Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Elisabeth Sanxay Holding

Boeken van Elisabeth Sanxay Holding

Meer over Elisabeth Sanxay Holding

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1889 / Overleden: 1955


Overzicht

De blinde muur

Lucia Holley woont met haar twee kinderen, haar vader en de trouwe huishoudster Sybil in Horton County op een rustige plek aan het water. Haar man Tom vecht overzees in de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer Lucia verneemt dat haar onstuimige zeventienjarige dochter Bee omgaat met de veel oudere, duistere Ted Darby, stelt ze alles in het werk de relatie onmiddellijk te beëindigen. Gesteund door haar vader lukt het Lucia het vervolgafspraakje tussen de twee te voorkomen. Darby wacht tevergeefs in het donker bij het botenhuis op Bee, en krijgt in plaats daarvan bezoek van de grootvader. Als deze niet veel later huiswaarts keert, vertelt de oude man ingenomen aan Lucia dat hij de ongure Darby een duw heeft gegeven het ondiepe water in. 'Dat zal hem goed doen.'

Maar als Lucia de volgende ochtend bij het botenhuis komt, treft ze in de motorboot het ontzielde lichaam van Ted Darby aan. Ze neemt een drastisch besluit en verbergt het lijk op een eilandje in de buurt. Dat is het begin van een ijzersterke psychologische thriller, over een moeder die boven zichzelf uitstijgt om haar gezin te beschermen.

Schrijver: Elisabeth Sanxay Holding
Oorspronkelijke titel: The blank wall
Eerste uitgave: 1947
ISBN/EAN: 9789461643834
Ebook: 9789461646668
Uitgever: Van Gennep