Boekenplank:
Kies

Boeken van Mark Henshaw

Meer over Mark Henshaw

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Mark Henshaw


Red Cell

  1. Red Cell - Red Cell
  2. De val van Moscow Station - The fall of Moscow Station

gedetailleerd overzicht

Red CellRed Cell
Kyra Stryker ziet haar carrière bij de CIA in rook opgaan als haar eerste missie in Venezuela uitloopt op een totale mislukking en ze met gevaar voor eigen leven ternauwernood kan ontsnappen.Als de arrestatie van een groep Chinese spionnen in Taiwan uitloopt op een vuurgegevecht waarbij ook een onbekende gifstof vrijkomt, lijkt de veiligheid van de regio, en uiteindelijk de hele wereld in gevaar.

Stryker wordt toegevoegd aan de Red Cell: een CIA-denktank onder leiding van de rechtlijnige maar briljante Jonathan Burke. Ze krijgen de opdracht om een dubbelspion met de codenaam Pionier uit China te smokkelen. De kennis die hij heeft, zou wel eens het verschil kunnen betekenen tussen vrede in de Stille Oceaan en het uitbreken van een Derde Wereldoorlog.

Red Cell neemt de lezer mee van het Pentagon naar het Witte Huis, een vliegdekschip op zee en de schimmige stegen van Peking waar Stryker en Burke verwikkeld zijn in een levensgevaarlijke race tegen de klok om het geheime superwapen van de Chinezen tegen te houden, en de veiligheid van de regio te garanderen.

Schrijver: Mark Henshaw
Oorspronkelijke titel: Red Cell
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045209166
Uitgever: Karakter
De val van Moscow Station
Als een lichaam met Russische militaire tattoos drijvend in een meer buiten Berlijn wordt gevonden, trekt dit onmiddellijk de aandacht van de CIA. Het lichaam wordt geïdentificeerd als de directeur van Ruslands Stichting voor Gevorderd Nucleair Onderzoek, die al lange tijd op de lijst met CIA-doelwitten staat. Wat de analisten het meeste zorgen baart, is dat de moord samenvalt met het plotseling overlopen van een van de directeuren van de CIA.

Alden Maines is uitgeput na jarenlang bij de CIA de puinhopen van incapabele politieke functionarissen op gevaarlijke buitenlandse posten te hebben opgeruimd. Als hij wordt overgeslagen voor promotie, besluit Maines voor het snelle geld te gaan als dubbelagent voor Rusland.

Maar terwijl Maines droomt van offshore bankrekeningen en een nieuw geheim leven, heeft Arkady Lavrov van de Russische Intelligence Service (GRU) andere plannen. Hij maakt meteen Maines' verraad wereldkundig en hoort hem vervolgens tot de laatste druppel informatie uit, inclusief de namen van elke agent in CIA's Moscow Station en hun spionnen in het Kremlin...

Schrijver: Mark Henshaw
Oorspronkelijke titel: The fall of Moscow Station
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045213514
Uitgever: Karakter