Boekenplank:
Kies

Boeken van Craig Holden

Meer over Craig Holden

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Craig Holden


Overzicht

  • Alle hoeken van de nacht - Four corners of night
  • De eindeloze vlucht - The river sorrow
  • De laatste schuilplaats - The last sanctuary
  • De waanzin van whisky - The jazzbird

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlle hoeken van de nacht
Een meisje wordt vermist. Het bericht grijpt agent Bank Arbaugh hevig aan. Zeven jaar eerder verdween zijn eigen dochter spoorloos. Ze is nooit teruggevonden. Twee parallelle verhalen, twee meisjes uit dezelfde stad, zeven jaren die hen scheiden. Als het bewijsmateriaal zich opstapelt, begint de ene zaak licht te werpen op de andere, tot uiteindelijk de onvermijdelijke conclusie zich opdringt. Alle hoeken van de nacht neemt de lezer mee op een huiveringwekkende tocht door de nacht en legt niet alleen het hart bloot van een stad in verval, maar ook van twee mannen wier levens verbonden zijn door verdriet, jaloezie en liefde.
Schrijver: Craig Holden
Oorspronkelijke titel: Four corners of night
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-234-5371-9
Uitgever: Cargo
De eindeloze vlucht
De onbekende met de vreemde, napalmachtige brandwonden wordt per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Voor een jonge arts wordt de confrontatie met dit slachtoffer het begin van een vlucht in een eindeloze nacht. Adrian Lancaster heeft zijn drugsverslaving overwonnen en werkt nu als arts op de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis van Morgantown in Zuid-Michigan. Maar als hij betrokken raakt bij een aantal gewelddadige sterfgevallen krijgt het verleden weer greep op hem en moet hij het weer opnemen tegen zijn oude vijandin....de heroïne. Gezocht door de politie, soms vluchtend in de armen van een mysterieuze jonge vrouw, stelt Lancaster zijn loopbaan en zijn leven in de waagschaal om het bloederige spoor te volgen dat hem naar de moordenaar zou kunnen leiden.
Schrijver: Craig Holden
Oorspronkelijke titel: The river sorrow
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-1345-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De laatste schuilplaats
Zeven dagen en een leven eerder stond Joe Curtis ergens in de Heartlands van Amerika te liften, tot een jong stel stopte om hem mee te nemen. Joe twijfelde een moment en klom vervolgens in de auto - een stap die zijn leven zou veranderen. Joe Curtis is 25 jaar, een Golfoorlog-veteraan met een messcherp overlevingsinstinct. Hij is op weg naar Seattle als zijn auto het begeeft. Een lift langs de verlaten weg verandert hem binnen enkele uren van een eerlijke, hardwerkende man in een opgejaagd beest die verdacht wordt van moord en terecht komt in de donkere onderwereld van zwaarbewapende militia en terroristische sektes.
Schrijver: Craig Holden
Oorspronkelijke titel: The last sanctuary
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2713-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De waanzin van whisky
Amerika, de woelige jaren twintig: het is de tijd van Al Capone, George Gershwin en de Marx Brothers. William Randolph Hearst beheerst het nieuws en J. Paul Getty is de rijkste man op aarde. De jazz viert hoogtij in de Cotton Club en het land wordt drooggelegd. Als George Remus, de grootste illegale drankverkoper van het land, uit de gevangenis wordt vrijgelaten, blijkt dat zijn beeldschone vrouw Imogene hem heeft verlaten en er niets meer op zijn ooit zo gevulde bankrekeningen staat. Op de ochtend dat hun scheiding in de rechtbank zal worden uitgesproken, schiet Remus Imogene dood. Geschokt maar tevens gefascineerd door deze afschuwelijke misdaad maakt het land zich op voor een sensationeel proces, waarin de man die bekendstaat als 'de koning van de illegale drankverkopers' het moet opnemen tegen de openbare aanklager Charlie Taft, de jongste zoon van de vroegere president. Het proces is een nationaal spektakel, waarin alle aandacht is gericht op de legendarische opkomst en ondergang van Remus' imperium, de belangrijke rol die daarbij werd ingenomen door zijn vrouw, en hun tragische liefdesverhouding. De waanzin van whisky is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Schrijver: Craig Holden
Oorspronkelijke titel: The jazzbird
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-234-0274-X
Uitgever: Cargo