Boekenplank:
Kies

Boeken van J. & S. Guptara

Meer over J. & S. Guptara

Genre: Fantasy / SF

Website: J. & S. Guptara


De sage van de Waanzin

  1. De samenzwering van Calaspia - Die Verschwörung
  2. De zwaardcodex - Der Schwertkodex
  3. De erfenis van Aferistus - Das Erbe der Apheristen

gedetailleerd overzicht

De sage van de WaanzinDe samenzwering van Calaspia
Als het dorp Quivelda wordt verwoest door ijzingwekkende monsters, vrezen de bewoners dat de Ostentum, waarvan iedereen dacht dat ze waren uitgeroeid, zijn teruggekeerd. Een uiteenlopend gezelschap, onder wie de zestienjarige Bryn Bellyset, begint aan een hachelijke reis naar de hoofdstad van Calaspia om de keizer te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Daar komen ze tot de ontdekking dat duistere krachten de keizerlijke kringen hebben geïnfiltreerd. Langzaam maar zeker worden Bryn en zijn vrienden meegezogen in manipulaties en samenzweringen van een ondoorgrondelijke vijand.
Schrijver: J. & S. Guptara
Oorspronkelijke titel: Die Verschwörung
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-284-2341-1
Uitgever: Wereldbibliotheek
De zwaardcodex
Een duistere vijand heeft een groot gedeelte van het rijk Calaspia in zijn macht. Bryn Bellyset en zijn vriend Mittni zijn vastbesloten om de strijd aan te gaan en bereiden zich daarop voor bij de Culmus Sangui, een geheime orde van elitekrijgers die hen invoert in de kunst van het zwaardvechten. Als een geliefde van Bryn om het leven komt, slaat de twijfel toe. Hij raakt steeds sneller geïrriteerd, tijdens gevechten wordt hij agressiever - zo erg dat zijn vrienden hem niet meer vertrouwen. Dan komt hij in het bezit van een duister zwaard, dat volgens de legende ooit de Waanzin zal verslaan. Het zwaard oefent een vernietigende en verwarrende aantrekkingskracht op Bryn uit, en trekt hem de kant van de vijand op. Ten slotte staat Bryn voor een dilemma: wie kan hij vertrouwen? En aan welke kant van de strijd om Calaspia staat hij eigenlijk?
Schrijver: J. & S. Guptara
Oorspronkelijke titel: Der Schwertkodex
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-284-2384-8
Uitgever: Wereldbibliotheek
De erfenis van Aferistus
Het lijkt rustig in Calaspia, maar nevelige Dolers trekken door het land en stichten onheil. Steeds meer mensen willen zich bij de Waanzin aansluiten. Alleen Bryn kan voorkomen dat het imperium volledig ten onder gaat. Maar daarvoor moet hij wel het legendarische zwaard Magnarion vinden. Als Bryn de werkelijke motieven achter de grote samenzwering leert kennen, komt hij in conflict met zijn geweten. Hij moet beslissen of hij wraak wil nemen op de Meesterbreinen of dat hij zich met hun plannen zal inlaten, om zo Calaspia voor meer schade te behoeden.
Schrijver: J. & S. Guptara
Oorspronkelijke titel: Das Erbe der Apheristen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789028424685
Uitgever: Wereldbibliotheek