Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Audur Jonsdottir

Boeken van Audur Jonsdottir

Auður Jónsdóttir is journalist en schrijver van romans en toneelteksten. Voor haar werk ontving Jónsdóttir meerdere onderscheidingen.

Meer over Audur Jonsdottir

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: IJsland

Website: Audur Jonsdottir


Overzicht

  • Daarginds - Vetrarsól
  • De schok - Stóri skjálfti

gedetailleerd overzicht

OverzichtDaarginds
'De politie is op zoek naar Arndís Theódórsdóttir. Ze is afgelopen vrijdag voor het laatst gezien in het Cultureel Centrum Korpúlfsstaðir.'

Sunna is geschokt als ze dit bericht op internet leest. Herinneringen aan haar studententijd met Arndís in Barcelona komen boven en maken het haar moeilijk zich te concentreren op de schrijfcursus fictie die ze moet gaan geven. Ze heeft geen tijd om zich bezig te houden met de verdwijning van haar oude vriendin.

Tot overmaat van ramp zit haar vriend Axel door een hevige storm vast op een verlaten eiland, waardoor zij zijn tienjarige zoon, die ze amper kent, onder haar hoede moet nemen.

Pas wanneer Sunna tot de ontdekking komt dat ze wordt achtervolgd door drie mysterieuze mannen, neemt haar leven een andere wending.
Schrijver: Audur Jonsdottir
Oorspronkelijke titel: Vetrarsól
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-214-4137-5
Ebook: 9789021441375
Uitgever: Q
De schok

Saga krijgt onverwachts een epileptische aanval. Als ze bijkomt heeft ze géén idee wat er is gebeurd. Het enige wat ze zich nog kan herinneren is dat ze buiten was met haar zoontje.

In de daaropvolgende dagen wordt het geheugen van Saga op de proef gesteld. Wat gebeurde er voor de aanval? Wie kan ze vertrouwen? Waarom is haar hoofd zo wazig?

Maar dan komen vergeten herinneringen terug en kan Saga de verontrustende waarheid over haar verleden en heden niet langer verdringen.

Schrijver: Audur Jonsdottir
Oorspronkelijke titel: Stóri skjálfti
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023961680
Ebook: 9789023961697
Uitgever: Mozaïek