Boekenplank:
Kies

Boeken van Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou is een voormalig (hiphop)danser, choreograaf, televisiepresentator en auteur van Marokkaanse afkomst.

Meer over Ish Ait Hamou

Genre: Roman

Geboren: 1987

Geboorteland: België

Website: Ish Ait Hamou


Overzicht

  • Als je iemand verliest die je niet kan verliezen
  • Cécile
  • Hard hart
  • Het moois dat we delen

Dubbel uitgegeven titels

  • Klem
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls je iemand verliest die je niet kan verliezen

Soms kan het alleen maar fout gaan in een leven...

Het overkomt dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze werkte als topchirurg in een vermaard ziekenhuis en had een perfecte relatie. Tot het noodlot haar genadeloos trof.

Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje waar ze zal moeten vechten om aanvaard te worden. En vooral tegen zichzelf, want de spoken in haar hoofd zijn een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft.

Op haar eerste werkdag in het nieuwe ziekenhuis komt een ernstig spoedgeval binnen. Een man is zwaar toegetakeld met messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt...

* Ish Ait Hamoe bedacht deze novelle voor Te Gek?!, een project in België dat zich bezighoudt met het bespreekbaar maken van psychische problemen.

Klem - 2018
Regisseur: Ish Ait Hamou
Cast: Nasrdin Dchar, Veerle Dobbelaere, Circé Lethem, e.a.
Schrijver: Ish Ait Hamou
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022332504
Ebook: 9789460415005
Uitgever: Manteau
Cécile

Djibril is elf en droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door zijn nieuwsgierigheid en zijn kinderlijk enthousiasme krijgt zijn leven een onverwachte wending. Niet alleen zijn eigen leven wordt door deze schokkende gebeurtenis overhoopgehaald, ze heeft ook een invloed op het leven van zijn familie en van een aantal mensen die hij nooit eerder heeft ontmoet.

Het enige wat Djibril nog verbindt met zijn zonovergoten geboorteplaats zijn de kleren die hij droeg en een verhakkelde foto die toebehoorde aan zijn oudere broer Kareem. Een onduidelijke krabbel op die foto leidt hem naar een adres in Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. De Française intrigeert hem, maar ze is nauwer vervlochten met zijn leven dan hij kan vermoeden.

Hoe meer hij Cécile bezoekt, hoe meer Djibril verwikkeld raakt in haar duistere kwellingen. De kans wordt steeds kleiner dat hij zijn thuis en familie ooit nog terugziet.

Schrijver: Ish Ait Hamou
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022330494
Ebook: 9789460414657
Uitgever: Manteau
Hard hart

De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston. In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open: hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella.

Verlegen als hij is, durft Tom haar niet aan te spreken en verliest hij zich in dagdromen. Hij krijgt ook steeds meer af te rekenen met onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest.

Maar wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij toevallig de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien gaandeweg naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang?

Schrijver: Ish Ait Hamou
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022328965
Ebook: 9789460414022
Uitgever: Manteau
Het moois dat we delen

Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.

Schrijver: Ish Ait Hamou
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022336953
Ebook: 9789460416491
Uitgever: Manteau

Dubbel uitgegeven titelsKlem

Klem brengt Als je iemand verliest die je niet kan verliezen, de novelle die Ish Ait Hamou schreef in het kader van de Te Gek!?-campagne 2016, naar het scherm. Deze bijzondere filmeditie bundelt de novelle én het script van de kortfilm, geschreven en geregisseerd door Ish zelf.

Klem vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting in de trein tussen de voormalige chirurge Els en de Palestijnse vluchteling Sulayman. Tijdens de treinrit ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma's die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

Schrijver: Ish Ait Hamou
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022335956
Uitgever: Manteau