Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Fredrik Persson Winter

Boeken van Fredrik Persson Winter

Fredrik Persson Winter is schrijver en podcastmaker. Hij schreef eerder jeugdliteratuur onder het pseudoniem Fredrik Persson en is een van de vaste medewerkers aan de succesvolle Zweedse podcast Fantastisk Podd, over het schrijven van sciencefiction, fantasy en horror.

Meer over Fredrik Persson Winter

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zweden

Website: Fredrik Persson Winter


Overzicht

  • De Das - Grävlingen
  • Karma - Olycksfåglar

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Das

De deuren en ramen zitten op slot, maar je bent niet veilig voor de Das...

Elk jaar, in de nacht van 5 op 6 november, slaat hij toe, de Das. Een seriemoordenaar die inbreekt in de kelder van het huis van zijn prooi. Zijn slachtoffers worden de grond in gesleept en verdwijnen vervolgens spoorloos.

Op een dag vindt uitgever Annika Granlund voor de deur van haar kantoor een met modder besmeurd manuscript. De titel is De Das en het verhaal is een morbide biografie van een seriemoordenaar die ondergronds leeft. Annika ziet kans met dit manuscript haar noodlijdende uitgeverij te redden, die failliet zal gaan als ze niet snel een bestseller vindt.

Ze besluit het uit te geven, ook al is het een controversieel verhaal. Haar beslissing blijkt dramatische gevolgen te hebben en langzaam maar zeker raakt ze weer in de greep van de duistere krachten die ze als kind dacht te hebben overwonnen.

Wie is de Das? Wie schreef het boek? En wie of wat houdt zich schuil onder de grond?

Schrijver: Fredrik Persson Winter
Oorspronkelijke titel: Grävlingen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400512993
Ebook: 9789044979916
Uitgever: Bruna
Karma

Een verdwenen meisje. Een gruwelijke vondst. Een vijfentwintig jaar oud geheim...

Een meisje verdwijnt in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Haar rode windjackje wordt gevonden in het bos, zo gepositioneerd alsof ze bij de wortels van een boom zit te wachten. Maar het jasje bevindt zich niet om het lichaam van het vermiste meisje, maar om de stoffelijke resten van een ander, onbekend kind.

Vier vrienden hebben 25 jaar lang een verschrikkelijk ongeluk verborgen dat een van hun vrienden het leven kostte. In plaats van de waarheid te vertellen, zeiden ze dat ze was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Sindsdien heeft de leugen hen langzaam verteerd en hun levens - die anders vast succesvol en vloeiend waren verlopen - op verschillende manieren geruïneerd.

Nu heeft iemand een van hun dochters ontvoerd, en dreigt die de waarheid achter het verschrikkelijke ongeluk te onthullen.

Schrijver: Fredrik Persson Winter
Oorspronkelijke titel: Olycksfåglar
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400513006
Ebook: 9789044979923
Uitgever: Bruna