Boekenplank:
Kies

Boeken van Merete Junker

Merete Junker studeerde criminologie, geschiedenis en politicologie. Ze werkte als journalist voor diverse kranten en als docent op een middelbare school.

Meer over Merete Junker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Noorwegen


Mette Minde

  1. Tweeling - Tvillingen
  2. Poema - Pumasommer

gedetailleerd overzicht

Mette MindeTweeling
De examenklas van een middelbare school in de Zuid-Noorse stad Skien wordt opgeschrikt door gewelddadige gebeurtenissen, een zelfmoord, een moord en een jong meisje dat uit haar ouderlijk huis verdwijnt.

Mettes speurtocht naar de precieze gang van zaken voert haar niet alleen naar allerlei plaatsen in de omgeving, maar doet haar uiteindelijk zelfs in Finland belanden.

Mensen met nauwe onderlinge banden en eenzame mensen zonder sociaal netwerk raken verstrikt in een knoop die zo strak zit dat het ontwarren ervan levensgevaarlijk wordt en waarin een belangrijke rol is weggelegd door meerdere paren tweelingen.
Schrijver: Merete Junker
Oorspronkelijke titel: Tvillingen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789054293132
Ebook: 9789078124863
Uitgever: Conserve
Poema

Hij noemt zich Felis. Hij zit in een flatgebouw in Porsgrunn, een sterke verrekijker gericht op de ramen van advocaat Torkel Vaa aan de overkant van de rivier. Felis drukt een amulet tegen zijn borst en voelt dat de kracht hem vervult. Binnenkort zal er weer een mens sterven.

In de flat daarboven woont de veertienjarige Silje, die bang is dat haar moeder het kind dat ze draagt, zal verliezen. Dan ontdekt ze de moordenaar en hij haar.

Torkel Vaa heeft tot nog toe een rustig leven geleid, lange dagen op kantoor, lange wandelingen met zijn teckel, Acteur. Maar de laatste weken krijgt hij mysterieuze brieven. Brieven zonder tekst, met alleen het blauwe silhouet van een katachtige erop, een poema. Iemand wil hem bang maken.

Radiojournaliste Mette Minde heeft al een hele tijd een zwak voor Torkel. Hoe nader ze de advocaat komt, hoe meer ze de aandacht van Felis trekt. Diverse mensen zijn nu in levensgevaar en ze weten het geen van allen. Dan vindt de eerste moord plaats.

Schrijver: Merete Junker
Oorspronkelijke titel: Pumasommer
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789054293330
Ebook: 9789491259739
Uitgever: Conserve