Boekenplank:
Kies

Boeken van Antonio Hill

Antonio Hill heeft psychologie gestudeerd, maar is werkzaam als vertaler; hij vertaalde werk van o.a. Jonathan Safran Foer, David Sedaris en Dave Eggers.

Meer over Antonio Hill

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Spanje


Héctor Salgado

  1. Dodelijke zomer - El verano de los juguetes muertos
  2. De wraak van de honden - Los buenos suicidas

gedetailleerd overzicht

Héctor SalgadoDodelijke zomer

Inspecteur Héctor Salgado is al weken uit de roulatie wegens een aanklacht, wanneer hem op officieuze wijze een delicate zaak wordt toegewezen. De ogenschijnlijke zelfmoord van een adolescent wordt steeds complexer naarmate Salgado verder doordringt in een wereld van privileges en machtsmisbruik.

Niet alleen die situatie moet hij het hoofd bieden, maar ook een eigen stukje troebel verleden dat op het slechtste moment en op onverwachte manier weer opduikt om wat rekeningen te vereffenen.

Idealen, werk, familie, gerechtigheid hebben een hoge prijs... Toch zijn veel mensen bereid die te betalen.

Schrijver: Antonio Hill
Oorspronkelijke titel: El verano de los juguetes muertos
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789056724306
Ebook: 9789044966183
Uitgever: Signatuur
De wraak van de honden

Het kerstseizoen is net voorbij. Barcelona is guur en winderig en zit diep in een economische recessie. Héctor Salgado wordt nog steeds geobsedeerd door Ruths verdwijning, hoewel hij inmiddels formeel van de zaak is gehaald; detective Dídac Bellver, van de afdeling Vermiste Personen, heeft het overgenomen. Dat ging niet zonder slag of stoot en de verhouding tussen de twee is verre van ontspannen en plezierig.

Veel van Salgado’s aandacht gaat nu echter in een andere zaak zitten. Het hoofd Administratie van een cosmetisch bedrijf doodt zijn vrouw en kinderen alvorens zelfmoord te plegen. Al snel neemt de kwestie, die lijkt op een uit de hand gelopen geval van huiselijk geweld, complexe wendingen. Héctor Salgado en Martina Andreu worden op de zaak gezet.

Ondertussen zit agent Leire Castro zwanger thuis en besluit nog eens te gaan graven in de losse eindjes van de verdwijning van Ruth. Wat ze niet weet is dat ze daarmee iets zal onthullen wat veel verrassender, maar vooral veel gevaarlijker is dan ze zich ooit had kunnen voorstellen...

Schrijver: Antonio Hill
Oorspronkelijke titel: Los buenos suicidas
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789056724801
Ebook: 9789044969993
Uitgever: Signatuur