Boekenplank:
Kies

Boeken van Edward Hendriks

Edward Hendriks is freelance copywriter en schrijver. Naast zijn door een uitgeverij uitgegeven thrillers heeft hij diverse korte verhalen in eigen beheer uitgebracht. Hendriks woont met zijn gezin in Velp.

Meer over Edward Hendriks

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Nederland

Website: Edward Hendriks


Overzicht

  • Bloedgeld
  • Geen weg terug
  • Gezworen vrienden

E-books

  • Afvoer
  • Het meisje van toen

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedgeld

De Italiaanse droom van een jong stel wordt een nachtmerrie wanneer zij te maken krijgen met de maffia...

Tekstschrijver Wessel leeft van deadline naar deadline. Hij houdt van zijn werk, maar nog meer van ‘la dolce vita’. Als de kans zich aandient, koopt hij samen met zijn vriendin Sanne een oude boerderij in een slaperig dorpje in het zuiden van Italië.

Wanneer de verbouwing is afgerond, de opdrachten van klanten uitblijven en de bodem van de bankrekening in zicht komt, gaat hij, zonder medeweten van Sanne, in op een lucratief aanbod van zijn Italiaanse huurder Giorgio: twee Nederlandse zakenmannen in Napels rondleiden.

Wat voor deal moet er eigenlijk worden gesloten? En is de mysterieuze Giorgio wel wie hij zegt dat hij is? Wessel raakt verstrikt in de maffia. Nog één keer moet hij een deadline halen. Deze keer is het een zaak van leven of dood...

Schrijver: Edward Hendriks
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026132681
Ebook: 9789026132698
Uitgever: De Fontein
Geen weg terug

Zet je alles op het spel voor de baan van je leven?

De doorgewinterde misdaadverslaggever Pieter Volmer is in gedachten verzonken onderweg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma dat zijn carrière tot grote hoogte kan brengen. In een moment van onoplettendheid rijdt hij een vrouw dood.

In blinde paniek neemt hij een verstrekkend besluit. Hij verbergt het lichaam. Kort daarop blijkt dat de dode vrouw Evi de Leeuw is, producent van het tv-programma. Tot overmaat van ramp blijken er getuigen te zijn die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie...

Schrijver: Edward Hendriks
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026141287
Ebook: 9789026141294
Uitgever: De Fontein
Gezworen vrienden

1988. Vier scoutingvrienden beloven elkaar hun eeuwige trouw met hun bloed. Als een van hen in de problemen komt, zullen de anderen er voor hem zijn. Dan gebeurt er tijdens een zomerkamp een gruwelijk ongeluk...

2013. Sander Thijssen heeft een goede baan bij een bank. Aan de vooravond van een belangrijke overname krijgt hij een verontrustend telefoontje. Hij kan niet anders dan de confrontatie met het verleden aangaan.

Staan zijn vrienden van toen nog steeds voor hem klaar? Was het ongeluk van 25 jaar terug wel een ongeluk? En hoe ver gaat Sander om zijn carrière, zijn gezin en zijn eigen leven te redden?

Schrijver: Edward Hendriks
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026136030
Ebook: 9789026136047
Uitgever: De Fontein

E-booksAfvoer

Moe en teleurgesteld in het leven probeert Janne zich te ontspannen in bad. Eenenveertig jaar. Wonend in een klein flatje. Verlaten door haar vriend. De klootzak. Haar benen zijn slap, er zit te veel grijs in haar haren. Om over de rimpels in haar gezicht nog maar te zwijgen. Te oud om nog kinderen te kunnen krijgen. Wat zou het fijn zijn om de klok terug te kunnen draaien. Om het leven een andere wending te laten nemen.

Soms, heel soms, komen wensen uit. Zie je dat doucheputje, waardoor het water de afvoer in kolkt? Concentreer je op de beweging van het water. Geef jezelf over en laat je meevoeren naar de badkamers uit jouw verleden. Maar pas wel op wat je doet. Je keuzes kunnen verstrekkende gevolgen hebben...

Schrijver: Edward Hendriks
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9781507199022
Uitgever: Edward Hendriks
Het meisje van toen

Sommige meisjes uit je verleden kun je maar beter nooit meer zien...

Twintig jaar geleden bedroog Paul Meertens de vrouw met wie hij pas getrouwd was. Nu, terwijl hij een goede baan bij een IT-bedrijf heeft, staat hij oog in oog met zijn onenightstand van toen, Lieve Breevoort. Ze solliciteert naar de functie van managementassistente. Paul is van slag, maar herpakt zich. Hij besluit een afwijzingsbrief te sturen en het hele voorval zo snel mogelijk te vergeten.

Maar zo makkelijk laat Lieve zich deze keer echter niet aan de kant schuiven. Weldra ziet hij haar terug als danslerares van zijn jongste dochter, als de nieuwe squashpartner van zijn vrouw en als invalster op school. Hij begint haar werkelijk overal te zien. Wordt hij gek? Nee, het is erger dan dat. Ze is uit op wraak en ze heeft verdomd lang de tijd gehad om die voor te bereiden...

Schrijver: Edward Hendriks
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9780463094167
Uitgever: Smashwords