Boekenplank:
Kies

Boeken van Willi Heinrich


Overzicht

 • Alleen tegen Palermo - Allein gegen Palermo
 • De gouden tafel - Der goldene Tisch
 • De ketens van haar hart - In einem Schloss zu wohnen
 • Diagonalen van een huwelijk - Geometrie einer Ehe
 • Droomvogel - Traumvogel
 • Een handvol hemel - Eine handvoll Himmel
 • Een man is zijn vrijheid waard - Ein Mann ist immer unterwegs
 • Getekend door het verleden - Die Gezeichneten
 • Gods tweede keus - Gottes zweite Garnitur
 • Het vlees is geduldig - Das geduldige Fleisch
 • Jaren als dauw - Jahre wie Tau
 • Liefde en wat verder nog telt - Liebe und was sonst noch zählt
 • Reis zonder einde - Ferien im Jenseits
 • Simone - Maiglöckchen oder ähnlich
 • So long, Archie - So long, Archie
 • Vermogen aanwezig - Vermögen vorhanden
 • Vlinders huilen niet - Schmetterlinge weinen nicht
 • Vrouwenspel - Herzbube und Mädchen
 • Waar liefde beslist - Alte Häuser sterben nicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlleen tegen Palermo
Robert Thiele, een bekwaam en succesvol rechercheur, wordt na een hooglopend conflict met zijn superieuren op staande voet ontslagen. Hij vestigt zich als privédetective en weet in die functie zijn vroegere collega's zoveel vliegen af te vangen, dat enkele hooggeplaatste politiefunctionarissen voor hun carrière vrezen. Dan krijgt Thiele van de krantenmagnaat Larsen de opdracht om op Sicilië diens verdwenen vrouw en dure auto op te sporen. Larsen staat er echter op dat Thiele een knappe fotografe meeneemt, die al spoedig een hartstochtelijke, maar ook geheimzinnige rol blijkt te spelen. Op Sicilië krijgt Thiele niet alleen te maken met meedogenloze, anonieme tegenstanders, maar ook met een groep misdadigers die door zijn vroegere superieuren op zijn spoor is gezet. Als Thiele ten slotte ook nog verstrikt raakt in een hachelijk liefdesavontuur, ontstaat er een reeks schier onoplosbare en levensgevaarlijke problemen.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Allein gegen Palermo
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-325-0175-5
Uitgever: De Kern
De gouden tafel
Kerstmis 1944 in Tsjechoslowakije. Het Duitse Oostfront wankelt. De strijd woedt meedogenlozer en gruwelijker dan ooit. De Duitsers hebben het bevel tot de laatste man weerstand te bieden tegen de overmacht van de Russische troepen. Ook de partizanen bestoken hen onophoudelijk en kennen geen genade, want ze hebben vele doden te wreken. Plotseling ontstaat er bij de Duitsers rond Zlaty Stal, een bergketen die men 'De gouden tafel' noemt, grote verwarring. Er is een Russisch offensief op komst en een Duitse generaal is door de partizanen ontvoerd. Er komt bevel de generaal te bevrijden. Dit bevel is het begin van het einde... * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Zlaty Stal.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Der goldene Tisch
Eerste uitgave: 1956
ISBN/EAN: 90-225-0592-8
Uitgever: Boekerij
De ketens van haar hart
Na zijn vrijlating uit Franse krijgsgevangenschap gaat Rudolf Kruedener medicijnen studeren. Na een conflict met zijn vader over een meisje breekt hij zijn studie af en wordt hij door de rijke industrieel Karl Widdau als chauffeur aangenomen voor diens 37-jarige extravagante, drankzuchtige vrouw. Irmgard Widdau is even verleidelijk als gewetenloos, even impulsief als doelbewust, even pervers als geraffineerd. Ze lijkt geen zenuwen te hebben en volslagen harteloos te zijn. Ze wil Rudolf seksueel bezitten en maakt hem met zonderlinge trucjes eerst murw. Gewetenloos voert ze daarna haar verdorven spel steeds verder...
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: In einem Schloss zu wohnen
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-225-0567-7
Uitgever: Boekerij
Diagonalen van een huwelijk
De figuren in Diagonalen van een huwelijk leven in schijnbaar normale familie-omstandigheden. Hoe deze mensen echter in werkelijkheid tegenover elkaar staan wordt voor de buitenwereld slechts met moeite gecamoufleerd. Irene, dochter van een rijke juwelier die in de oorlog fout geweest is, wordt eigenares van de zaak en Rudolf, met wie zij getrouwd is, heeft geen werkelijke zeggenschap. Hun huwelijk dreigt schipbreuk te lijden en na een heftige ruzie vlucht Rudolf naar Frankrijk. Daar ontmoet hij, de zwakke held in dit drama, het meisje dat reeds vroeger het slachtoffer van zijn 'heldendaden' werd en dat nog is. Hier moet hij de definitieve beslissing nemen om een nieuw leven te beginnen...
