Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane Healey

Jane Healey studeerde Engelse literatuur aan de Warwick University. Ze woont en werkt in Edinburgh, Schotland.

Meer over Jane Healey

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De dieren van Lockwood Manor - The animals at Lockwood Manor
  • De Ophelia-meisjes - The Ophelia girls

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dieren van Lockwood Manor

Augustus 1939. Vanwege het uitbreken van de oorlog krijgt de dertigjarige Hetty Cartwright de opdracht om alle opgezette dieren van een natuurhistorisch museum in Londen te evacueren naar Lockwood Manor.

Het oude en vervallen landhuis is echter volledig ongeschikt als bewaarplaats voor de waardevolle collectie. De driftbuien van lord Lockwood en een muizen- en rattenplaag bezorgen Hetty slapeloze nachten.

Maar als de dieren op onverklaarbare wijze worden verplaatst, of zelfs compleet verdwijnen, begint Hetty helemaal onrustig te worden. Ze heeft het gevoel dat iets, of iemand, haar door de donkere gangen achtervolgt.

Lucy, de dochter van lord Lockwood, lijkt de sleutel te zijn tot alle geheimen van Lockwood Manor. Ze heeft last van ernstige paniekaanvallen en woont al jaren afgezonderd in het landhuis na de dood van haar moeder.

Schrijver: Jane Healey
Oorspronkelijke titel: The animals at Lockwood Manor
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403186702
Ebook: 9789403117010
Uitgever: Cargo
De Ophelia-meisjes

In de zomer van 1973 verblijft Ruth samen met haar vier beste vriendinnen een paar maanden in het landhuis van haar familie. De tieners zijn bezeten van de tragische vrouwen in de beroemde prerafaëlitische schilderijen. De zomer is lang en warm, en hun fantasieën worden langzaam maar zeker minder onschuldig.

Vierentwintig jaar later is Ruth getrouwd en heeft ze drie kinderen. Als haar vader overlijdt besluit het gezin om in het landhuis te gaan wonen. Op een dag komt Stuart, een oude vriend van Ruth, op bezoek en raakt haar zeventienjarige dochter Maeve betoverd door deze knappe fotograaf.

Maeves kalverliefde heeft grote gevolgen, en het zal niet lang duren of de geheimen uit het verleden van haar moeder worden onthuld.

Schrijver: Jane Healey
Oorspronkelijke titel: The Ophelia girls
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403108216
Ebook: 9789403173214
Uitgever: Cargo