Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Hermanson

Marie Hermanson is journalist en schrijver.

Meer over Marie Hermanson

Genre: Roman

Geboren: 1956

Geboorteland: Zweden

Website: Marie Hermanson


Overzicht

  • De man onder de trap - Mannen under trappan
  • De vondeling - Musselstranden
  • Een onbeschreven blad - Ett oskrivet blad
  • Hemeldal - Himmelsdaden
  • Paddestoelen voor Madeleine - Svampkungens son

Dubbel uitgegeven titels

  • Het mosselstrand - zie De vondeling
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe man onder de trap

Alles waar Fredrik ooit van droomde, ligt binnen zijn bereik: hij heeft een goede baan, hij heeft tot zijn verbazing Paula, een populaire kunstenares, voor zich weten te winnen en is met haar getrouwd, ze hebben twee kinderen en zijn zojuist gaan wonen in een idyllisch landhuis op het Zweedse platteland. Fredrik kan zijn geluk niet op.

Maar dan staat er op een dag een vieze, kleine man in de hal, die beweert dat hij onder de trap woont. Fredrik sommeert de man weg te gaan, maar die weigert. Langzaamaan verandert Fredriks droombestaan in een nachtmerrie...

Schrijver: Marie Hermanson
Oorspronkelijke titel: Mannen under trappan
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044511048
Uitgever: De Geus
De vondeling

'De zon is nog niet opgekomen. Ze houdt van deze wereld waarin licht en donker ontbreken, een wereld zonder schaduwen, zonder kleuren. Niets is helemaal zichtbaar en niets helemaal verborgen, alles bestaat uit vermoedens, suggesties.'

Maja heeft nooit leren praten. Ze lijkt een elfenkind, zoals ze zwijgend speelt bij het water rond het zomerhuis van de Zweedse familie die haar adopteerde: ze is klein, ondoorgrondelijk en volkomen ongrijpbaar.

Het meisje is net vier jaar oud als ze met haar nieuwe broers en zussen gaat kamperen op een eiland voor de kust - en spoorloos verdwijnt. De familie blijft achter met duizend angstige vragen. Is ze verdronken? Weggelopen? Maar hoeveel kans maakt een kind in het overweldigende Zweedse landschap? Of is ze ontvoerd? En door wie dan wel of door wat?

Het mysterie laat een vroegere vriendin van de familie, de nuchtere etnologe Ulrika, niet los. Jaren later keert zij terug naar de plaats waar het zich allemaal heeft afgespeeld. Door Ulrika's ogen en door die van de mensenschuwe Kristina, ontvouwt zich langzaam de waarheid achter Maja's verdwijning.

Schrijver: Marie Hermanson
Oorspronkelijke titel: Musselstranden
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789053337905
Uitgever: Prometheus
Een onbeschreven blad

Als Reine Angela voor het eerst ontmoet, is hij meteen getroffen door haar naïviteit en onwetendheid: ze is als een onbeschreven blad vol mogelijkheden. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze krijgen een zoon.

Als blijkt dat het zoontje aan een zeldzame, ernstige ziekte lijdt, keert het tij. Bestaat er een remedie tegen de ziekte? Hoe komen ze aan het geld voor een behandeling? En waarom is Angela opeens zo veranderd, een onafhankelijke vrouw die Reines leven stuurt?

Schrijver: Marie Hermanson
Oorspronkelijke titel: Ett oskrivet blad
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044601510
Uitgever: Prometheus
Hemeldal

Daniel bezoekt zijn tweelingbroer Max in Hemeldal, een psychiatrische privékliniek in Zwitserland, maar heeft geen idee wat hem te wachten staat. Hij stemt zonder vragen te stellen in met Max' verzoek om een paar dagen diens plek in te nemen.

Al snel realiseert Daniel zich dat zijn broer niet meer terugkomt. Terwijl hij wanhopig probeert te bewijzen wie hij is, realiseert Daniel zich dat hij gevangenzit in een wrede en geheime gevangenis, waar drugs, intimidatie en moord aan de orde van de dag zijn. Dit is geen toevluchtsoord, hij is in een nachtmerrie beland...

Schrijver: Marie Hermanson
Oorspronkelijke titel: Himmelsdaden
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044525045
Ebook: 9789044525052
Uitgever: De Geus
Paddestoelen voor Madeleine

De tweeëntwintigjarige Gunnar woont in de Zweedse bossen met zijn vader Holger, die hij verafgoodt. De charismatische Holger staat bekend als 'de paddestoelenkoning' vanwege zijn grenzeloze kennis van zwammen. Elk weekend geeft hij cursussen, waar vooral vrouwen op afkomen.

Gunnar staat in de schaduw van zijn vader. Als die trouwt met de vrouw op wie Gunnar zelf verliefd is, loopt de situatie uit de hand.

Schrijver: Marie Hermanson
Oorspronkelijke titel: Svampkungens son
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044512892
Ebook: 9789044528572
Uitgever: De Geus

Dubbel uitgegeven titelsHet mosselstrand

Zie voor de beschrijving van dit boek: De vondeling.

Schrijver: Marie Hermanson
Oorspronkelijke titel: zie De vondeling
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044513615
Uitgever: De Geus