Boekenplank:
Kies

Boeken van Natalie Haynes

Natalie Haynes studeerde klassieke talen in Cambridge. Ze maakte internationaal furore als cabaretier, onder meer op het beroemde Fringe-festival in Edinburgh. Haynes maakt regelmatig deel uit van jury's van literaire prijzen, zoals bij de Man Booker Prize 2013.

Meer over Natalie Haynes

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1974

Verenigd Koninkrijk

Website: http://www.nataliehaynes.com/


Overzicht

Amberwoede

Nadat Alex Morris haar verloofde onder gruwelijke omstandigheden verliest, verhuist ze verdoofd van Londen naar Edinburgh om te breken met het verleden. Ze accepteert een baan op een speciale school voor onhandelbare leerlingen. Het zijn lastige jongeren en Alex is een onervaren docente, bang voor waar ze aan begonnen is.

Er is één klas, een groep van vijf tieners, die bijzonder intimiderend is. Maar met hulp van de Griekse tragedies die ze onderwijst, weet Alex tot haar eigen verbazing een band met hen op te bouwen.

Als ze ziet hoe geboeid haar leerlingen zijn door de verhalen over het gruwelijke noodlot en de wrede wraakacties, vreest ze dat haar lessen hun te veel aan het hart gaan. Alex beseft dat zich voor haar ogen een geheel nieuwe tragedie begint af te spelen - en wel een die zo afschuwwekkend is dat er zelfs geen Griekse tragedie over bekend is.

Schrijver: Natalie Haynes
Oorspronkelijke titel: The amber fury
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044625530
Ebook: 9789044625547
Uitgever: Prometheus