Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Posie Graeme-Evans

Boeken van Posie Graeme-Evans

Posie Graeme-Evans is televisie-en filmproducer, editor, scriptschrijver, regisseur en schrijfster. Zij is vooral bekend als bedenker en producer van de tv-serie McLeod's Daughters.

Meer over Posie Graeme-Evans

Genre: Roman

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Posie Graeme-Evans


Overzicht

  • De coupeuse - The dressmaker
  • De gouden roos - The innocent

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe coupeuse

Engeland, 1845. De vijftienjarige Ellen Gowan is de dochter van een belezen predikant en een charismatische vrouw die de banden met haar familie heeft afgesneden toen ze een huwelijk uit liefde verkoos boven een verstandshuwelijk. Na een arme maar gelukkige jeugd heeft Ellen alles wat ze nodig heeft om boven haar arme bestaan uit te stijgen: intelligentie, doorzettingsvermogen en een enorm talent voor het maken van de allermooiste jurken.

Alles verandert echter wanneer Ellen zich in een stormachtige affaire stort met de knappe maar gevaarlijke Raoul de Valentin. Raoul trouwt met haar, maar Ellen beseft al snel dat hij niet voor dit huwelijk heeft gekozen uit liefde maar vanwege haar lucratieve talent als ontwerpster. Zodra ze zwanger raakt, gaat Raoul dan ook bij haar weg.

Ellen is vastbesloten om een goed leven voor haar en haar dochter op te bouwen. Met haar prachtige ontwerpen hoopt Ellen de Victoriaanse high society te kunnen kleden. Maar in een tijd waarin vrouwen niet worden geacht op eigen benen te staan is de weg naar succes nog niet zo gemakkelijk.

Schrijver: Posie Graeme-Evans
Oorspronkelijke titel: The dressmaker
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789000320349
Ebook: 9789000320356
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De gouden roos

Engeland, 1450. Het is een gevaarlijke tijd in het middeleeuws Brittannië. Er hangt oorlog in de lucht. Ergens in een donker bos komt een baby ter wereld. De moeder sterft maar het pasgeboren meisje overleeft. Haar naam is Anne.

Vijftien jaar later ontwaakt Engeland uit een nachtmerrie, met de jonge, charismatische koning Edward IV op de troon. Anne, nu een beeldschoon jong meisje, gaat werken in het huishouden van een rijke Londense koopman. Zij bezit een grote kennis van kruiden en kan zieken genezen.

Op een dag wordt Anne naar het paleis geroepen om de ernstig zieke koningin Elizabeth bij te staan. Daar ontmoet zij de man die de grootste liefde van haar leven zal worden - het de koning in hoogst eigen persoon...

Schrijver: Posie Graeme-Evans
Oorspronkelijke titel: The innocent
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044313895
Uitgever: The House of Books