Boekenplank:
Kies

Boeken van Leslie Forbes

Meer over Leslie Forbes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Bombay ijs - Bombay ice
  • De stilte van Rafaël - Waking Raphael
  • Vis, bloed en beenderen - Fish, blood and bone

gedetailleerd overzicht

OverzichtBombay ijs
Ook al woont ze al zo'n twintig jaar in Londen, Roz Bengal wordt nog altijd wakker met de kaneelsmaak van kassiebladeren in haar mond: een herinnering aan haar jeugd in India, waar ze werd ingewijd in de meteorologie en de alchemie. Op een dag ontvangt Roz een brief van haar zus, die schrijft dat haar man, een gevierde regisseur in Bombay, ervan wordt verdacht zijn eerste vrouw te hebben vermoord. Roz besluit terug te keren naar India, ook al is ze bang dat ze zal worden meegevoerd naar de duistere kanten van haar Indiase verleden. De raadselen rondon de moord zijn groot. Is het moord of zelfmoord? Wat behoort tot het werkelijke leven en wat tot de magie van het witte doek? In Bombay vervagen alle scheidslijnen en is, door toedoen van de moessoen, iets nooit wat het lijkt te zijn.
Schrijver: Leslie Forbes
Oorspronkelijke titel: Bombay ice
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-7634-141-9
Uitgever: Ambo | Anthos
De stilte van Rafaël
Het is 1993 en in Italië zijn corruptieschandalen rond overheid, bedrijfsleven en het Vaticaan aan de orde van de dag. Behalve in het idyllische Urbino, het Toscaanse provincieplaatsje waar de schilder Rafaël ooit het levenslicht zag, want daar lijken de inwoners zich niet druk te maken over zulke onbelangrijke zaken als politiek. De Engelse kunsthistorica Charlotte Penton is naar Urbino gekomen voor een zeer eervolle opdracht: de restauratie van het schilderij La Muta ('de doofstomme vrouw') van Rafaël. Maar haar komst naar Urbino is voor Charlotte ook een vlucht, weg van de pijn van haar recente scheiding. Om haar gevoelens uit te schakelen, stort ze zich met volle overgave op het minutieuze restauratiewerk. En met elke laag verf die door haar van La Muta verwijderd wordt, lijken ook gebeurtenissen uit het verleden van Urbino iets meer aan de oppervlakte te komen. Gebeurtenissen die sommigen liever in het duister willen houden. Wanneer tijdens de feestelijke onthulling van La Muta een stomme vrouw graaf Malaspino met een mes verwondt en het kostbare schilderij beschadigt, rijst het vermoeden dat deze vrouw geheimen uit het verleden van de graaf kent die veel van Urbino's inwoners ook geheim willen houden. Alles wijst er namelijk op dat het onafgebroken zwijgen van de vrouw voornamelijk de ouderen onder hen goed van pas lijkt te komen...
Schrijver: Leslie Forbes
Oorspronkelijke titel: Waking Raphael
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6112-213-9
Uitgever: Karakter
Vis, bloed en beenderen
De 28-jarige Amerikaanse Claire Fleetwood erft onverwacht een oud huis in Londen van een ver familielid: haar oudtante Magda Ironstone. Deze Victoriaanse botaniste was getrouwd met Joseph Fleetwood, een opiumplanter uit Calcutta. Magda’s Indiase minnaar Hari, eveneens botanist, was op zoek naar een opiumvariant die kanker zou kunnen genezen. Nadat de gewelddadige Joseph bij enkele duistere zaken betrokken raakte, verhuisde het gezin van India naar Londen. Kort daarna begon Jack the Ripper zijn gruwelijke moorden te plegen. Als Claire in het huis van haar oudtante trekt, krijgt ze te maken met haar verre neef Jack Ironstone. Jack trekt de afkomst van Claire in twijfel en beweert dat hij de enige erfgenaam is van de familie. De strijd om de erfrechten laait op en Claire verdiept zich in de mysterieuze familiegeschiedenis van de Fleetwoods. Dat onderzoek raakt in een stroomversnelling wanneer Jack de dagboeken van Magda en Hari vindt. De waarheid over Joseph – was hij Jack the Ripper? –, over Claires voorouders en de plannen van neef Jack zullen uiteindelijk aan het licht komen tijdens een expeditie naar de Himalaya om de bijzondere opiumsoort op te sporen.
Schrijver: Leslie Forbes
Oorspronkelijke titel: Fish, blood and bone
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-76341-42-7
Uitgever: Ambo | Anthos