Boekenplank:
Kies

Boeken van Michelle Griep

Meer over Michelle Griep

Genres: Christelijk, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Michelle Griep


Overzicht

  • De gevangen bruid - The captured bride
  • Dwars door het vuur - The captive heart

Bow Street Runners

  1. De dochter van de waard - The innkeeper's daughter
  2. Op weg naar Brakewell Hall - The noble guardian

De Straten van Londen / Blackfriars Lane

  1. In naam van de kroon - The thief of Blackfriars Lane
  2. De bruid van Blackfriars Lane - The bride of Blackfriars Lane
  3. De detective van Blackfriars Lane - The sleuth of Blackfriars Lane

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gevangen bruid

De gevangen bruid voert je mee naar koloniaal Amerika, waar de Engelsen oorlog voeren tegen de Fransen. Mercy is een stoere vrouw die deel uitmaakt van een militaire missie tegen de Fransen. Opgevoed door de Mohikanen en gezegend met de gave van een uitzonderlijk goed zicht is ze voor niets en niemand bang.

Elias is een Franse veroordeelde verrader die een laatste kans heeft gekregen om het vege lijf te redden: hij moet tijdens deze missie een lading gestolen Frans goud escorteren naar een nabijgelegen fort.

Terwijl de missie vordert, groeit de liefde tussen Mercy en Elias. Een liefde zonder toekomst... of is er toch nog een kans?

Schrijver: Michelle Griep
Oorspronkelijke titel: The captured bride
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029733274
Ebook: 9789029733281
Uitgever: Kok
Dwars door het vuur

Het is 1770. Gouvernante Eleanor Morgan moet Engeland ontvluchten nadat ze zich de woede van een machtig hertog op de hals heeft gehaald. Ze reist af naar Amerika, maar het lukt haar niet om aan het werk te komen. De enige respectabele oplossing is een huwelijk.

En dus ziet Eleanor zich gedwongen te trouwen met Samuel Heath: een man die ze niet kent, die met zijn pittige jonge dochtertje in de wildernis woont, en van wie de dorpelingen fluisteren dat hij de dood van zijn eerste vrouw op zijn geweten heeft...

Schrijver: Michelle Griep
Oorspronkelijke titel: The captive heart
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029727235
Ebook: 9789029727242
Uitgever: Kok

Bow Street RunnersDe dochter van de waard

Dover, Engeland, 1808. Officier Alexander Moore gaat undercover als een gentleman met een gokverslaving om een complot tegen de koning te ontmaskeren. Hij blijkt een natuurtalent, want Johanna Langley ziet in hem een ware oplichter... totdat ze zijn charmes niet langer kan weerstaan.

Het enige wat Johanna wil is de herberg van haar familie behouden. Maar als de rekeningen over elkaar heen buitelen, weet ze niet meer hoe ze die moet betalen. Als ze niet snel genoeg het benodigde bedrag bij elkaar heeft, ligt haar toekomst in het armenhuis, waar ze zonder twijfel gescheiden zal worden van haar tienjarige broertje en hun zieke moeder.

Als ze Alex haar problemen toevertrouwt, wil hij niets liever dan Johanna helpen, maar zijn opdracht - het vinden van de verrader van de kroon - staat voorop, anders zal het voor iedereen afgelopen zijn. Het is het begin van een race tegen de klok voor hen allebei.

Schrijver: Michelle Griep
Oorspronkelijke titel: The innkeeper's daughter
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043531238
Ebook: 9789043531245
Uitgever: Kok
Op weg naar Brakewell Hall

Abigail Gilbert heeft het getroffen: ze is verloofd met een rijke baron. Voor de bruiloft moet ze een gevaarlijke reis maken; haar familie heeft niet eens de moeite genomen om een mannelijke bediende mee te sturen.

Onderweg wordt ze overvallen door struikrovers. Gelukkig wordt ze gered door de knappe patrouille-overste Samuel Thatcher. Abigail vraagt of hij haar wil vergezellen op reis om haar te beschermen. En zo begint een avontuurlijke reis vol mysterie en... romantiek.

Schrijver: Michelle Griep
Oorspronkelijke titel: The noble guardian
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729789
Ebook: 9789029729796
Uitgever: Kok

De Straten van Londen / Blackfriars LaneIn naam van de kroon

In naam van de kroon is een romantische detective die zich afspeelt in Victoriaans Londen...

Agent Jackson Forge neemt zijn taak om de Londense straten veilig te maken uiterst serieus. Wanneer hij zelf het slachtoffer wordt van zwendel, zet hij dan ook alles op alles om Kit, de charmante dievegge, te arresteren. Maar het oplossen van een serie moorden vergt zijn aandacht en de kennis van Kit blijkt daarin een cruciale rol te spelen.

Terwijl ze samen optrekken, komt Jackson tot de ontdekking dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij dacht - en dat Kit misschien wel helemaal niet zo’n slecht mens is.

Schrijver: Michelle Griep
Oorspronkelijke titel: The thief of Blackfriars Lane
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731492
Ebook: 9789029731508
Uitgever: Kok
De bruid van Blackfriars Lane

Detective Jackson Forge kan niet wachten om met voormalig oplichtster en dievegge Kit Turner te trouwen. Kit is net zo enthousiast en wil hem daarom graag een mooi cadeau geven. Tegen de waarschuwingen van Jackson in gaat ze achter de mannen aan die zijn broer hebben verminkt. Er is immers niets wat een detective liever wil dan een opgeloste zaak.

Maar dan steekt tijdens haar onderzoek haar eigen verleden opeens de kop op en brengt ze niet alleen zichzelf maar ook haar huwelijk met Jackson in gevaar.

Schrijver: Michelle Griep
Oorspronkelijke titel: The bride of Blackfriars Lane
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029734950
Uitgever: Kok
De detective van Blackfriars Lane

Kit houdt zich bezig met het opzetten van een detectivebureau samen met haar vader. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze ook nog voor haar dochter én het huishouden zorgen. Hoe hard ze ook probeert alle ballen in de lucht te houden, soms glipt er toch eentje tussen haar vingers door.

Ondertussen heeft haar man Jackson het te druk met zijn nieuwe baan om Kits moeilijkheden op te merken. Als de nieuwe hoofdinspecteur van het station van Londen is hij de hele dag door de brandjes aan het blussen die zijn vorige werkgever heeft veroorzaakt.

Wanneer Kit tegen haar vaders adviezen in een nieuwe vermissingszaak op zich neemt, raken zowel Kit als Jackson hier iets té persoonlijk bij betrokken. En dat niet alleen, ook het leven van hun eigen dochter komt op het spel te staan. Lukt het Kit en Jackson om te ontsnappen aan de chaos die ze zelf hebben veroorzaakt?

Schrijver: Michelle Griep
Oorspronkelijke titel: The sleuth of Blackfriars Lane
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789029737166
Ebook: 9789029737173
Uitgever: Kok