Boekenplank:
Kies

Boeken van Katherine Heiny

Meer over Katherine Heiny

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Katherine Heiny


Overzicht

  • Ochtendmens - Early morning riser
  • Standaardafwijking - Standard deviation

gedetailleerd overzicht

OverzichtOchtendmens

Jane, lerares van groep vier, valt als een blok voor Duncan: hij is charmant, goedhartig en knap, maar helaas is hij ook met bijna iedere vrouw in Boyne City naar bed geweest. Jane kan ermee leven dat hij een beruchte verleider is, maar vindt het lastiger om Duncan met zo veel anderen te moeten delen: zijn ex-vrouw Aggie voor wie hij nog steeds het gras maait, zijn collega Jimmy die continu binnenloopt, en vele anderen die zich met hun leven bemoeien.

Een auto-ongeluk zorgt ervoor dat Jane permanent verbonden raakt met Duncan, Aggie en Jimmy, en ze beseft dat hij nooit helemaal van haar zal zijn.

Schrijver: Katherine Heiny
Oorspronkelijke titel: Early morning riser
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789038810997
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Standaardafwijking

'All the lonely people! Where do they all come from? Waar ze vandaan kwamen wist Graham niet, maar hij kon The Beatles wel melden waar alle eenzame mensen heen gaan: ze gaan naar het huis van Graham en Audra voor het Thanksgiving diner.'

Graham Cavanaugh’s tweede vrouw, Audra, is alles wat zijn eerste vrouw niet was. Ze is charmant en spontaan en grappig, maar soms is het leven met haar nogal uitputtend. Terwijl ze worstelen met huwelijk en opvoeding - niet altijd eenvoudig als je zoon Asperger heeft - besluiten ze dat het goed zou zijn om op vriendschappelijke voet met Grahams eerste vrouw Elspeth te komen. Maar in welke categorie valt een ex-partner: vriend, vijand of oude vlam?

Graham begint zich af te vragen hoe het in godsnaam mogelijk is van twee zulke totaal verschillende vrouwen te houden. Heeft hij wel de goede keuze gemaakt? Bestaat er wel zoiets als een goede keuze?

Schrijver: Katherine Heiny
Oorspronkelijke titel: Standard deviation
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789038804088
Ebook: 9789038804095
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar