Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Kiran Millwood Hargrave

Boeken van Kiran Millwood Hargrave

Meer over Kiran Millwood Hargrave

Genre: Roman

Geboren: 1990

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Kiran Millwood Hargrave


Overzicht

De vrouwen van Vardo

Op kerstavond 1617 raakt de zee rondom het Noorse eiland Vardø in de greep van een allesvernietigende storm. De twintigjarige Maren Magnusdatter moet toezien hoe veertig vissers, onder wie haar vader, haar broer en haar verloofde, worden verzwolgen door de golven. Nu alle mannen zijn weggevaagd, moeten de vrouwen van het pooleiland zichzelf voortaan zien te redden.

Drie jaar later landt een vreemdeling op hun kust. De streng gelovige Absalom Cornet komt de orde op het afgelegen eiland herstellen. Hij brengt zijn jonge Noorse echtgenote, Ursa, met zich mee. Op Vardø, en in Maren, ziet Ursa iets wat zij nooit eerder heeft gezien: onafhankelijke vrouwen. Maar Absalom ziet slechts een goddeloze plek, overspoeld door het almachtige kwaad. Terwijl Maren en Ursa naar elkaar toe groeien, pakken donkere wolken zich boven hen samen en dreigen Absaloms ijzeren regels de gemeenschap te vernietigen.

Geïnspireerd op een waargebeurde storm en de daaropvolgende heksenvervolgingen is De vrouwen van Vardø een meeslepend verhaal over liefde, het kwaad en obsessie.

Schrijver: Kiran Millwood Hargrave
Oorspronkelijke titel: The Mercies
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789493081628
Ebook: 9789493081635
Uitgever: Orlando