Boekenplank:
Kies

Boeken van Tamara Geraeds

Tamara Geraeds werkt naast auteur als freelance docent Engels, Nederlands en creatief schrijven, en als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Geraeds schrijft zowel spannende boeken voor Young Adults als voor volwassenen.

Meer over Tamara Geraeds

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1981

Geboorteland: Nederland

Website: Tamara Geraeds


Overzicht

 • Doden praten niet
 • Echo
 • Kwelling
 • Woede

E-books

 • Het zielenhuis
 • Of anders...
 • Vakken van wraak

Young Adult

 • Jasper
 • Nergens
 • Tegenwereld

Christopher Plum

 1. Christopher Plum en het zwaard der wanhoop
 2. Christopher Plum en het oog der verschrikkingen
 3. Christopher Plum en de woeste waterstaf
 4. Christopher Plum en de Werelddraaier

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoden praten niet

Hij verdient het om te sterven. Of toch niet...?

Sinds ze haar baan, huis en vrienden kwijt is, is het leven hard voor Maud. Ze leeft op straat en bedelt om eten. Het is hartje winter als een vreemde man haar aanspreekt en een bijzonder aanbod doet. Onderdak en eten in ruil voor haar hulp bij zijn wraakplan.

Maud wil het voorstel afwijzen, maar zijn verhaal klinkt oprecht en ze is ten einde raad. Dus stemt ze in. Als de charmante Paul niet helemaal eerlijk is, kan ze altijd nog terug. Toch?

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789461098115
Ebook: 9789461098245
Uitgever: De Crime Compagnie
Echo

Als moord een wapen wordt...

Sara groeit op bij haar demonische moeder, gevangen binnen de muren van een huis vol pijn en vernedering. Ze lijkt geboren voor het ongeluk, het lot gooit de ene na de andere gruwel voor haar voeten. Genadeloos wordt haar elk sprankje hoop ontnomen en elk moeizaam gevonden stukje geluk wordt overschaduwd door onmenselijke straffen.

Toch laat de jonge Sara zich niet uit het veld slaan. Ze blijft vechten voor haar leven en de vrijheid waar ze zo naar verlangt. Zal haar overlevingsdrang groot genoeg zijn? Zal ze ooit de verschrikkingen uit haar verleden kunnen verdrijven? Of zal Sara bezwijken onder de druk van zoveel kwaad?

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789082415254
Ebook: 9789402163865
Uitgever: Kabook
Kwelling

Hoe goed ken jij je moeder echt?

Vijf jaar geleden werd het leven van de familie Kaakmans op zijn kop gezet door de verdwijning van de zesjarige Colin. Met moeite houden ze zich staande, tot het ondenkbare gebeurt. Langzaam begint het gezin uit elkaar te vallen.

Terwijl dochter Christina, inmiddels achtentwintig, naar de drugs grijpt vanwege een knagend schuldgevoel, begraaft vader Harm zich in zijn werk en ligt moeder Ellen dagenlang ziek op bed.

Maar er is nog iets aan de hand met Ellen. Iets vreemds. En hoe meer Christina ontdekt, hoe meer ze begint te vrezen voor haar leven.

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083042480
Ebook: 9789464184426
Uitgever: Kabook
Woede

Ze dachten dat hij dood was. Maar dan staat hun vermiste zoon ineens op de stoep...

Sinds de verdwijning van hun zoon Robin is het leven een worsteling voor Koen en Myrna de Wit. Tot Robin op een dag op de stoep staat. Zowel zijn ouders als zijn broer en zusje sluiten het verloren gezinslid liefdevol in de armen.

Maar de droom is niet zo mooi als hij lijkt. Hoewel het niemand verbaast dat Robin veranderd is door wat hij tijdens zijn jarenlange gevangenschap heeft meegemaakt, begint het er steeds meer op te lijken dat hij iets verbergt.

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789461097002
Ebook: 9781774538302
Uitgever: De Crime Compagnie

E-booksHet zielenhuis

Kim is groot fan van Rip, de zanger van de mega populaire band The Four Cowboys, en stiekem ook een beetje verliefd. Het lijkt dan ook een dream come true als hij haar na een concert meeneemt naar het huis in het bos waar hij en de band hun grootste hits hebben geschreven.

Die droom blijkt echter alles behalve mooi, als hij haar alleen achterlaat in het angstaanjagende huis, waarin iets hongerigs zich schuilhoudt...

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9798215458778
Uitgever: Boekenvos
Of anders...

Ze zal haar vriend met haar leven beschermen...

Sinds het vertrek van haar grote liefde Hugo zondert Nora zich zo veel mogelijk af van de wereld. Ze begraaft zich in haar werk om zo haar verdriet te vergeten. De enige die ze in haar leven toelaat is haar 72-jarige buurman Wiebe.

Op een dag vangt Nora een deel van een gesprek op tussen Wiebe en zijn dochter Hannah. Hannah blijkt een gewelddadige ex te hebben, voor wie ze moet onderduiken. Dit betekent dat er meer zorg voor Wiebe op Nora's schouders terechtkomt, maar dat vindt ze niet erg. Tot ze het eerste dreigement binnenkrijgt: Geef me wat ik wil, of anders...

