Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria Grund

Maria Grund groeide op in de omgeving van Stockholm. Ze is afgestudeerd aan New York University en heeft het grootste deel van haar carrière in de film- en mediabranche gewerkt. Na periodes in New York en Londen woont ze nu op het eiland Gotland.

Meer over Maria Grund

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zweden


Berling & Pedersen

  1. De hoofdzonde - Dödssynden
  2. Dodendans - Dödsdansen
Berling & Pedersen

gedetailleerd overzicht

Berling & PedersenDe hoofdzonde

Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een veertienjarig meisje dood aangetroffen. Haar polsen zijn doorgesneden en in haar haar zit een dik stuk touw verstrengeld. Op haar ene heup staat in blauwe stift het getal 26 geschreven. Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd.

De dag daarop wordt aan de andere kant van het eiland het verminkte lichaam gevonden van de eigenaresse van een antiquariaat. Ze heeft talloze messteken in haar borst en in de hals zijn twee snijwonden zichtbaar die een kruis vormen. Wanneer inspecteur Sanna Berling en haar nieuwe collega Eir Pedersen beginnen aan het onderzoek naar deze moord, ontdekken ze dat er een verband lijkt te zijn met de zaak van het veertienjarige meisje.

Al snel blijkt dat deze twee gebeurtenissen slechts het startschot zijn van een hele reeks gewelddaden op het eiland. Hoe meer Sanna en Eir over de slachtoffers ontdekken, hoe duidelijker het wordt dat de achtergrond van deze zaken gruwelijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Schrijver: Maria Grund
Oorspronkelijke titel: Dödssynden
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021423081
Ebook: 9789021423098
Uitgever: Volt
Dodendans

Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een jonge man naakt en verward aangetroffen in een bos. Sanna Berling wordt erbij geroepen. Ze is net aan een nieuwe baan begonnen, als lokale politieagent in een klein dorp, en wil eigenlijk nooit meer aan zware misdrijven werken. Maar als de man zwaargewond blijkt te zijn en vlak voor hij in haar armen sterft iets fluistert over een meisje, weet Sanna dat ze geen keus heeft.

Samen met Eir Pedersen duikt ze in de nieuwe zaak, en al snel ontdekken ze dat het ogenschijnlijk rustige dorpje duistere geheimen herbergt en een broedplaats is van angst, wantrouwen en geweld.

Schrijver: Maria Grund
Oorspronkelijke titel: Dödsdansen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021423425
Uitgever: Volt