Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Wendy Holden (1)

Boeken van Wendy Holden (1)

Wendy Holden werkte 18 jaar als journalist waarvan de laatste 10 jaar voor de London Daily Telegraph waar ze verslag gaf van het nieuws in binnen- en buitenland, inclusief diverse oorlogsgebieden. Tegenwoordig is ze fulltime schrijver en heeft ze al meerdere bestsellers op haar naam staan.

Meer over Wendy Holden (1)

Genres: Non-Fictie, Oorlog

Pseudoniem (van): Taylor Holden

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Wendy Holden (1)


Non-Fictie

  • De baby's van Mauthausen - Born survivors
  • Honderd wonderen - One hundred miracles

gedetailleerd overzicht

Non-FictieDe baby's van Mauthausen

Zij overleefden de Holocaust...

Drie zwangere Joodse vrouwen belanden tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz. Priska, Rachel en Anka kunnen zichzelf en hun ongeboren kind alleen tegen de gruwelen van het kamp beschermen door hun zwangerschap te verbergen en door te werken in een wapenfabriek.

Tijdens een massatransport naar Mauthausen waarbij de helft van de gevangenen sterft, bevallen de sterk ondervoede vrouwen zonder van elkaars bestaan op de hoogte te zijn. Dankzij de hulp van medegevangenen en een enkele meelevende bewaker overleven zowel de moeders als hun pasgeboren kinderen de laatste oorlogsdagen.

Na de oorlog beginnen Priska, Rachel en Anka met hun kinderen een nieuw leven in verschillende uithoeken van de wereld. Op de 65e bevrijdingsdag van het concentratiekamp Mauthausen komen de kinderen voor het eerst met elkaar in contact.

Wendy Holden, journaliste, biografe en bestsellerauteur, vertelt in De baby's van Mauthausen hun opmerkelijke verhaal voor het eerst.

Schrijver: Wendy Holden (1)
Oorspronkelijke titel: Born survivors
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044351446
Ebook: 9789044346107
Uitgever: The House of Books
Honderd wonderen

Hoe Bach mij hielp drie concentratiekampen te overleven...

Als de Tsjechische Zuzana zich in 1942 voor het Jodentransport moet melden, neemt ze in het geheim een flard bladmuziek mee: het begin van de vijfde Engelse suite van Bach. Omdat ze van zichzelf nooit mag vergeten dat er ook nog schoonheid in de wereld is, speelt ze in haar hoofd de suite telkens weer af.

Drie concentratiekampen lang wordt het papiertje niet ontdekt. Als Zuzana na de oorlog meer dood dan levend terugkeert naar Praag, probeert ze daar het onmogelijke te bereiken: wereldfaam als klavecimbelist, terwijl het communistische regime fel ageert tegen zowel kunstenaars als Joden.

Pas aan het einde van haar leven doet ze haar ontzagwekkende verhaal. Afwisselend vertelt deze grande dame van de Praagse Lente over de kampen en het Tsjechoslowakije van na de oorlog, twee werelden die jarenlang onderbelicht zijn gebleven.

Schrijver: Wendy Holden (1)
Oorspronkelijke titel: One hundred miracles
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402708189
Ebook: 9789402762051
Uitgever: HarperCollins