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Geometrie einer Ehe
Eerste uitgave: 1967
Uitgever: Boekerij
Droomvogel
In Droomvogel vertelt Willi Heinrich de opwindende en erotische geschiedenis van de jonge vrouw Karin die zich aan een groep van drie paren tracht te onttrekken. De paren kennen geen taboes en proberen binnen de groep alles uit, wat seks en erotiek kan bieden. Maar in de relaties komen wat haarscheurtjes, de verhoudingen tussen de (echt)paren worden wat problematischer en uiteindelijk zorgen de liefdesbetrekkingen tussen de vrouwen onderling ervoor dat de leegheid wordt aangetoond van een wereld die niet alleen uit seks kan bestaan. Als Karin een man leert kennen, die haar liefde zou kunnen geven, verandert de situatie radicaal. Paniek ontstaat bij de mannen, die hun veilige bestaan in gevaar gebracht zien door de gedachte dat Karin zou kunnen gaan praten, dat hun 'tolerante' levenshouding bekend zou kunnen raken in het kleine stadje waar iedereen elkaar kent. Met wreedheid en raffinement proberen ze te verhinderen dat Karin uit de kooi stapt waarin ze zich eens vrijwillig opsloot.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Traumvogel
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-325-0229-8
Uitgever: De Kern


Een handvol hemel
Dieter Christiansen neemt nietsvermoedend in een klein Italiaans bergdorpje een liftster mee. De knappe Helga vertrouwt hem toe dat zij op de vlucht is voor haar man Stefano. Helga wordt letterlijk tussen haar man en haar redder heen en weer geslingerd: de eerste, spontaan door haar zelf geregelde ontvoering, wordt weldra gevolgd door een tweede, maar nu onvrijwillig...
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Eine handvoll Himmel
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-225-0535-9
Uitgever: Boekerij
Een man is zijn vrijheid waard
In de papierfabriek Rectanus heerst grote opwinding nadat het hoofd van de firma de voorzitter van de ondernemingsraad met een mes heeft bedreigd. Als de eerste in een psychiatrische inrichting wordt opgenomen, neemt dit de omvang aan van een ontvoeringschandaal. Dit schandaal brengt tevens de erotische escapades van diverse functionarissen in dit bedrijf aan het licht. De dubbele moraal van bepaalde maatschappelijke kringen wordt genadeloos ontmaskerd.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Ein Mann ist immer unterwegs
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-225-0610-X
Uitgever: Boekerij
Getekend door het verleden
In Getekend door het verleden houdt Willi Heinrich zich bezig met de gevaarlijke ontwikkelingen in het Duitsland van de vijftiger jaren. Hergett Buchholz keert hoopvol uit Siberië terug naar het na-oorlogse 'wonderland' Duitsland, en vindt slechts een moeras van bureaucratie, knevelarij en heimwee naar de Nazi-tijd. Hij bezoekt zijn bekoorlijke ex-vrouw Evelyn en haar broer, die in het Derde Rijk journalist was en nu een rechtsgerichte krant uitgeeft. Hergett verdenkt beiden ervan zijn vader bij de Gestapo te hebben verraden. * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Vliegen in de zalf.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Die Gezeichneten
Eerste uitgave: 1958
ISBN/EAN: 90-325-0002-3
Uitgever: De Kern
Gods tweede keus
Gods tweede keus is het ontroerende verhaal van de oprechte liefde tussen Claire, een jonge Duitse vrouw, en John, een kleurling. Claire voelt zich ingekapseld door haar burgerlijk milieu en grijpt de ontmoeting met John aan om te breken met haar verleden en haar leven een totaal andere wending te geven. Op aangrijpende wijze beschrijft Heinrich de weerstand en de discriminatie die deze twee mensen ondervinden bij het zoeken naar hun eigen geluk.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Gottes zweite Garnitur
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: 90-100-2486-5
Uitgever: Boekerij
Het vlees is geduldig
Het vlees is geduldig is een keiharde oorlogsroman, waarin de fatale ineenstorting van de Duitse strijdmacht in Rusland op realistische wijze wordt beschreven. Het verhaal speelt zich af in het Koebanbruggehoofd, waar de Duitse onderofficier Steiner zich met zijn kleine, ingesloten peloton een weg moet zien te banen dwars door de Russische linies. Wat hem en zijn mannen is overgebleven om voor te vechten is slechts het naakte bestaan, het geduldige vlees... Rauw, kil en cynisch is hun optreden, slechts nu en dan verzacht door een opflakkerend gevoel van kameraadschap en lotsverbondenheid. Weinig boeken over dit schrijnende onderwerp zijn met groter zeggingskracht geschreven. Deze roman bezit een geladenheid zonder weerga, waardoor het verhaal naar een dramatisch hoogtepunt groeit, waarin heel de waanzin van de oorlog op navrante wijze tot uitdrukking komt.
