Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Christine Dwyer Hickey

Boeken van Christine Dwyer Hickey

Christine Dwyer Hickey is roman- en toneelschrijver.

Meer over Christine Dwyer Hickey

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Ierland

Website: Christine Dwyer Hickey


Overzicht

  • De laatste trein uit Ligurië - Last train from Liguria
  • Het kille oog van de hemel - The cold eye of heaven
  • Het smalle land - The narrow land

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste trein uit Ligurië

Het is 1933. Bella Stuart laat haar rustige leven in Londen achter zich om in Italië te gaan werken als gouvernante van de zesjarige Alec. Hij is het zoontje van een jonge Joodse erfgename en de aristocraat signor Lami. Wanneer Alecs vader sterft, verhuizen Bella en Alec naar het zomerverblijf van de familie in Bordighera. Daar ontmoet Bella Edward, de pianoleraar van Alec. Geleidelijk groeit er vertrouwen en vriendschap tussen de verlegen Bella, de eigenaardige Alec en de raadselachtige Edward.

Wanneer het fascisme Europa in zijn greep krijgt en Mussolini zijn anti-Joodse wetten invoert, komt Alecs leven in gevaar. Bella krijgt de opdracht om Italië te ontvluchten en het jongetje in veiligheid te brengen.

Dublin, zestig jaar later. Anna Moore bezoekt haar Nonna, die in een verpleeghuis op sterven ligt. Als ze hoort dat haar oma in verwarde toestand Italiaans heeft gesproken, beseft ze hoe weinig ze weet van de vrouw die haar heeft grootgebracht.

In De laatste trein uit Ligurië verbindt Christine Dwyer Hickey het landelijke Ligurië van de jaren dertig met het grauwe bestaan in Dublin tegen het eind van de twintigste eeuw. Dwyer Hickey laat daarmee zien dat identiteit en geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wat je ook verhult of verandert.

Schrijver: Christine Dwyer Hickey
Oorspronkelijke titel: Last train from Liguria
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789460684180
Ebook: 9789460687143
Uitgever: Marmer
Het kille oog van de hemel

Farley is een gepensioneerd juridisch medewerker, 75 jaar oud en woont in een buitenwijk van Dublin. Hij is lichamelijk zwak, maar zijn geest is nog scherp. Als hij op een nacht wakker wordt, ontdekt hij dat hij verlamd is en op de koude badkamervloer ligt.

Zijn gedachten komen in de achteruit-versnelling en hij neemt ons met hem mee het verleden in. Tien jaar geleden, twintig jaar geleden, dertig jaar geleden, enzovoort. Farley herleeft zijn liefdes, zijn verliezen en het verraad met de zwarte humor van een echte Dubliner.

Schrijver: Christine Dwyer Hickey
Oorspronkelijke titel: The cold eye of heaven
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789460684548
Ebook: 9789460687433
Uitgever: Marmer
Het smalle land

Zomer 1950. De tienjarige Michael, een Duits weesjongetje, mag de vakantie doorbrengen bij de schatrijke mevrouw Kaplan op Cape Cod. Het is de bedoeling dat Michael optrekt met haar kleinzoon Richie, wiens vader is gesneuveld in de oorlog, maar de twee jongens kunnen het niet goed met elkaar vinden.

Richie en Michael maken kennis met de buren, het kunstenaarsechtpaar Edward en Jo Hopper, en er ontstaat een onalledaagse vriendschap. Jo is grillig, hartstochtelijk, vaak onredelijk en wordt veelvuldig geplaagd door jaloerse, bezitterige buien. Edward is herstellende van een ziekte, in zichzelf gekeerd en gedeprimeerd omdat het schilderen niet wil lukken. Hij raakt in de ban van Richies fragiele, charmante tante Katherine, die niet lang meer te leven heeft. Ondertussen is ook de jonge Michael smoorverliefd op haar geworden.

Schrijver: Christine Dwyer Hickey
Oorspronkelijke titel: The narrow land
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789460684760
Uitgever: Marmer