Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Ragnar Jónasson & Katrín Jakobsdóttir

Boeken van Ragnar Jónasson & Katrín Jakobsdóttir

Ragnar Jónasson is een bekroonde internationale bestsellerauteur en Katrín Jakobsdóttir is de huidige premier van IJsland (2023).

Meer over Ragnar Jónasson & Katrín Jakobsdóttir

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: IJsland


Overzicht

Reykjavík

Wat gebeurde er met Lára? 

IJsland, 1956. De vijftienjarige Lára heeft een vakantiebaantje bij een echtpaar thuis op het kleine eiland Viðey, net voor de kust van de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Begin augustus verdwijnt ze spoorloos.

De vermissingszaak groeit uit tot IJslands grootste onopgeloste zaak. Wat gebeurde er met Lára - leeft ze nog? Verliet ze het eiland? Of gebeurde er daar iets met haar?

Dertig jaar later, in augustus 1986, viert Reykjavík zijn 200ste verjaardag en zal de stad het toneel zijn van de vredestop tussen wereldleiders Ronald Reagan en Mikhail Gorbatsjov.

In dezelfde periode begint journalist Valur Robertsson zijn eigen onderzoek naar Lára’s verdwijning. Maar als hij dichter bij een oplossing komt, en de ogen van de hele wereld op Reykjavík zijn gericht, wordt het langzaam maar zeker duidelijk dat iemand alles op alles zet om te voorkomen dat de zaak wordt opgelost.

Schrijver: Ragnar Jónasson & Katrín Jakobsdóttir
Oorspronkelijke titel: Reykjavik
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400516281
Ebook: 9789044935936
Uitgever: Bruna