Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Griffin

Meer over Anne Griffin

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Ierland

Website: Anne Griffin


Overzicht

  • Als alles is gezegd - When all is said
  • Een lichte fluistering - Listening still

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls alles is gezegd

Als je vijf mensen zou moeten opnoemen die het belangrijkst zijn geweest in je leven, wie zou je dan kiezen? Als je op ieder van hen een toost zou uitbrengen, wat zou je dan zeggen? En wat zou je over jezelf te weten komen als alles is gezegd en gedaan?

Op een avond in juni bestelt de vierentachtigjarige Maurice Hannigan vijf drankjes aan de bar van een hotel. Met elk drankje heft hij het glas op iemand die belangrijk voor hem is geweest. Zijn jonggestorven broer, zijn complexe schoonzus, zijn dochtertje dat slechts vijftien minuten oud werd, zijn zoon in het verre Amerika en zijn geliefde vrouw. Door deze mensen, die hem inmiddels allemaal hebben verlaten, vertelt hij zijn levensverhaal, met alle spijt, ruzies, vreugde en liefde die erbij horen.

Maurice Hannigan heft nog vijf keer het glas op zijn leven.

Schrijver: Anne Griffin
Oorspronkelijke titel: When all is said
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402702620
Ebook: 9789402757774
Uitgever: HarperCollins
Een lichte fluistering

Jeanie Masterson heeft altijd geweten dat ze was voorbestemd voor het familiebedrijf, een florerende begrafenisonderneming in een klein Iers stadje. Zelfs de man met wie ze samen lief en leed zou delen stond al van jongs af aan vast: Niall, die als klein jongetje al verliefd op haar was. En zo geschiedde.

Maar als Jeanies ouders onverwacht aankondigen dat ze met pensioen gaan, raakt ze in paniek. Wil ze dit leven wel? Of is dit de laatste kans om te breken met haar eeuwige plichtsgevoel en haar comfortabele huwelijk? En dan duikt ineens Fionn, haar grote liefde, weer op, maar niet op de manier die ze had gewild...

Schrijver: Anne Griffin
Oorspronkelijke titel: Listening still
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402709452
Ebook: 9789402764376
Uitgever: HarperCollins