Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Marianne en Theo Hoogstraaten

Boeken van Marianne en Theo Hoogstraaten

Meer over Marianne en Theo Hoogstraaten

Website: http://www.marianne-en-theo-hoogstraaten.nl

De brieven van Michelangelo
Dubbel uitgegeven titels
Overzicht
 • Een middag aan zee
 • Evenbeeld
 • Kinderspel
 • Kruisgang
 • Lokvrouw
 • Machteloos
 • Schijnwereld
 • Wat niemand weten mocht
De brieven van Michelangelo
 1. Bloedlink
 2. De verleidsters
 3. Zondeval
Dubbel uitgegeven titels
 • Verdrongen verleden - zie Kruisgang
Jeugdboeken
 • (ff) Out!
 • Spion op de toren
 • Webcam girls
 • Young stars

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Een middag aan zee
Veertien jaar geleden verdween Magda's dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost en Magda heeft nog altijd grote moeite om het verleden af te sluiten. Wanneer Magda op een dag haar mail checkt, leest ze een even mysterieus als schokkend bericht van een 'vriend' die meer weet van de verdwijning. Hij zegt haar dat ze het verleden moet vergeten omdat de waarheid te verschrikkelijk zou zijn... De politie beschouwt het bericht als nieuw bewijs, en besluit de zaak te heropenen. Nieuwe mails en aanvullende getuigenverklaringen rakelen het verleden op, en Magda raakt steeds meer geobsedeerd door de vermissing van haar dochter. Ze vindt het onverteerbaar dat iemand meer weet dan zij en wil hoe dan ook weten wát er precies gebeurd is. Wanneer ook haar familie aandringt om het verleden te laten rusten, spoken steeds meer vragen door Magda's hoofd. Wie is de mysterieuze mailer? Wat wil hij verborgen houden? En weet haar familie er misschien meer vanaf?
Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 90-261-2245-4
Uitgever: De Fontein
Evenbeeld

1628
Een jonge vrouw scheept zich in op een VOC-schip. Ze is zwanger geraakt van een Amsterdamse koopman bij wie ze werkte als dienstmeid en wil in Nederlands-Indië een nieuw leven beginnen. Tijdens een zware storm bevalt ze van een zoon. Niet veel later strandt de Batavia op een koraalrif, waarna meer dan 200 opvarenden op kleine eilandjes moeten zien te overleven. Er volgen maanden van honger, dorst en afschuwelijke moordpartijen. Zal de jonge moeder tijdig worden gered?

2013
Als de oom van Marrit onverwachts overlijdt, erft ze zijn pand aan de Keizersgracht en ongekend veel geld. Het testament bevat echter een aantal dwingende voorwaarden, die ze niet meteen begrijpt. Als ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat haar oom er is ingeluisd door een criminele organisatie. Al snel blijkt dat deze organisatie het ook heeft voorzien op Marrit.

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789461091147
Uitgever: Crime Compagnie
Kinderspel

Sylvia combineert haar drukke baan als tandarts met de zorg voor haar vijfjarige dochter. Na haar scheiding heeft ze haar leven net weer op de rails als er in Nederland een reeks aanslagen wordt gepleegd. Mensen worden angstig. Sylvia gelooft dat zulke dingen zich ver van haar bed afspelen. Totdat haar leven van de ene op de andere dag op zijn kop wordt gezet en zij de spil wordt in het gruwelijke spel van een niets en niemand ontziende terrorist.

