Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Miranda Cowley Heller

Boeken van Miranda Cowley Heller

Miranda Cowley Heller werd geboren in New York, studeerde aan Harvard en was lange tijd een van de leidinggevenden van HBO waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de totstandkoming van series als The Sopranos, Six Feet Under, The Wire en Deadwood.

Meer over Miranda Cowley Heller

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Het Papieren Paleis

Op een vroege zomerochtend, lang voordat de anderen wakker worden, duikt de vijftigjarige Elle Bishop in het ijskoude water van het meertje naast Het Papieren Paleis, het zomerhuis waar ze al sinds haar jeugd elke vakantie doorbrengt. Elle is gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen, maar deze ochtend is alles anders. De avond tevoren is ze tijdens het diner weggeglipt met Jonas, al sinds hun kindertijd haar beste vriend. Terwijl hun partners binnen zitten te kletsen hebben Jonas en Elle voor het eerst van hun leven seks met elkaar.

De volgende vierentwintig uur zullen allesbepalend zijn voor Elle. Kiest ze voor het veilige bestaan dat ze zo zorgvuldig heeft opgebouwd? Of gooit ze alles overboord voor het leven met Jonas waar ze nooit eerder van durfde te dromen?

Gaandeweg dringen de herinneringen aan haar jeugd zich steeds meer aan haar op. Hoewel ze een afschuwelijk deel daarvan altijd zo goed mogelijk verborgen heeft gehouden, wordt Elle nu gedwongen de confrontatie met zichzelf aan te gaan.

Schrijver: Miranda Cowley Heller
Oorspronkelijke titel: The Paper Palace
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403112213
Ebook: 9789403145211
Uitgever: De Bezige Bij