hostel. Hij weet alleen niet zo goed wat hij met die nieuwe gevoelens aan moet. Sara daarentegen kijkt steeds vaker om naar Alex, Coens broer, die af en toe te hulp schiet bij het hostel.

Beiden durven echter nog geen punt achter hun eigen relatie te zetten en het oude vertrouwde los te laten.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020552355
Ebook: 9789020552362
Uitgever: Z&K

Zwart - WitGlinster zwart

Zal huwelijksgeluk ooit voor haar weggelegd zijn?

Beginnend fotografe Helga gaat graag naar het strand. Daar kan ze zich uitleven met haar camera, maar het geeft haar ook een kans om weg te dromen van haar echte leven. Ze is namelijk al een hele tijd niet echt meer gelukkig. Haar man Piet gedraagt zich egocentrische en ontevreden en legt haar continue zijn wil op.

In haar dagdromen is Helga vrij en ongebonden. Maar als ze denkt aan wat daar voor nodig is - een scheiding, of zelfs Piets overlijden - realiseert ze zich met een schok hoe ver die gedachte gaat. Ze heeft op het strand een schelp gevonden die vanbuiten zwart is en vanbinnen parelmoer. Ze besluit zich erop toe te leggen ook in haar leven de parelmoerglans weer naar boven te brengen.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401902212
Ebook: 9789401902229
Uitgever: Z&K
Schelpenwit

Een huis aan zee met alle ruimte om tot jezelf te komen - én tot elkaar.

Scheikundedocent Olaf kan zijn draai niet meer vinden op de school waar hij lesgaf, nadat er iets verschrikkelijks is voorgevallen tijdens zijn les. Samen met zijn vrouw Nelleke verhuist hij van Enschede naar een dorpje aan zee.

Het huis dat ze kopen heeft een buitenverblijf. Ze vragen of Helga, Olafs moeder, die na een problematisch huwelijk is gescheiden, daar wil komen wonen. Maar als haar ex-man Piet, Olafs vader, een hartaanval krijgt, nemen Nelleke en Olaf hem tijdelijk in huis. Zo wordt de afstand ineens weer piepklein en dat leidt tot spanningen.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401906470
Ebook: 9789401906487
Uitgever: Z&K

E-booksOp weg

Als Ingrid op een dag haar oude buurmeisje Katja door haar straat ziet lopen, schrikt ze. Ingrid herinnert zich meteen de pijnlijke jaren toen zij en haar gezin werden getreiterd door Katja en haar familie. De jarenlange frustratie en het verdriet van de overlast komen weer omhoog drijven. En dan staat Katja opeens voor Ingrids deur, op zoek naar antwoorden.

Op weg is een hartverwarmend verhaal over twee vrouwen die proberen meer begrip voor elkaar te krijgen.

Schrijver: Simone Foekens
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789020540055
Uitgever: Z&K