Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Boeken van Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Meer over Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Land van herkomst: Noorwegen

Website: Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Website: Jørn Lier Horst & Thomas Enger


Blix & Ramm

  1. Nulpunt - Nullpunkt
  2. Rookgordijn - Røykteppe
  3. Slagzij - Slagside

gedetailleerd overzicht

Blix & RammNulpunt

Wie niet weg is, is gezien...

Oslo, 2018. De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrityblogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop het cijfer 1.

Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak-Nordstrøm. Er zijn verschillende aanwijzingen, maar de timing waarmee die verschijnen lijkt zorgvuldig gepland. Is het allemaal onderdeel van een groter geheel dat ze nog niet kunnen overzien?

Uiteindelijk worden Blix en Emma gedwongen om samen te werken. Ze zijn beiden vastbesloten de moordenaar te vinden. Die hunkert naar aandacht - en hij heeft de smaak nog maar net te pakken...

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Nullpunkt
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400511378
Ebook: 9789044978926
Uitgever: Bruna
Rookgordijn

Op oudejaarsavond wordt Oslo opgeschrikt door een explosie. Alles wijst in de richting van een terroristische aanslag.

Onder de gewonden bevindt zich iemand die Alexander Blix goed kent. Ruth-Kristine Smeplass is de moeder van Patricia, die tien jaar geleden op tweejarige leeftijd werd ontvoerd. Blix was toen betrokken bij het onderzoek, maar er is nooit een spoor van het meisje gevonden.

Als de vermissing opnieuw in het nieuws komt, raakt verslaggever Emma Ramm geïntrigeerd door de nooit opgeloste zaak. Blix en Ramm bundelen opnieuw hun krachten in een poging het rookgordijn rond de verdwijning van Patricia te laten oplossen.

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Røykteppe
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400511385
Ebook: 9789044932058
Uitgever: Bruna
Slagzij

Wie valt er nog te vertrouwen...

Inspecteur Sofia Kovic ontdekt een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo in het afgelopen anderhalf jaar. Ze probeert haar baas, Alexander Blix, te bereiken nog voor ze iemand anders bij de politie op de hoogte brengt. Maar voordat Blix haar kan terugbellen, wordt Kovic doodgeschoten in haar huis. Het lijkt op een keiharde afrekening. En in het appartement onder dat van Kovic lukt het Blix’ dochter Iselin maar net om aan hetzelfde lot te ontsnappen.

Vier dagen laten zitten Blix en misdaadjournalist Emma Ramm in een verhoorkamer tegenover de nationale recherche. Blix heeft een man doodgeschoten en Ramm heeft dit zien gebeuren. In het ziekenhuis vecht Iselin voor haar leven. Blix weet inmiddels niet meer wie hij nog kan vertrouwen. En wat erger is: hij weet niet of Iselin het zal redden. Bovendien is hij er niet zeker van dat hij de juiste man heeft neergeschoten...

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Slagside
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400511392
Ebook: 9789044932065
Uitgever: Bruna