Boekenplank:
Kies

Boeken van Wouter Helders

Wouter Helders werkte jarenlang als militair journalist. In deze functie bezocht hij tijdens werkbezoeken en korte uitzendingen verschillende conflictgebieden. Momenteel werkt Helders als communicatie-adviseur bij het Ministerie van Defensie.

Meer over Wouter Helders

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Wouter Helders


Sam de Wild

  1. Opgejaagd wild
  2. Doodsengelen

Sofie Lafleur

  1. Machtsstrijd
  2. Verraad

gedetailleerd overzicht

Sam de WildOpgejaagd wild

Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij. Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando de wanhoop nabij. Dan krijgt Sam een kans uit duizenden: hij wordt gerekruteerd als huurling. Een goed betaalde baan, met een nobel doel.

Samen met een groep elite-huurlingen moet hij een grensoverschrijdend nationaal park, een laatste toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten, beveiligen tegen stropers. Toch blijken ook hier duistere krachten aan het werk. Al snel wordt Sam gezocht voor moord en moet hij, opgejaagd door zijn voormalige collega's, rennen voor zijn leven. Hij weet fotografe Emma Young met een leugen te overtuigen hem te helpen, maar die leugen blijkt hem, net als zijn achtervolgers, al snel in te halen...

Schrijver: Wouter Helders
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789491875687
Ebook: 9789491875694
Uitgever: LetterRijn
Doodsengelen

Tijdens een missie in Erbil (Irak) slaagt geheim agent Sam de Wild, geplaagd door geesten uit het verleden, er niet in zijn doelwit, een Koerdische politicus, te doden. Terug in Nederland krijgt hij de kans zijn fout goed te maken, maar tegen een hoge prijs.

Wat een eenvoudige eliminatie lijkt, blijkt al snel slechts een puzzelstukje in een internationaal complot. De inzet: een politieke omwenteling in Nederland en een machtsverschuiving in het Midden-Oosten. Tegen wil en dank bevindt Sam zich al snel in het middelpunt van deze intrige die zich uitstrekt van het politiek pluche in Den Haag, tot de onderwereld. Van de Iraakse bazaar, tot aan Jeruzalem.

Wanneer Sam wordt gedwongen een oude vriendin te verraden, heeft dit verschrikkelijke gevolgen. Om zijn fout recht te zetten, is Sam al snel genoodzaakt al zijn schepen achter zich te verbranden. Maar of dit genoeg is?

Schrijver: Wouter Helders
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789493192041
Uitgever: LetterRijn

Sofie LafleurMachtsstrijd

Chris Hurkman werkt al zijn hele leven voor Hurkman & De Graaff, het bedrijf dat zijn vader samen met een zakenpartner oprichtte. Na zijn opleiding in Zwitserland, gaat hij als geoloog voor het bedrijf in Namibië werken, waar hij na de mysterieuze dood van zijn ouders opgroeide.

Wanneer Antonie de Graaff, medeoprichter en directeur van het bedrijf, zijn omgeving schokt door onverwacht zelfmoord te plegen, barst tussen de erfgenamen een meedogenloze strijd los. Zijn zoon, de aan drugs en drank verslaafde playboy Cecil, gaat niets uit de weg om de andere erfgenamen buiten spel te zetten. Cecil heeft veel te vrezen. De Rotterdamse multinational Hurkman & De Graaff is namelijk 's werelds grootste producent van coltan. Uit dit erts wordt het zeldzame en uitermate waardevolle metaal tantalium, essentieel in de fabricage van gsm's en computers, gewonnen.

Cecil's zus blijkt eenvoudig op een zijspoor te zetten als hij haar via schimmige contacten in de onderwereld verslaafd laat raken aan heroïne. De uit Afrika teruggekeerde Chris blijkt echter een veel lastiger tegenstander om te verslaan. Maar ook voor hem heeft Cecil een val klaargezet waar Chris met open ogen in lijkt te lopen.

De Vlaamse onderzoeksjournalist Sofie Lafleur komt tijdens de zoektocht naar de moordenaars van haar vader een complot op het spoor dat de havens van Rotterdam verbindt met de dubieuze mijnbouwpraktijken in de Congolese jungle. Het illegaal mijnen van coltan, uitbuiting van de lokale bevolking, sabotage en zelfs moord blijken allemaal met elkaar verweven te zijn en allemaal dezelfde kant op te wijzen: naar Hurkman & De Graaff.

Schrijver: Wouter Helders
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045211978
Uitgever: Karakter
Verraad

De Vlaamse Sofie Lafleur werkt als oorlogsverslaggeefster in Mali als ze sergeant David Morgenstern, een Nederlandse commando, ontmoet. Een mortieraanval op de basis van de Nederlandse troepen die ze ternauwernood overleven, brengt hen dichter bij elkaar. Sofie is pas net terug in België als David tijdens een aanslag op een patrouille levensgevaarlijk gewond raakt.

Een paar dagen later ontvangt Sofie een raadselachtige foto van een anonieme afzender. Een van de mannen die erop staat herkent ze onmiddellijk: Chris Hurkman, de CEO van Hurkman & De Graaff, een door schandalen geplaagd Nederlands mijnbouwbedrijf waarmee ze nog een appeltje te schillen heeft.

Gedreven door het verlangen wraak te nemen op de man die haar twee jaar eerder heeft verraden, besluit Sofie in de zaak te duiken. Ze komt er snel achter dat iets niet klopt. Als David kort daarna uit het niets contact met haar opneemt, omdat hij een van zijn omgekomen collega's denkt herkend te hebben op straat en haar hulp inroept, komen ze samen een levensgevaarlijke samenzwering op het spoor.

In het Caribisch gebied komt het tot een uitbarsting en de hoofdrolspelers in het complot beginnen als dominosteentjes om te vallen. Sofie en David hebben geen andere keuze dan te vechten voor hun leven.

Schrijver: Wouter Helders
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045213132
Uitgever: Karakter