Boekenplank:
Kies

Boeken van Ben Guterson

Meer over Ben Guterson

Genre: Young Adult

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ben Guterson


Overzicht

  • De magie van de verboden toren - The Einsteins of Vista Point

Winterhuis Trilogie / Winterhouse Trilogy

  1. Winterhuis Hotel - Winterhouse
  2. De geheimen van Winterhuis Hotel - The secrets of Winterhouse
  3. Het mysterie van Winterhuis Hotel - The Winterhouse mysteries

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe magie van de verboden toren

Een verboden toren. Een oude legende. Een magische spreuk. Eén jongen die het mysterie kan oplossen...

'Ik zal niemand over deze plek vertellen,' zei Ann. 'Het is ons geheim.'
'Ik ook niet,' zei Zack. 'Ons geheim.'
Geheim. Het woord echode de rest van de dag door zijn hoofd - want hij wist zeker dat Ann iets voor hem verborgen hield.

Zack is net verhuisd met zijn familie. Vlak bij hun nieuwe huis is een oude uitkijktoren. Zijn ouders verbieden hem er naar binnen te gaan, maar wanneer Zack een meisje de toren binnen ziet glippen, gaat hij haar achterna. Er waait een geheimzinnig briesje, alsof er iemand is die Zack niet kan zien.

Samen met Ann vindt hij een medaillon, waarin vreemde letters zijn gekerfd. Wat staat daar? Wat is er waar van de verhalen die rondzingen over de toren? En waar komen die vreemde lichtflitsen in de donkere nacht vandaan? Het lijken wel boodschappen in morsecode... Kan Zack het mysterie ontrafelen?

Schrijver: Ben Guterson
Oorspronkelijke titel: The Einsteins of Vista Point
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789025883584
Uitgever: Leopold

Winterhuis Trilogie / Winterhouse TrilogyWinterhuis Hotel

'Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar het Winterhuis Hotel.'

Bij de voordeur vindt Elizabeth dit briefje, met een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien.

Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek kan opheffen.

Schrijver: Ben Guterson
Oorspronkelijke titel: Winterhouse
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789025876074
Uitgever: Leopold
De geheimen van Winterhuis Hotel

Achter het schilderij zat een deur... Elizabeth deed de deur geruisloos open en knipte haar zaklamp aan. Toen ging ze naar binnen. Koude lucht vulde haar longen. Ze was alleen in de geheime gang...

Elizabeth keert terug naar Winterhuis Hotel, het hotel van haar grootvader. Het is er fantastisch met een snoepkeuken, bioscoop, skibaan en een bibliotheek met duizenden boeken.

Maar het is ook een hotel met een duister verleden, vol raadsels en geheimen. Midden in de nacht hoort Elizabeth iemand wegrennen. Er is ingebroken in de keuken! En even later ook in de bibliotheek...

Elizabeth en Freddy vermoeden dat er iemand op zoek is naar de geheime gangen van Winterhuis. Waarom? Wat - of wie - is daar verborgen? Elizabeth voelt het aan alles: ze is in groot gevaar.

Schrijver: Ben Guterson
Oorspronkelijke titel: The secrets of Winterhouse
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789025877712
Uitgever: Leopold
Het mysterie van Winterhuis Hotel

Elizabeth snakte naar adem. Gerommel klonk van ergens diep onder het hotel. De vloer schokte, de kroonluchter en de glazen op de tafels rinkelden. Ik moet erachter komen wat er precies gebeurt, dacht Elizabeth. Ik moet Winterhuis Hotel redden...

Winterhuis Hotel schudt op zijn grondvesten. Het hotel trilt en beeft, een geheimzinnig boek verdwijnt uit een afgesloten kamer en Elizabeth en Freddy vinden verborgen boodschappen in de schilderijen aan de muren. Het lijkt erop dat iemand probeert de kwaadaardige Gracella Winters, die ergens in de geheime gangen onder het hotel begraven ligt, weer tot leven te wekken.

Elizabeth en Freddy moeten de raadsels oplossen om Winterhuis Hotel te redden van Gracella's duistere magie, voordat het te laat is...

Schrijver: Ben Guterson
Oorspronkelijke titel: The Winterhouse mysteries
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789025880125
Uitgever: Leopold