Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Suzanne Hazenberg

Boeken van Suzanne Hazenberg

Na haar opleiding Toegepaste Taalkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ging Suzanne Hazenberg aan de slag bij een scriptschrijver. Ze werd daar dialoogschrijver voor de tv-serie Goudkust. Later deed ze hetzelfde voor Onderweg naar morgen en tot op heden nog steeds voor Goede Tijden Slechte Tijden waar ze tevens de eindredactie voor doet. Hazenberg woont met haar gezin in de buurt van Amsterdam.Meer over Suzanne Hazenberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Nederland

Website: Suzanne Hazenberg


Overzicht

  • De vrouw van Emile
  • Eet
  • Magic Moment Resort
  • Obstructie

Ymke

  1. Thriller
  2. De debutant

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouw van Emile
De veertienjarige Simone zet haar liefde voor een Franse zanger met donkere krullen opzij voor Emile, een brede Surinamer die ze met een vriendinnetje gadeslaat wanneer hij met beheerste traagheid de schooltrap beklimt. Elke dag zit ze naast hem in de tram en luistert terwijl hij tegen haar praat. Emile is haar universum. Haar vader, die met een resoluut gebaar uit haar leven stapte toen ze twaalf was, is ze allang vergeten. Zelfs haar moeder, aan wie ze erg hangt, verdwijnt naar de achtergrond.

Jaren later is Emile een bekend sportman geworden, Mister American Football, wiens messcherpe solo's in de krant geprezen worden. Simone blijft hem van een afstand volgen, totdat ze besluit hem op een schoolreünie haar liefde te bekennen.

Lotte wordt op tweeëndertigjarige leeftijd, wanneer ze allang overtuigd is dat ze alleen zal blijven, verliefd op haar populaire, charmante collega Max. Nadat ze getrouwd zijn ontpopt Max zich als een man vol angsten. Hij wordt arbeidsongeschikt en na verloop van tijd moet ook Lotte haar baan opzeggen om bij hem te blijven. Ze mag het balkon niet op om de ramen te lappen, want hij heeft hoogtevrees. Lotte cijfert zich volledig weg voor Max, totdat de bom barst.

Deze twee verhalen over vrouwen die hun leven in dienst stellen van een ander, over obsessie en het verlangen naar liefde, zijn in De vrouw van Emile door elkaar geweven en komen uiteindelijk op verrassende wijze samen.
Schrijver: Suzanne Hazenberg
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789055424917
Uitgever: De Bezige Bij
Eet
In de Amsterdamse wijk De Pijp worden drie mensen met een totaal verschillende achtergrond door het noodlot bij elkaar gebracht.

Anouk is een studente personeelsmanagement met een eetstoornis. Haar obsessie voor gezond eten loopt de spuigaten uit en haar leven en relaties beginnen er steeds zwaarder onder te lijden.

Márek, voorheen ganzenhouder in Polen maar nu een aan lager wal geraakte immigrant, begint sinds het overlijden van zijn moeder psychopathische trekken te vertonen.

Mercedes, een jong Colombiaans meisje dat tegen wil en dank in de prostitutie terechtkwam, weet te overleven door haar liefde voor haar achtergelaten zoontje. Koste wat kost wil zij hem ooit weer in haar armen kunnen sluiten.
Schrijver: Suzanne Hazenberg
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041420336
Ebook: 9789041422187
Uitgever: Ambo | Anthos
Magic Moment Resort

Een verstoorde gezinsvakantie in Florida, een ruziënd echtpaar, een studente met een laag zelfbeeld en een man die een vrouw versiert in een café. Levens die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar waarin vernietigende geheimen een hoofdrol blijken te spelen.

Magic Moment Resort is een onthutsend boek over liefde en verraad, over schaamte en schaamteloosheid. Het laat zien hoe macht in onmacht kan veranderen en hoe slachtoffer en dader van rol kunnen wisselen.

Schrijver: Suzanne Hazenberg
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493041011
Ebook: 9789493041059
Uitgever: Gloude
Obstructie
Jurist Dink Storp is bijna vijftig. Zijn vader leeft nog en zijn vrouw, met wie hij een jongvolwassen zoon heeft, is best oké. De midlifecrisis is zonder Harleys of affaires aan hem voorbij gegaan, maar echt gelukkig is hij niet. Zijn baan bij het Instituut voor Financiële Waarborg begint hem steeds meer tegen te staan en zijn baas maakt hem het leven zuur. Hoe nu verder? Als hij niet zo'n last had van obstipatie, zou Dink om zijn situatie kunnen lachen.

Wanneer de ellende een dieptepunt bereikt besluit Dink dat hij nog één keer iets wil doen wat de moeite waard is. Niet alleen wil hij de wereld een dienst bewijzen en het justitiële systeem een loer draaien, vooral wil hij nog eenmaal een intense emotie voelen, de kick beleven van iets doen wat hij nooit eerder heeft gedaan. Hij besluit om zijn gehate baas te vermoorden.

Een moord voorbereiden en uitvoeren blijkt echter niet zo gemakkelijk te zijn. Zal Dink, voorheen een volstrekt normale en rechtschapen burger, ook werkelijk tot zijn daad overgaan?
Schrijver: Suzanne Hazenberg
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041416278
Ebook: 9789041417282
Uitgever: Ambo | Anthos

YmkeThriller
Ymke heeft een goed huwelijk, vier kinderen in de puberleeftijd en een baan als dialoogschrijver voor een soapserie. Toch heeft ze nog een wens: een thriller schrijven. Het blijkt niet eenvoudig om een originele plot te bedenken waar ze echt tevreden over is.

Dan vindt Ymke thuis een tas met een lugubere inhoud. Als vervolgens de vriendin van een van haar zonen spoorloos verdwijnt en later vermoord wordt teruggevonden vlak bij hun huis, kan Ymke er niet omheen, een van haar gezinsleden is de dader. Haar eigen leven verandert in een thriller...
Schrijver: Suzanne Hazenberg
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041422811
Ebook: 9789041424471
Uitgever: Ambo | Anthos
De debutant
Scenarioschrijver Ymke is verheugd als ze hoort dat haar manuscript wordt uitgegeven. Ze probeert van het avontuur te genieten, maar privé heeft ze het zwaar: één van haar zonen zit in de jeugdgevangenis en haar man wil scheiden.

En daar bovenop begint het er sterk op te lijken dat iemand het op haar leven voorzien heeft. Bevindt het gevaar zich in schrijverskringen of moet het dichter bij huis worden gezocht?
Schrijver: Suzanne Hazenberg
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026328503
Ebook: 9789026329258
Uitgever: Ambo | Anthos