Cross of Iron - 1977
Regisseur: Sam Peckinpah
Cast: James Coburn, Maximilian Schell, James Mason, e.a.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Das geduldige Fleisch
Eerste uitgave: 1955
ISBN/EAN: 90-225-0852-8
Uitgever: Boekerij


Jaren als dauw
Jaren als dauw is het verhaal van de drie vrienden Gerd, Arthur en Martin, die elkaar in de laatste oorlogsjaren hebben leren kennen, en van Ilse, de knappe jonge vrouw van Arthur, die op Gerd en Martin een grote aantrekkingskracht uitoefent. Ilse speelt een beslissende rol in het leven van elk van de drie mannen. Dan is er het meisje Marina uit Lemburg, in Rusland. Gerd heeft haar in de oorlog leren kennen en is verliefd op haar geworden. Hij beloofde haar direct na de oorlog te komen halen. Willi Heinrich beschrijft met gedetailleerde nauwkeurigheid de gevoelsreacties van de vrienden als Gerd na jaren besluit illegaal naar Rusland te gaan om Marina te halen. Hij kan haar eindelijk de zijne noemen, maar haar vader neemt een dreigende houding aan. Zal het hem ooit gelukken haar naar zijn vaderland te brengen?
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Jahre wie Tau
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-225-0326-7
Uitgever: Boekerij
Liefde en wat verder nog telt
Liefde en wat verder nog telt is een kostelijke komedie uit het dagelijkse leven, waarin, blijkens dit tot op het einde toe spannende boek, zeer ondagelijkse gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Sinds de notabelen in het dorp weten dat de jonge, mooie Ingrid Jürgens hen in de wielen rijdt, denkt ieder alleen nog maar aan zijn eigen voordeel. Een burgemeester die het achter zijn ellebogen heeft, boerensluwe agrariërs, waardige plaatselijke politici, slimme verslaggevers en mysterieuze opdrachtgevers, zij deinzen zelfs voor misdadige methodes niet terug.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Liebe und was sonst noch zählt
Eerste uitgave: 1974
Uitgever: Boekerij
Reis zonder einde
Helen Brazzi, een rijke Amerikaanse weduwe wil zekerheid over het lot van haar in de oorlog op Sicilië vermiste echtgenoot en valt samen met haar begeleider, luitenant Bentey, in handen van een misdadigersbende. Zij worden meegenomen naar een ruig, ontoegankelijk berggebied waar Helen een man ontmoet die leeft volgens regels die totaal anders zijn dan zij gewend is. Zij worden beiden overvallen door een hartstochtelijke liefde voor elkaar. Te laat komt Helen erachter wie de man werkelijk is... * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Reis naar het onzekere.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Ferien im Jenseits
Eerste uitgave: 1964
Uitgever: Boekerij
Simone
Simone S., redactrice van een belangrijk provinciaal dagblad, is gefascineerd door haar werk en wordt algemeen beschouwd als een door de wol geverfde journaliste. Maar haar privéleven is aanmerkelijk minder stabiel. Ze is er, hoewel haar leeftijd de dertig nadert, nog altijd niet in geslaagd een levenspartner te vinden die haar bestaan wat minder wankelmoedig maakt. Wanneer een beruchte oproerkraaier, Schulberg, uit de gevangenis wordt vrijgelaten, stuurt de krant Simone er op af. Samen met de jonge, verleidelijke fotografe Lis wacht zij hem op. Simone raakt zozeer geboeid door de trieste achtergronden van het gedrag van Schulberg, dat zij zich niet alleen voor hem inzet in haar krantenartikelen, maar hem zelfs bij zich in huis neemt. Wanneer hij hun vluchtige relatie wil uitbouwen merkt Simone dat een mannelijke partner nooit wezenlijks iets voor haar kan betekenen. * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Lelietjes-van-dalen of zoiets.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Maiglöckchen oder ähnlich
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: 90-225-0533-2
Uitgever: Boekerij
So long, Archie
Aan het warme strand van de zomerse badplaats Scheveningen bouwt de succesvolle zakenman Archibald een relatie op met drie vrouwen tegelijk: de zeer beminnelijke Annemarie met wie hij het jaar daarvoor al een romance beleefde, de hartstochtelijke Gerda, wier erotische uitstralingen de in vele opzichten attractieve Archibald intens boeien - en dan Sabine, 24 jaar oud, een meisje bij wie 'Archie' ondanks zijn rijke ervaring met vrouwen weinig vaste grond krijgt. Zo vergaat het overigens ook Helga, het jonge, door mannen ontgoochelde meisje; ook zij raakt hevig geboeid door Sabine. Dit eigenzinnige en intelligente wezen - naïef soms, primitief vrouwelijk, teder en door grillige driften gedreven, behoort tot een hippie-achtige groep jongelieden die op een redelijk aanstootgevende wijze hun boterham verdienen. De zwartharige Gudrun, het snotneuzige brutaaltje Veronica, de niet al te slimme, maar knappe Werner en tenslotte Sabine's gewezen echtvriend Harry, de boss van het team: dat is de wereld van Sabine, waaruit Archibald haar tracht los te rukken zonder er enig idee van te hebben met wie hij, de oerdegelijke welvaartsburger, zich heeft ingelaten.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: So long, Archie
