Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Boeken van Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Meer over Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Noorwegen

Website: Jørn Lier Horst & Thomas Enger

Website: Jørn Lier Horst & Thomas Enger


Blix & Ramm

  1. Nulpunt - Nullpunkt
  2. Rookgordijn - Røykteppe
  3. Slagzij - Slagside
  4. Stigma - Arr
  5. Schuld - Offer

gedetailleerd overzicht

Blix & RammNulpunt

Wie niet weg is, is gezien...

Oslo, 2018. De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrityblogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop het cijfer 1.

Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak-Nordstrøm. Er zijn verschillende aanwijzingen, maar de timing waarmee die verschijnen lijkt zorgvuldig gepland. Is het allemaal onderdeel van een groter geheel dat ze nog niet kunnen overzien?

Uiteindelijk worden Blix en Emma gedwongen om samen te werken. Ze zijn beiden vastbesloten de moordenaar te vinden. Die hunkert naar aandacht - en hij heeft de smaak nog maar net te pakken...

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Nullpunkt
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400511378
Ebook: 9789044978926
Uitgever: Bruna
Rookgordijn

Op oudejaarsavond wordt Oslo opgeschrikt door een explosie. Alles wijst in de richting van een terroristische aanslag.

Onder de gewonden bevindt zich iemand die Alexander Blix goed kent. Ruth-Kristine Smeplass is de moeder van Patricia, die tien jaar geleden op tweejarige leeftijd werd ontvoerd. Blix was toen betrokken bij het onderzoek, maar er is nooit een spoor van het meisje gevonden.

Als de vermissing opnieuw in het nieuws komt, raakt verslaggever Emma Ramm geïntrigeerd door de nooit opgeloste zaak. Blix en Ramm bundelen opnieuw hun krachten in een poging het rookgordijn rond de verdwijning van Patricia te laten oplossen.

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Røykteppe
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400511385
Ebook: 9789044932058
Uitgever: Bruna
Slagzij

Wie valt er nog te vertrouwen...

Inspecteur Sofia Kovic ontdekt een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo in het afgelopen anderhalf jaar. Ze probeert haar baas, Alexander Blix, te bereiken nog voor ze iemand anders bij de politie op de hoogte brengt. Maar voordat Blix haar kan terugbellen, wordt Kovic doodgeschoten in haar huis. Het lijkt op een keiharde afrekening. En in het appartement onder dat van Kovic lukt het Blix’ dochter Iselin maar net om aan hetzelfde lot te ontsnappen.

Vier dagen laten zitten Blix en misdaadjournalist Emma Ramm in een verhoorkamer tegenover de nationale recherche. Blix heeft een man doodgeschoten en Ramm heeft dit zien gebeuren. In het ziekenhuis vecht Iselin voor haar leven. Blix weet inmiddels niet meer wie hij nog kan vertrouwen. En wat erger is: hij weet niet of Iselin het zal redden. Bovendien is hij er niet zeker van dat hij de juiste man heeft neergeschoten...

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Slagside
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400511392
Ebook: 9789044932065
Uitgever: Bruna
Stigma

Een Duitse seriemoordenaar is op de vlucht in Noorwegen...

Alexander Blix is een gebroken man. Sinds hij veroordeeld is voor het wreken van de dood van zijn dochter, zit hij vast in Noorwegens zwaarst bewaakte gevangenis. Daar benutten de andere gevangenen elke gelegenheid om de voormalige politierechercheur uit te dagen en te vernederen. Daarbij wordt geweld niet geschuwd.

Blix’ voormalige collega’s zijn intussen op jacht naar een gevreesde moordenaar. Walter Kroos is in Duitsland ontsnapt uit de gevangenis en heeft de grenzen noordwaarts overgestoken. De enige connectie die de politie met Noorwegen heeft gevonden, is een medegevangene op de afdeling van Blix. Daarom wordt de oud-politieman ingeschakeld voor hulp van binnenuit.

Journalist Emma Ramm is een van de weinige personen op de bezoekerslijst van Blix. Als hij de lijntjes moet verbinden tussen heden en verleden, wordt ze zijn bondgenoot buiten de gevangenismuren. De sporen die ze vinden leiden naar Osen, een bosrijke nederzetting ten noorden van Oslo, waar verschillende inwoners dodelijke geheimen en diepe littekens met zich meedragen.

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Arr
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400515857
Ebook: 9789044934694
Uitgever: Bruna
Schuld

Een cold case. Een verknipte dader. Een dodelijk spel...

Twee jaar geleden leidde Alexander Blix het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. De zaak kwam tot stilstand toen Blix’ eigen dochter Iselin om het leven kwam en hij werd gearresteerd na het wreken van haar dood.

Blix is inmiddels vrij uit de gevangenis. En degene die Elisabeth heeft vermoord heeft hém nu gevonden. Blix biedt de politie zijn hulp aan, maar die wil niets meer met hem te maken hebben. Ook al is hij inmiddels vrijgesproken, zijn carrière in de misdaadbestrijding is voorbij.

Maar de moordenaar van Elisabeth blijft Blix lokken naar zijn volgende slachtoffers, én hij maakt duidelijk dat hij details over Blix’ privéleven weet die hij met niemand ooit heeft gedeeld.

Schrijver: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Oorspronkelijke titel: Offer
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400516939
Ebook: 9789044936100
Uitgever: Bruna