Boekenplank:
Kies

Boeken van Norman Garbo

Meer over Norman Garbo

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1919

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De apostel - Gaynor's passion
  • Spion - Spy
  • Turner's vrouw - Turner's wife

Non-Fictie

  • En de liefde dan... - To love again

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe apostel
Richard Gaynor, kunstschilder, is de enige overlevende van een vliegtuigongeluk waarbij, behalve zijn twee zoontjes, bijna driehonderd mensen om het leven kwamen.

Terwijl zijn lichaam zich herstelt, zakt zijn geest steeds verder in duisternis vanwege zijn wonderbaarlijke maar zinloze doodsontsnapping. Zijn vrouw is van hem gescheiden, zijn kinderen zijn dood. Langzamerhand maakt zich de gedachte van hem meester dat hij is voorbestemd om de wereld een dienst te bewijzen: datgene te volbrengen waartoe generaties van politiemachten, rechters en andere magistraten niet meer in staat bleken: de wereld te bevrijden van de onzichtbare moordenaars: de politieke extremisten, de maffialeiders, de drugshandelaren.

Maar hij raakt verstrikt in zijn eigen opdracht: hij weet de pionnen te pakken, maar niet de koningen. Totdat hij oog in oog komt te staan met de man in wie hij de wortel van het kwaad herkent: een tv-dominee die door miljoenen wordt aanbeden en die het geloof gebruikt om een uiterst rechtse en racistische politieke partij macht en aanzien te geven... Een man die onder bescherming van de hoogste rechterlijke macht kan beschikken over leven en dood...
Schrijver: Norman Garbo
Oorspronkelijke titel: Gaynor's passion
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789027422392
Uitgever: Spectrum
Spion
Vaderlandsliefde heet de wijde mantel waarachter Westerse Inlichtingendiensten hun gewetenloze praktijken verbergen...

Topspion Richard Burke is een van hun sluwste en meest doorgewinterde favorieten. Toch brengt één opdracht hem in gewetensnood en hij moet zich een nieuw gezicht en nieuwe identiteit aanschaffen om aan de overal aanwezige klauwen van de CIA te ontsnappen...

De jacht op Burke is geopend, met het doel hem eens en voor altijd onschadelijk te maken. Maar niemand kent zijn nieuwe gezicht, zelfs zijn eigen vrouw niet. Behalve de vier patiënten uit de kliniek waar Burke zich liet opereren...

Vier onschuldige mensen die het slachtoffer dreigen te worden van een paranoïde, wereldwijd vertakte inlichtingendienst, waar de liefde voor het vaderland leidt tot meedogenloze misdaad....
Spy - 1989
Regisseur: Philip Frank Messina
Cast: Bruce Greenwood, Catherine Hicks, Ned Beatty, e.a.
Schrijver: Norman Garbo
Oorspronkelijke titel: Spy
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789027423498
Uitgever: Spectrum
Turner's vrouw
Paul Turner, schrijver en oorlogsheld, is gelukkig getrouwd met de populaire radiopresentatrice Maria Monroe. Als zij volkomen onverwacht wordt vermoord, begint Turners bezeten jacht op de daders.

Een speurtocht die hem brengt in de wereld van internationale spionage en georganiseerde misdaad. Pas dan begint hij ook de vrouw te begrijpen met wie hij 10 jaar getrouwd was en die hij dacht te kennen.
Schrijver: Norman Garbo
Oorspronkelijke titel: Turner's wife
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789027457547
Uitgever: Spectrum

Non-FictieEn de liefde dan...
Een psychiater kijkt terug op zijn leven...

Voor het oog van de wereld had psychiater Robert Flavin alles wat een man zich kan wensen. Maar Flavin stuitte, zoals velen van ons, op grote problemen door de richting die zijn leven nam. Flavin realiseert zich dan dat klinische ervaringen geen vervanging voor echte liefde kunnen zijn. Hij toont de cynische manipulaties aan van veel gedragstherapeuten en psychiaters in hun benadering van de liefde. Hij pakt ook zijn eigen fouten aan, zowel de persoonlijke als de beroepsmatige.

Norman Garbo ontving de banden met de ingesproken memoires na de dood van zijn vriend Flavin en schreef ze uit. Dit boek is het verhaal geworden van een gevoelige, zeer kwetsbare man, door de komende dood gedwongen tot een diepe blik in zijn innerlijk.
Schrijver: Norman Garbo
Oorspronkelijke titel: To love again
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789026121050
Uitgever: De Fontein