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 90-225-0350-X
Uitgever: Boekerij


Vermogen aanwezig
Na de dood van een rijke zakenman, wil zijn aantrekkelijke weduwe Charlotte slechts een sobere begrafenisplechtigheid. Zij kan en wil geen verdriet veinzen omdat haar man haar al jarenlang heeft bedrogen. Als zij het kerkhof verlaat ontmoet zij Claudia, de beeldschone minnares van haar man en tot hun beider verbazing vinden zij elkaar sympathiek. De sympathie groeit uit tot vriendschap en Claudia helpt Charlotte om orde te scheppen in de enorme nalatenschap. Zij stuiten hierbij op steeds meer raadsels en reizen naar Parijs en vervolgens naar Spanje om een antwoord te zoeken op de vele vragen die de erfenis heeft opgeroepen. Tijdens hun naspeuringen worden zij geconfronteerd met duistere grondspeculaties en ontmoeten zij de aantrekkelijke bankier Klaus, die wordt gefascineerd door de erotische uitstraling van Charlotte, maar zich ook voelt aangetrokken tot de volmaakte schoonheid van Claudia.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Vermögen vorhanden
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-325-0208-5
Uitgever: De Kern
Vlinders huilen niet
Vlinders huilen niet is de beschrijving van de liefdesgeschiedenis tussen Karl Engelman, een zakenman van 56 jaar, en een jong meisje van 20 jaar. Deze Cilly is nieuwsgierig naar alles wat het leven haar te bieden heeft, en Karl ervaart hoe het aanvankelijk preutse meisje uitgroeit tot een hartstochtelijke vrouw. Als evenwel onvermijdelijke conflicten hen beide boven het hoofd dreigen te groeien, ziet Karl zich gedwongen een keuze te maken tussen zijn intense liefde voor Cilly en de diepe gevoelsbanden met zijn gezin...
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Schmetterlinge weinen nicht
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-225-0227-9
Uitgever: Boekerij
Vrouwenspel
Gundi, dertig en zeer aantrekkelijk, schrijft boeken waarin ze agressief voor gelijke rechten van de vrouw strijdt. Om zich te documenteren voor een nieuw boek reist ze naar Ascona en weet daar de positie te krijgen van secretaresse van de auteur Ralph Staninsky, die zich in zijn zeer succesvolle boeken als een deskundige op het gebied van de vrouw manifesteert. Dan begint een pikant spel van erotische vergissingen en verwikkelingen tussen de auteur en zijn aantrekkelijke medewerkster. Gundi maakt kennis met graaf Andrea Orlandi en raakt sterk onder de indruk van diens vrouw Christina, die haar eigen sekse is toegedaan. Uiteindelijk is Gundi meer geïnteresseerd in de twee knappe huisbedienden, vooral in de jonge, tedere Giovanni. Geestelijk krijgt ze het een en ander te verwerken, vooral als ze in de ban raakt van het hippiemeisje Gina. Heen en weer gesmeten tussen Giovanni, Christina, Gina en het bekoorlijke kamermeisje Maria, is het voor Gundi niet gemakkelijk met haar gevoelens in het reine te komen. Maar in deze heksenketel van hartstochten wordt het haar duidelijk, dat het menselijk vermogen tot liefde zonder grenzen is, en dat conventies, afkomst en sekse, er niet toedoen wanneer men oprecht is.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Herzbube und Mädchen
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-325-0109-7
Uitgever: De Kern
Waar liefde beslist
Waar liefde beslist speelt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in de Franse Alpen. Een kleine Franse verzetsgroep tracht de terugtocht af te snijden van de Duitse soldaten die moeten wijken voor de uit Marseille oprukkende Amerikaanse troepen. In de naar een climax groeiende gebeurtenissen spelen een Duitse vluchteling, diens lieftallige, zeventienjarige dochter en een 'foute' burgemeester een grote rol. * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel De holle berg.
Schrijver: Willi Heinrich
Oorspronkelijke titel: Alte Häuser sterben nicht
Eerste uitgave: 1960
ISBN/EAN: 90-225-0541-3
Uitgever: Boekerij