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789461090621
Uitgever: Crime Compagnie
Kruisgang
Tien jaar na dato leidt een schoolexcursie alsnog tot een verschrikkelijk drama... Op een dag ontvangt Iris een dreigbrief. 'IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid. Nog dertien dagen,' staat er, naast een afschuwelijk knipsel met een verwijzing naar een persoonlijk geheim. Niet lang daarna komt een oude schoolvriend gruwelijk om het leven. Verdrongen herinneringen komen bovendrijven en beginnen te knagen aan Iris' geweten. De schoolexcursie naar Florence, brutale weddenschappen, en klasgenoot Sam, een zachtaardige, maar lelijke jongen die voortdurend het onderwerp was van steeds verdergaande pesterijen. Een halfjaar voor het eindexamen pleegde hij zelfmoord. Wanneer ook Joyce, een schoolvriendin van Iris, een knipselbrief met bedreigingen krijgt, vraagt Iris zich vertwijfeld af of Sam misschien toch niet dood is en nu wraak komt nemen. Maar hoe kon hij weten van haar schaamtevolle geheim?
Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 90-261-2265-9
Uitgever: De Fontein
Lokvrouw
Omdat de Amsterdamse boekhandelaar Daniel wordt getroffen door een ernstige oogziekte adverteert hij voor een personal assistant, die niet alleen zijn huishouden kan runnen, maar hem ook kan vergezellen op de reizen die hij nog wil maken voordat hij helemaal blind wordt. Een jonge Kroatische vrouw reageert op nogal opvallende wijze. Daniel is onder de indruk en neemt haar in dienst op basis van slechts één referentie. Ze overtuigt hem ervan dat varen met een cruiseschip voor hem de ideale manier van reizen is. Hij besluit met haar een cruise te maken op de Middellandse Zee. Al snel verandert deze reis in een nachtmerrie. Heeft hij Kristina niet te gemakkelijk zijn vertrouwen geschonken? Lokvrouw is deels gebaseerd op het ware verhaal van een Kroatische vrouw wier familie zwaar heeft geleden onder de oorlog in 1991. Haar donkere verleden en haar wraakzucht vormen, samen met Daniels hulpeloosheid, de ingrediënten voor een huiveringwekkende thriller.
Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-225-5088-5
Uitgever: Boekerij
Machteloos
Onderweg naar een klant stopt artsenbezoeker Tosca nog even bij een benzinestation. Als ze weer verder wil rijden stapt er een wildvreemde man bij haar in de auto die een pistool op haar richt. Tosca's dag, die zo normaal begon, verandert in een ongenadige nachtmerrie. Een paar dagen na haar ontvoering wordt Tosca door de politie opgepakt voor een moordaanslag en wordt ze aangezien voor een gewelddadige activiste die geen middel schuwt om haar gelijk te krijgen. Wat is er met haar gebeurd in de dagen daarvoor? Terwijl de politie Tosca's motieven probeert te achterhalen, komen ze op het spoor van een desperaat persoon die tot alles in staat is om zijn verhaal wereldkundig te maken.
Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 978-90-225-5258-2
Uitgever: Boekerij
Schijnwereld
Wanneer journaliste Francesca 's nachts na een trouwfeest naar huis rijdt, wordt de weg geblokkeerd door een groep jongeren die ambulancepersoneel bedreigt. Francesca ziet er een artikel in en stapt uit om beter te kunnen zien wat er gebeurt. Haar oog valt op een Dvd die op de grond tussen de struiken is beland. Voor ze de Dvd de volgende dag aan de politie geeft, bekijkt ze de inhoud: portretfoto's van kinderen en bestanden die zijn beveiligd met een toegangscode die ze niet kan kraken. De dag daarop ontvangt ze een anonieme dreigbrief met de tekst: Dvd vernietigen, geen verder onderzoek. Ondanks de bedreiging probeert Francesca achter de identiteit van de kinderen te komen. Ze weet twee meisjes te vinden, vriendinnen van wie er één weer verdwenen blijkt te zijn. Voor ze het beseft, belandt Francesca in een wespennest van maffiosi en handelaren in kinderporno met vertakkingen tot in de hogere regionen van politie en justitie.
Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 978-90-225-5879-9
Uitgever: Boekerij
Wat niemand weten mocht

Engeland, 1013. Een plunderend Vikingleger loopt het land onder de voet. Samen met de koninklijke familie vlucht Dagna, een jonge edelvrouw, naar Normandië. Daar zal ze echter nooit aankomen. Jaren later spoelt ze aan op een zandstrand. Waar was ze? Wat is er met haar gebeurd?

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789461093059
Uitgever: Crime Compagnie

De brieven van Michelangelo

Bloedlink

Italië 2015
Julia en haar vriendin Vicky, die als backpackers door Italië trekken, verdwijnen in de onherbergzame Abruzzen.

Frankrijk 1206
Een groep kruisvaarders keert terug van de vierde kruistocht. Een van hen heeft daar de zweetdoek van Veronica met daarop de beeltenis van Christus gevonden. Hij neemt het doek mee voor zijn vrouw, maar helaas brengt het geschenk haar weinig geluk. Ze moet vluchten en haar man en kind achterlaten.

Bestaat er een mysterieus verband tussen deze twee gebeurtenissen?

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789461091574
Uitgever: Crime Compagnie
De verleidsters

2015
Er zijn twee brieven van Michelangelo verdwenen uit het Geheime Vaticaanse Archief. Korte tijd later wordt de beheerder van het Geheime Archief op gruwelijke wijze vermoord. Emilia raakt op een bizarre manier bij de zaak betrokken en wordt gegijzeld. Gaat ze het overleven?

1509
Mira wordt in nachtelijk Rome gesnapt tijdens het rollen van een beurs. In paniek slaat ze op de vlucht. In het atelier van Michelangelo vindt ze een schuilplaats. Waarom moet Mira per se van Michelangelo in het Vaticaan een paar schilderingen bekijken? En wat heeft dit te maken met de beruchte Borgia-paus Alexander VI?

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789461091819
Uitgever: Crime Compagnie
Zondeval

Emilia heeft de verloren gewaande brieven van Michelangelo in haar bezit. De informatie in deze brieven is explosief en maakt dat meerdere mensen motieven hebben om deze brieven in handen te willen krijgen. Al snel beseft Emilia dat de jacht op haar is geopend.

