Boekenplank:
Kies

Boeken van Drago Jancar

Meer over Drago Jancar

Genre: Roman

Geboren: 1948

Slovenië


Overzicht

  • De galeislaaf - Galjot
  • Die nacht zag ik haar - To noc̆ sem jo videl
  • En ook de liefde - In ljubezen tudi
  • Noorderlicht - Serverni sij

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe galeislaaf

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Schrijver: Drago Jancar
Oorspronkelijke titel: Galjot
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789028416994
Uitgever: Wereldbibliotheek
Die nacht zag ik haar

Veronika Zarnik is een vrijgevochten, zelfstandige, sensuele en excentrieke vrouw, ongrijpbaar en mateloos intrigerend, iemand die je niet snel vergeet. Samen met haar man Leo vormt ze een onconventioneel paar.

Op een nacht in januari 1944 verdwijnt het stel onder mysterieuze omstandigheden van hun landgoed. Vijf mensen die hen goed gekend hebben blijven achter met vragen en vertellen elk wat er vóór, tijdens en na die winternacht is gebeurd. Wie was die geheimzinnige Veronika eigenlijk? Wat had ze te verbergen?

Die nacht zag ik haar is een rijke roman, die de volledige tragedie van Joegoslavië tijdens de Tweede Wereldoorlog omvat. Het boek werd in Slovenië bekroond met de Kresnikprijs, in Italië met de Premio Ignazio Silone en in Frankrijk met de Prix du Meilleur Livre étranger.

Schrijver: Drago Jancar
Oorspronkelijke titel: To noc̆ sem jo videl
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021406947
Ebook: 9789021406954
Uitgever: Querido
En ook de liefde

In Maribor, de Sloveense stad die in 1941 in Duitse handen is gevallen, herkent Sonja op straat een oude bekende: Ludek, die nu Ludwig heet en SS-officier is geworden. Op haar verzoek neemt hij de zaak van een verraden partizaan over: Sonja’s geliefde Valentin. In ruil voor een seksuele dienst van Sonja laat Ludwig hem vrij.

Maar Valentins onverwachte vrijheid wordt besmet door het feit dat Sonja alsnog wordt weggevoerd naar concentratiekamp Ravensbrück. Zullen zij elkaar nog terugzien? Kan liefde de oorlog overwinnen? Of zal ook daarna nog lang niet alles voorbij zijn?

In deze roman zet de veelbekroonde meesterverteller Drago Jancar geweld en machtswellust, die een mens tot waanzin drijven, tegenover de liefde. En tegenover de wil om voor die liefde op te komen, tegen elk verval van menselijke waardigheid in.

Schrijver: Drago Jancar
Oorspronkelijke titel: In ljubezen tudi
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021417172
Ebook: 9789021417189
Uitgever: Querido
Noorderlicht

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Schrijver: Drago Jancar
Oorspronkelijke titel: Serverni sij
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 978 902841650
Uitgever: Wereldbibliotheek