Boekenplank:
Kies

Boeken van Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth studeerde filosofie, literatuur en politieke wetenschap. Ze heeft een indrukwekkende literaire carrière opgebouwd en is één van de bekendste Noorse schrijvers met meerdere prijzen op haar naam. Zomerhuis is haar eerste in het Nederlands vertaalde roman. Het boek zorgde in Noorwegen voor veel controverse en er ontstond een fel literair debat rond over de vraag wat waarheid en wat fictie is in een roman. Wat doet het met diegenen die zichzelf herkennen in de personages en tot hoever mag je gaan?

Meer over Vigdis Hjorth

Genre: Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Noorwegen


Overzicht

Zomerhuis

'Dat niemand van jullie mij ooit heeft gevraagd naar mijn verhaal, heb ik ervaren en ervaar ik nog steeds als een groot verdriet.'

Na de dood van haar vader is het aan Bergljot en haar broer en zussen om de erfenis te verdelen. Het testament roept oude, onuitgesproken gevoelens bij haar op, die Bergljot terugwerpen naar haar kinderjaren en haar dwingen om over haar familiegeschiedenis na te denken.

Waarom zweeg haar moeder al die jaren over wat er speelde tussen Bergljot en haar vader? Hoe kon hij zoveel macht op zijn gezin uitoefenen? Wat begint als getouwtrek over twee zomerhuizen op een idyllisch eiland mondt uit in een strijd over iets wat veel dieper ligt.

Schrijver: Vigdis Hjorth
Oorspronkelijke titel: Arv og miljø
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026340369
Ebook: 9789026340376
Uitgever: Ambo | Anthos