Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Hofland

Meer over Tom Hofland

Genre: Roman

Geboren: 1990

Nederland

Website: https://www.tomhofland.nl/


Overzicht

  • Lyssa
  • Vele vreemde vormen

gedetailleerd overzicht

OverzichtLyssa

Mestopes, 1877. Op zomerverlof in de grote stad ontmoet de jonge officier Gaspar Szabó de intrigerende Lyssa Boktani. Als vrouw van een rijke intellectueel introduceert zij hem in de hogere kringen van de Mestopische elite. Gaspar droomt ervan haar weg te kapen van haar man Viktor, een schuwe mensenhater.

Intussen broeit er in de zonnige straten van Mestopes een ziekte die van mensen beesten maakt. Een reeks ongelukken zorgt ervoor dat Gaspar de mysterieuze Viktor Boktani daadwerkelijk ontmoet en de zomer in het teken komt te staan van de grote drie: liefde, vriendschap en de dood.

Schrijver: Tom Hofland
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021402468
Ebook: 9789021402475
Uitgever: Querido
Vele vreemde vormen

Tomás Mancanza is een privédetective in Antwerpen die zijn dagen slijt met het opsporen van verloren hondjes en het observeren van affaires. Wanneer hij verliefd wordt op de jonge kunstenares Camille, ziet hij dit als een kans om zijn leven opnieuw vorm te geven. Maar zijn verleden is nog niet klaar met hem. Op een avond wordt hij gebeld: zijn vader is onder mysterieuze omstandigheden verdwenen.

Tomás reist met tegenzin af naar zijn geboorte-eiland om hem te zoeken. Geholpen door Camille en de bijgelovige inspecteur Franco probeert hij het raadsel van de vermissing op te lossen. Maar als rationeel denken geen uitweg meer biedt, begint hij te twijfelen aan zijn eigen kennis.

Schrijver: Tom Hofland
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021414546
Uitgever: Querido