Boekenplank:
Kies

Boeken van T.L. Higley

Meer over T.L. Higley

Genre: Roman

Website: T.L. Higley


Zeven wereldwonderen

  1. Schaduw van Colossus - Shadow of Colossus
  2. Dodenstad - City of the dead
  3. Vuurwachter - Guardian of the flame

gedetailleerd overzicht

Zeven wereldwonderenSchaduw van Colossus
Op het Griekse eiland Rhodos, in 227 v. Chr., is Tessa van Delos beroemd om haar schoonheid en intelligentie. Zij is de duurste gezelschapsdame van heel het eiland. Al tien jaar is zij het bezit van de schatrijke Glaucos. Het komt erop neer dat Tessa zijn slavin is. Langzamerhand heeft ze alle hoop op ware liefde en vrijheid opgegeven. Dan verongelukt Glaucus plotseling onder duistere omstandigheden. Tessa ziet haar kans schoon. De vrijheid ligt voor haar - als ze tenminste de waarheid achter de dood van haar meester verborgen kan houden. De dood van Glaucus heeft een meedogenloze machtsstrijd veroorzaakt. Juist dan wordt Rhodos getroffen door een aardbeving die het einde betekent van de Colossus, het enorme standbeeld aan de havenmonding van Rhodos en een van de zeven klassieke wereldwonderen. In de maalstroom van deze catastrofe vecht Tessa voor haar eigen vrijheid, maar ook voor de vrijheid van de man van wie ze steeds meer gaat houden.
Schrijver: T.L. Higley
Oorspronkelijke titel: Shadow of Colossus
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-331-2176-0
Uitgever: Den Hertog
Dodenstad
In het verschroeiend hete woestijnzand zwoegen tienduizenden slaven aan de bouw van de grote piramide van Gizeh. Hemiunu, de architect van het immense bouwwerk, wordt in beslag genomen door het project en door zijn loyaliteit aan zijn neef Khufu, de Farao. Maar dan gaat de sadistische moordenaar Anubis jacht maken op Hemi's beste vrienden. Een duister geheim dreigt een verleden op te rakelen dat Hemi niet kan vergeten of ontkennen - een geheim dat zelfs een heel koninkrijk kan verwoesten.
Schrijver: T.L. Higley
Oorspronkelijke titel: City of the dead
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-331-2349-8
Uitgever: Den Hertog
Vuurwachter
Het is het jaar 48 voor Christus. Sophia, een vrouw getekend door een zwaar verlies, is wachter van de beroemde vuurtoren van Alexandrië. Op die post denkt zij zich te kunnen verbergen voor een wereld die zij als wreed en liefdeloos heeft ervaren. Maar er is voor haar geen ontkomen aan. De dreiging neemt toe als de Romeinse generaal Julius Caesar met zijn legioen de stad bestormt. Cleopatra, de Egyptische koningin, vecht om haar land te beschermen tegen zowel Julius Caesar als de bloeddorstige rivalen in haar eigen hofhouding. Sophia moet een keuze maken tussen haar loyaliteit aan Cleopatra en haar liefde voor Bellus, de Romeinse soldaat die van Caesar de opdracht heeft gekregen om de vuurtoren te veroveren.
Schrijver: T.L. Higley
Oorspronkelijke titel: Guardian of the flame
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-331-2380-1
Uitgever: Den Hertog