Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Kanger

Thomas Kanger was een succesvol onderzoeksjournalist en reisde voor zijn werk de hele wereld over. Kanger wordt geroemd om zijn vermogen snelle plots vol actie te schrijven, terwijl hij tevens een beeld geeft van de complexe, hedendaagse maatschappij.

Meer over Thomas Kanger

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Zweden


Elina Wiik

  1. De eerste steen - Första stenen
  2. Zing als een vogel - Sjung som en fågel
  3. De dode hoek - Den döda vinkeln
  4. De zondagsman - Söndagsmannen
  5. Grensgebied - Gränslandet

gedetailleerd overzicht

Elina WiikDe eerste steen
Een afgebrand gemeentehuis in een Zweeds stadje. In de as worden de verkoolde resten van een man aangetroffen. Er wordt al snel een schuldige gevonden. Té snel, meent de jonge rechercheur Elina Wiik en daarmee maakt zij zich bij haar collega's van de afdeling Moordzaken niet geliefd. Maar de jonge vrouw wantrouwt de verklaring van de enige ooggetuige.

Dan verdwijnt de vader van de getuige plotseling spoorloos. En de familie die achterblijft lijkt doodsbang. Wiik vermoedt dat er een verband is tussen de twee zaken. Vijanden binnen het politiekorps zijn tot alles bereid om haar onderzoek te dwarsbomen. Maar hoe kan zij de muur van stilzwijgen doorbreken?
Schrijver: Thomas Kanger
Oorspronkelijke titel: Första stenen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044331462
Ebook: 9789044332025
Uitgever: The House of Books
Zing als een vogel
In Västerås, geboortestad van de eigengereide inspecteur Elina Wiik, wordt een politicus doodgeschoten. Enkele dagen later overkomt een rijke industrieel in Göteburg hetzelfde.

Als de politie vaststelt dat beide mannen om het leven zijn gebracht door dezelfde moordenaar, begint de zoektocht naar de dader. Uit het onderzoek blijkt dat de slachtoffers een geheimzinnig politiek verleden delen.
Schrijver: Thomas Kanger
Oorspronkelijke titel: Sjung som en fågel
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044335002
Ebook: 9789044335774
Uitgever: The House of Books
De dode hoek
In het moerasgebied bij Västerås wordt een jong stel op gruwelijke wijze vermoord. Nog voor de politie het onderzoek in gang kan zetten is de geheime dienst ter plaatse. Eén van de slachtoffers is namelijk de Palestijn Jamal Al-Sharif, een sympathisant van een terroristische organisatie.

Elina Wiik heeft zo haar twijfels bij de ware toedracht van de moord.
Schrijver: Thomas Kanger
Oorspronkelijke titel: Den döda vinkeln
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044358438
Ebook: 9789044342185
Uitgever: The House of Books
De zondagsman
Västerås in Zweden: politie-inspecteur Elina Wiik stuit in de archieven op een onopgeloste moordzaak die op het punt staat te verjaren. Eerst is het niet meer dan een poging om te ontsnappen aan de sleur op haar werk. Maar Elina raakt geobsedeerd door het lot van het slachtoffer en wordt volkomen door de zaak in beslag genomen.

Dan ontdekt Elina dat er nog veel getuigen zijn die zich de zaak kunnen herinneren. Maar wie was de dode vrouw? En wat is er gebeurd met haar baby die sinds de moord is verdwenen? Er resten Elina Wiik nog drie weken om de moordenaar op te sporen voor de verjaringstermijn afloopt - een race tegen de klok begint...
Schrijver: Thomas Kanger
Oorspronkelijke titel: Söndagsmannen
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044325447
Ebook: 9789044328110
Uitgever: The House of Books
Grensgebied
Op een ochtend lijkt het leven plotseling ondraaglijk voor de Zweedse inspecteur Elina Wiik en ze neemt een snelle, intuïtieve beslissing om alles achter zich te laten. Haar reis voert haar naar Italië, waar ze zich overgeeft aan blinde hartstocht.

Maar haar minnaar heeft een verleden vol duistere geheimen. Wanneer hij vermoord wordt aangetroffen, wordt Elina meegesleurd in een maalstroom van vreemde gebeurtenissen. Haar furieuze zoektocht naar de dader leidt haar naar het Grensgebied, waar waarheid en fictie een identieke tweeling zijn.

Tegen het decor van de harde realiteit van de verwoeste naoorlogse Kroatische maatschappij, moet Elina het tot dusver grootste raadsel van haar leven oplossen...
Schrijver: Thomas Kanger
Oorspronkelijke titel: Gränslandet
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044331745
Uitgever: The House of Books