Boekenplank:
Kies

Boeken van Josten & Smits

Josten & Smits bestaat uit het schrijversduo Marc Josten (1961) en Rob Smits (1959).

Meer over Josten & Smits

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nederland


Denise de Wit

  1. Opgelicht
  2. Kroongetuige
  3. Gezichtsverlies

gedetailleerd overzicht

Denise de WitOpgelicht
Opsporingsambtenaar Denise de Wit - slim, street smart, sexy en tot haar eigen frustratie soms kwetsbaarder dan ze zelf zou willen - zet haar tanden in een grote vastgoedfraudezaak. Algauw is ze haar leven niet meer zeker...

Als tijdelijk leider van een speciaal politieteam doet Denise de Wit onderzoek naar de eigenaar van vastgoedbedrijf HoBo-Invest, Hans Hoboken. Hij wordt verdacht van leidinggeven aan een criminele organisatie.

Om informatie over het bedrijf los te krijgen, benadert Denise Tom Zandberg, een ambitieuze Amsterdamse architect die sinds kort werkt bij HoBo-Invest. Tom vertelt haar dat hij vermoedt dat een Turkse investeerder HoBo-Invest gebruikt om drugsgeld wit te wassen. Hoewel Toms karakter en motieven niet helemaal zuiver op de graat lijken te zijn, duurt het niet lang voordat Denise verliefd op hem wordt. De twee beginnen een voorzichtige relatie.

Dan wordt de accountant van HoBo-Invest vermoord. Tom en Denise zetten alles op alles om diens weduwe, die de schaduwboekhouding van Hobo-Invest in haar bezit heeft, uit handen van de criminelen te houden - maar die blijven hen opvallend dicht op de hielen zitten, alsof ze inside information hebben. Denise beseft tot haar afschuw dat er een lek moet zitten in haar eigen politieorganisatie.

Wanneer Denise en Tom vervolgens in het Turkse Istanboel een grote ontdekking doen in de kelders van een terroristische organisatie, begint er een race tegen de klok waarin iedereen, tot aan de CIA aan toe, zijn eigen belangen probeert veilig te stellen, een race die eindigt met een zinderende ontknoping tijdens de Champions Leaguefinale in de Amsterdam Arena.
Schrijver: Josten & Smits
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022999295
Uitgever: Bruna
Kroongetuige

Een vrouwenhandelaar komt voor de rechter te staan. Denise de Wit kan haar nieuwe baan als strafpleiter alleen behouden als de kroongetuige zijn woord houdt - maar die is dat niet van plan...

In een opwelling accepteert de eigenwijze juriste Denise de Wit een baan als strafpleiter bij het beruchte Amsterdamse advocatenkantoor Reinhardt & Reinhardt. Haar eerste zaak, de illegale productie van merkkleding in Oost-Duitsland, blijkt een neven-activiteit te zijn van Goran Goltas, een Turkse vrouwenhandelaar en cliënt van de Reinhardts.

Veroordeling of vrijspraak van Goltas voor de Nederlandse rechter hangt af van de verklaringen van een kroongetuige. Als voormalig opsporingsambtenaar moet Denise voorkomen dat ze vuile handen krijgt - zeker wanneer blijkt dat ze die kroongetuige beter kent dan haar lief is.

Schrijver: Josten & Smits
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022999301
Uitgever: Bruna
Gezichtsverlies

Soms is de werkelijkheid angstaanjagender dan het boek, hier is het andersom...

Een verkoold lichaam wordt geïdentificeerd als het stoffelijk overschot van de jonge Janice Feenstra. Het officiële onderzoek naar de toedracht en de moordenaar is bij gebrek aan sporenmateriaal gesloten.

De moeder van het slachtoffer wil weten wie verantwoordelijk is voor deze gruwelijke misdaad. Ze schakelt privédetective Denise de Wit in. Denise ontdekt zaken die de politie over het hoofd heeft gezien en dwingt de dader zich bloot te geven.

Schrijver: Josten & Smits
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044528312
Ebook: 9789044528329
Uitgever: De Geus