Boekenplank:
Kies

Boeken van Camilla Gibb

Meer over Camilla Gibb

Genre: Roman

Website: Camilla Gibb


Overzicht

  • De onbenullige details uit het leven van die-en-die - The petty details of so-and-so's life
  • De terugkeer van Lilly - Sweetness in the belly
  • Zonder woorden - Mouthing the words

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe onbenullige details uit het leven van die-en-die
Het gezin Taylor is niet bepaald een modelgezin. Vader Oliver is manisch-depressief en heeft waanideeën, moeder Elaine is narrig omdat ze niet aan haar eigen leven toekomt. De kinderen Emma en Blue krijgen geen enkele aandacht en creëren hun eigen fantasiewereld in de kelder, met hun eigen taaltje, terwijl hun ouders alleen maar ruziemaken. Op een dag verdwijnt Oliver plotseling. Emma en Blue proberen met vallen en opstaan een eigen identiteit te vinden die hun ouders hun niet hebben meegegeven. De zoektocht naar Oliver, in hun fantasie maar ook in werkelijkheid, loopt als een rode draad door dit indrukwekkende verhaal.
Schrijver: Camilla Gibb
Oorspronkelijke titel: The petty details of so-and-so's life
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-414-0601-8
Uitgever: Ambo | Anthos
De terugkeer van Lilly
Lilly wordt in de jaren vijftig als dochter van onconventionele Britse ouders in Noord-Afrika geboren. Nadat haar beide ouders zijn omgekomen, groeit ze op bij vrienden in Ethiopië. In de jaren tachtig vlucht ze naar Londen waar ze als witte moslima een ongemakkelijk bestaan leidt. Als steeds meer gevluchte Ethiopiërs in haar omgeving komen wonen, deelt ze met hen haar heimwee naar Afrika en het verhaal van haar hartbrekende zoektocht naar haar geliefde, van wie ze door de politieke ontwikkelingen in Ethiopië wreed gescheiden werd.
Schrijver: Camilla Gibb
Oorspronkelijke titel: Sweetness in the belly
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-414-0983-1
Uitgever: Ambo | Anthos
Zonder woorden
Thelma is zes jaar. Haar ouders hebben een slecht huwelijk - ze slapen apart. De spelletjes die haar vader met Thelma doet, zijn niet leuk en brengen haar in de war, terwijl haar broertje Willy haar moeders lieveling is. Als het gezin naar Canada verhuist, smokkelt Thelma haar denkbeeldige vriendjes mee in haar koffer. Ze maakt er ook echte vrienden - de meisjes uit de buurt - maar Thelma's leven speelt zich voor het merendeel nog altijd af in haar rijke en buitengewoon levendige fantasie. En nog steeds vraagt ze aan bijna iedere volwassene die ze tegenkomt of die haar wil adopteren... Ondanks seksueel misbruik, anorexia en een meervoudige persoonlijkheidsstoornis weet Thelma haar veerkracht, humor en verbeeldingskracht te bewaren.
Schrijver: Camilla Gibb
Oorspronkelijke titel: Mouthing the words
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-414-0539-9
Uitgever: Ambo | Anthos