Florence 1526
Mirabella heeft Angelina en Michael, haar twee kinderen, allebei iets nagelaten waarmee ze hun een zorgeloze toekomst dacht te bezorgen. Niet lang na haar dood reizen de twee samen naar Rome om Michaels vader te zoeken. Daar blijken de laatste geschenken van hun moeder kostbaarder dan ze vermoedden, en gevaarlijk, want ze zijn hun leven niet zeker meer.

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789461092373
Uitgever: Crime Compagnie

Dubbel uitgegeven titels

Verdrongen verleden

Zie voor de beschrijving van dit boek: Kruisgang.

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Oorspronkelijke titel: zie Kruisgang
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789461091703
Uitgever: Crime Compagnie

Jeugdboeken

(ff) Out!

Drie jongens
Drie meisjes
Een feest
Een ruzie
Eén auto...

Zaterdagmiddag, ca. 15.00 uur
Roxanne en Lianne shoppen in de stad een supersexy outfit bij elkaar voor het feest vanavond. Joël probeert Frank over te halen hem te helpen met zijn ghb-handeltje. Hij wil wel weer eens scoren bij de meiden. Kimberley verheugt zich op een avondje stappen met Brice, die door de week geen tijd voor haar heeft omdat hij bij AZ in het eerste elftal meetraint.

Zondagmorgen, ca. 03.00 uur
Joke Frederiks wordt 's nachts opgeroepen. Ze loopt alweer bijna een half jaar mee bij de recherche en heeft aan een aantal heftige zaken meegewerkt. Omdat de slachtoffers nauwelijks jonger zijn dan zijzelf, voelt deze zaak heftiger dan alles wat ze tot nu toe heeft meegemaakt. Samen met rechercheur Tom Speelman moet zij uitzoeken wat er die nacht is gebeurd: was het wel een ongeluk? Of is er sprake van een misdrijf?

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789025111700
Uitgever: Holland
Spion op de toren
September 1574, de Tachtigjarige Oorlog is aan de gang. Het dorp Zoetermeer is bezet door de Spanjaarden, maar de geuzen, op weg naar Leiden, komen steeds dichterbij. Gielis heeft zich aangesloten bij de geuzen. Vanwege zijn stadse uiterlijk wordt hij door admiraal Boisot als spion naar Zoetermeer gestuurd. Daar moet hij kijken hoe de geuzenvloot het snelst kan oprukken naar Leiden, om de stad te ontzetten. Op de kerktoren ontmoet hij Duyfke, die hem informatie geeft en hem helpt te ontsnappen aan de Spanjaarden, hoewel zij katholiek is en hij de Nieuwe Leer aanhangt. Eenmaal terug op de vloot, blijkt zijn informatie zeer waardevol. Terwijl de geuzen door de Spaanse linies bij Zoetermeer weten te breken, kan Gielis de mooie Duyfke maar niet uit zijn hoofd zetten.
Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-6249-539-9
Uitgever: Sjaloom
Webcam girls
Na een zuipwedstrijd tussen jongens en meisjes in hun indrinkkeet is Cindy zo dronken en stoned, dat ze er in haar eentje haar roes blijft uitslapen. Kort daarna brandt de keet af. Haar vriendinnen zijn radeloos. Wat is er met Cindy gebeurd? Rechercheur Tom Speelman en zijn nieuwe partner, rechercheur in opleiding Joke Frederiks, worden op de zaak gezet. Al gauw blijkt dat de vriendinnen via MSN contact hadden met Romeo the Great, een man die op jonge meiden valt. Wat is zijn rol in deze heftige en mysterieuze zaak? En schoolgenoot Ronaldo, spreekt hij wel helemaal de waarheid?
Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-6249-551-1
Uitgever: Sjaloom
Young stars

Daisy vindt het helemaal te gek dat ze door is naar de volgende ronde van het succesvolle tv-programma YoungStars! Het is net een droom: ze is op slag een celebrity, ze krijgt zangles van haar grote idool Lois en de glitter en glamour straalt haar tegemoet. De support van familie en klasgenoten die massaal op haar stemmen geeft haar een geweldige kick. Toch ziet ze ook wel de minder leuke kanten: zogenaamde vriendschappen, een privéleven dat zo maar op straat ligt en niet te vergeten het eindeloze repeteren en de zenuwen voor elke uitzending. Als ze op een dag in de trein wordt lastiggevallen, krijgt ze onverwacht hulp van medereiziger Dennis. Op dat moment kan ze nog niet vermoeden hoe groot de gevolgen van deze ontmoeting zullen zijn.

Schrijver: Marianne en Theo Hoogstraaten
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789025112196
Uitgever: Holland