Boekenplank:
Kies

Boeken van Susanne Jansson

Susanne Jansson werkte in Göteborg en New York als journalist en fotograaf.

Meer over Susanne Jansson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Zweden


Maya Linde

  1. Het offerveen - Offermossen
  2. Winterwater - Vintervatten

gedetailleerd overzicht

Maya LindeHet offerveen

De jonge biologe Nathalie Ström doet onderzoek in het mysterieuze veengebied rond het dorp van haar jeugd. Het veen is omgeven door bossen en meren, waar ooit offers aan de goden zijn begraven, en het gerucht gaat dat hier mensen spoorloos verdwijnen.

Dan treft Nathalie na een zware storm een bewusteloze man aan in het veen, half weggezonken in het drassige land. Daar niet ver vandaan is een twee meter lang graf gegraven. Het lijkt bijna een herhaling van de mensenoffers die hier in de ijzertijd plaatshadden.

Samen met politiefotografe Maya probeert Nathalie de gebeurtenissen te verklaren, maar al snel geeft het moeras meer geheimen prijs en blijken de inwoners van het dorp hier op noodlottige wijze bij betrokken te zijn.

Schrijver: Susanne Jansson
Oorspronkelijke titel: Offermossen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789403120706
Ebook: 9789403129402
Uitgever: Cargo
Winterwater

Op steeds dezelfde dag in januari verdwijnt een jong kind in de golven. Welk gruwelijk geheim verbergt het water?

Martin, zijn vrouw Alexandra en hun twee jonge kinderen zijn net verhuisd naar het oude zomerhuis van de familie, op een afgelegen eiland voor de kust van Zweden. Als Martin daar zijn driejarige zoon Adam een paar minuten uit het oog verliest om de telefoon op te nemen, is het jongetje verdwenen. Hij vindt alleen nog het rode emmertje waarmee Adam speelde, dobberend in de zee.

De politie concludeert dat Adam is verdronken en sluit het onderzoek. Martin belandt in een diepe depressie en zondert zich steeds verder af van zijn gezin, verteerd door schuld. Dan vindt hij op de zolder van het huis een mysterieus logboek waarin melding wordt gemaakt van andere kinderen die in het huis woonden en hun dood vonden in de zee. Allemaal op dezelfde dag in januari, maar met tientallen jaren ertussen. Martins hoop dat Adam nog leeft wordt aangewakkerd en hij gaat op zoek in de kleine, afgezonderde gemeenschap.

Schrijver: Susanne Jansson
Oorspronkelijke titel: Vintervatten
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403106618
Uitgever: Cargo