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2024
Ebook: 9789461099242
Uitgever: De Crime Compagnie
Vakken van wraak

Dit was niet de verrassing waar ze op hoopten...

Al jaren worden Steffan en Julia door pech achtervolgd. Nu lijkt het tij eindelijk te keren. Ze verheugen zich op een gezellige kerst. De adventskalender die anoniem wordt bezorgd draagt bij aan de feestvreugde, tot blijkt dat de inhoud allesbehalve feestelijk is.

Steffan en Julia raken verzeild in een gevaarlijk kat-en-muisspel, waarin niemand meer veilig lijkt te zijn.

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789461098429
Uitgever: De Crime Compagnie

Young AdultJasper

Jasper vindt zichzelf een mislukkeling, tot hij op een dag de knappe Gemma tegen het lijf loopt. Al snel ontdekt hij dat hij een bijzondere gave heeft: alles wat hij zingt komt uit! Plotseling ligt de wereld voor hem open en kan hij doen wat hij maar wil. Hij zet zijn gave overal voor in, zonder na te denken over de gevolgen.

Maar als hij besluit zijn gave te gebruiken om andere mensen te helpen en de wereld te verbeteren, komt hij erachter dat de wereld niet zo simpel in elkaar steekt als hij dacht. Want laat het lot zich wel zo gemakkelijk bespelen?

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789490767167
Uitgever: Zilverspoor
Nergens

Als je nergens meer welkom bent, ben je altijd welkom in Nergens...

Bij Audrey thuis is het helemaal niet leuk; ze wordt door haar vader geslagen en weet niet wat ze eraan kan doen. Toch blijft ze hopen dat het ooit nog goed zal komen.

Nathalie heeft een heel ander probleem: haar zusje Eefje is verdwenen, terwijl zij aan het oppassen was. Ze is vastbesloten om Eefje terug te vinden, maar hoe?

Dan komen de meiden plotseling in Nergens terecht; een andere wereld waarvan niemand weet waar die ligt. Het is een veilige plek waar je alleen belandt als je situatie uitzichtloos is, maar je toch nog hoop hebt. Samen met hun nieuwe vrienden verkennen Audrey en Nathalie dit vreemde land en gaan ze op zoek naar de oplossing voor hun problemen.

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789020649512
Uitgever: Kluitman
Tegenwereld

Kyra heeft nog hooguit een paar weken te leven, net als alle anderen in haar door extreme hitte geteisterde wereld. Op een dag ontdekt ze een andere wereld, die de hare zou kunnen redden.

Maar... is wat ze ziet wel echt? Of is het een hallucinatie, veroorzaakt door het tekort aan water? En als die wereld echt is, hoe kan ze er dan komen?

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492099143
Uitgever: Quasis

Christopher PlumChristopher Plum en het zwaard der wanhoop

Ga mee op een magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen...

Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders. Maar daar zal snel verandering in komen… Christophers leven staat op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat is niet gemakkelijk, als blijkt dat er twee schurken achteraan zitten die de macht over de wereld willen.

Christopher krijgt magische hulp van bijzondere vrienden. Maar komt die hulp op tijd? Een spannend avontuur, volgepakt met magie en legendes én... twee hilarische schurken!

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492585851
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Christopher Plum en het oog der verschrikkingen

Wanneer het in Schemerpoort plotseling een uur eerder donker wordt dan normaal, begrijpen Christopher en Elizabeth dat er iets magisch aan de hand moet zijn. Al snel komen ze erachter dat er in Turkije een magisch oog is gestolen dat de dag langzaam opslokt. Ze zullen het oog moeten terughalen.

Maar nog voordat de missie goed en wel gestart is, gaat er iets gruwelijk mis. De twee ridders moeten alles op alles zetten om zichzelf in veiligheid te brengen, zodat ze de duisternis kunnen verdrijven.

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492585868
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Christopher Plum en de woeste waterstaf

Een eeuwenoude voorspelling is het begin van een spannende race tegen de klok.

De ingrediënten van dit avontuur:

 • drie Ridders
 • twee magische stenen
 • en een wereldberoemde staf

En ook nog:

 • drie bijzondere vrienden
 • een handjevol boosaardige monsters
 • en veel moed, slimmigheid en samenwerking

Zijn de Ridders van de Ronde Tafel klaar voor deze uitdaging?

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492585875
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Christopher Plum en de Werelddraaier

Een reus kan je beter te vriend houden...

Geholpen door een aantal bijzondere nieuwe vrienden lukt het Christopher en de andere Ridders van de Ronde Tafel om terug te keren naar de aarde. Maar daardoor zetten ze per ongeluk een eeuwenoude voorspelling in werking.

Nu staan de Ridders voor hun grootste uitdaging tot nu toe. Atlas, de reus met de wereldbol op zijn schouders, is ontwaakt en brengt de hele wereld in gevaar. Met een simpele draai aan zijn bol kan hij heel wat schade aanrichten. Op hetzelfde moment duikt de gemene schurk Degroteb Oef op, met een duister plan.

De vrienden moeten alles op alles zetten om hem te verslaan. Zal het hen opnieuw lukken om de wereld te redden?

Schrijver: Tamara Geraeds
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492585882
Uitgever: Dutch Venture Publishing